Experiența unui interviu Qatar Airways

Cristina, una din fostele noastre cursante, se pregătește în curând să îmbrace uniforma companiei din Doha după ce în decembrie 2017 a trecut de toate probele interviului care a avut loc la București. Și pentru că la Vreau să fiu Stewardesă credem mult în puterea experiențelor împărtășite, vă redăm mai jos în detaliu modul în care a decurs recrutarea pentru Cristina și mai ales ce a simțit odată cu fiecare probă de interviu pe care a reușit să treacă. Sunt sigură că astfel de relatări sunt utile pentru orice persoană care urmează să participe în curând la un interviu Qatar Airways și vrea să se familiarizeze cu ce va urma.

“În prima zi a interviului, am mers destul de încrezătoare, însă fără niciun fel de aşteptare. Am zis că dacă este să fiu omul potrivit la locul potrivit, voi fi! Am ajuns la hotel, m-am împrietenit foarte repede cu o fată care era şi ea tot singura acolo, însă amândouă împărtăşeam acelaşi vis. Pe parcurs, m-am întâlnit şi cu o colegă cu care am făcut cursul Vreau să fiu stewardesă, iar ea mai era cu alte fete şi uite aşa, am format un grupuleţ.

Aşteptându-mi rândul, am auzit multe poveşti despre experienţa fiecăruia la interviuri. Emoţiile s-au intensificat în momentul în care am ajuns în faţa uşii. Am intrat acolo, am discutat cu recrutoarea pe numeTina, mi-a zis How are you? Iar după aceea multe întrebări într-o fracţiune de secundă pe care nu le-am înţeles, însă eu începusem să mă prezint. Apoi m-a întrebat ce am făcut în USA, de ce nu am rămas să lucrez acolo şi dacă m-am înscris la ei pe site. I-am spus că nu şi mi-a zis că aceea este modalitatea lor de a comunica cu candidaţii. Să mă duc acasă şi să mă înscriu! Mi-a dat o foaie cu nr 35 CrisTina (norocul tău că eşti jumătate din numele recrutoarei) şi mi-a zis ne vedem maine dimineata la ora 9. Eu aveam lacrimi în ochi, iar ea mi-a zis să nu plâng, du-te, ne vedem maine! Cealaltă recrutoare, Maria, mă întrebase dacă ne-am mai văzut. I-am spus că nu, e prima dată!

Faţa mea când am ieşit pe uşă cred că a zis tot, eram în culmea fericirii, iar celelalte fete cu care eram au luat şi ele, ne înţelegeam din priviri. Ne vedem mâine din nou! Am terminat în jur de ora 11, apoi am mers la fetele de la Vreau să fiu stewardesa să le povestesc. Eram în culmea fericirii, deşi ştiam că e un pas mic, eram deja cu capul în nori.

A doua zi, duminică, aveam destule emoţii însă am reuşit să le controlez. Am început cu testul de engleză, fiecare avea testul lui. Testul a fost destul de uşor, nivel mediu, teste grilă, calcule simple, iar în urma testului cam 7 persoane au fost eliminate.  

Apoi proba de spontaneitate şi reach testul din nou, îl făcusem şi sâmbătă.Tot acum ne-au mai întrebat şi de cicatrici, tatuaje, semne, etc. Mi-a fost frică de această probă cel mai tare, am zis că dacă trec aici, trec toate probele după. Ajună acolo, am extras bileţelul What was the most difficult thing that you faced? (legat de customer service). Ştiu doar că am zis o poveste legată de munca în echipă, responsabiliate de a-ţi asuma un lucru, seriozitate şi faptul că am găsit soluţii la problema respectivă cu care mă confruntasem. A fost scurt, am zâmbit, mi-am luat pantofii în picioare (mă dusesem desculţă la ele pentru că îmi spusese, sa mă apropii după reach test) şi am ieşit pe uşă. În mintea mea, era…Ah, Cristina, sigur puteai să răspunzi mai bine, poate pleci acasă! Nu a fost aşa, ţin minte că mă ţineam de mână cu celalte două colege iar Maria îmi strigase numărul, ştiam că trebuie să rămân în sală, a zis şi a doua oară şi apoi am întrebat şi în spate dacă a auzit numărul meu. Mă apropiam cu paşi repezi de final. Trecusem şi de ce era mai greu. 

Proba de grup – am ramas cam jumătate din 47 de candidaţi câţi am fost la început. Fiecare grupă a trebuit să vină cu idei diferite. La final, recrutorii au întrebat cine doreşte să prezinte ideile grupului. Încă 5-7 persoane au fost eliminate după această probă.

Recrutorii au prezentat pe larg compania, pachetul salarial și beneficiile jobului celor care au ajuns până la această etapă. Ulterior prezentării, candidații au fost nevoiți să completeze o serie de formulare cu datele personale, documente care vor ajunge direct în Doha, la departamentul de HR al companiei. Eram deja fericită, ştiam că o să reuşesc. Îmi venea să plâng de fericire când vedeam avioanele acelea pe ecran.

Interviul final a durat cam 15 minute. Am intrat în sală, le-am spus ce greşisem în momentul completării formularului şi că trebuie să rectific. Ele erau ocupate cu formularul, cu CV-ul şi nu înţelegeam ce trebuia să fac, să aştept să mă întrebe ele, să zic eu…Am zis totuşi să spun I’m so exited! Apoi, m-au întrebat despre ce am făcut în USA, o situaţie dificilă cu care m-am întâlnit acolo (legată de customer service) cum aş trata un unruly passenger, i-am povestit două situaţii şi i-am spus că depinde de situaţia cu care mă confrunt. Apoi m-a întrebat care ar fi urmatoare provocare pentru mine şi cum m-aş acomoda în Doha. Ştiu doar că aici, am pus accent foarte mult pe mine, pe calităţile mele, ce pot aduce companiei, i-am asigurat prin zâmbetul meu, tonul vocii că ei sunt ceea ce îmi doresc pe o perioadă lungă de timp. După ce m-am terminat de prezentat, că na, şi ele şi-au prezentat oferta iar eu le-am oferit doar un teaser legat de calităţile mele, legat de mine, Tina mi-a zis, You said very well! În mintea mea era, gata, am cucerit-o! M-a întrebat dacă am întrebări, şi i-am am întrebat-o care e destinaţia ei preferată. Mi-a zis că nu are o destinaţie preferată, dar că şi-ar dori să vadă New York-ul, aici i-am povestit eu cum a fost în New York vara asta şi că merită văzut iar Maria, celalaltă fiind din Spania, a zis Spania şi iar am discutat despre cât iubesc eu Spania pentru că fusese prima mea ţără în care fusesem pentru prima dată.

Am mulţumit şi am dat să plec, când Tina îmi reamintea că pentru poze dacă primesc mail-ul, să nu fac pozele cu cerceii pe care ii aveam în ureche în acel moment (cercei micuţi dar care îmi acopereau lobul urechii).

Interviul a fost destul ok, cu mici glumiţe, am fost relaxată, ştiam că nu o mai pot da în bară mai mult decât aş fi putut până atunci la una din probe. Ştiu doar că nu am lăsat o clipă să se vadă oboseala, stresul din cursul zilei, am zâmbit şi am avut încredere în mine.

După două zile am primit şi mail-ul de confirmare. ☺

Optimismul, ambiţia, zâmbetul, încrederea că voi reuşi dar şi steluţa mea norocoasă de acolo de sus m-au ajutat să trec cu brio toate probele. Ştiu că am arătat din prima zi dorinţa mea de a fi însoţitor de bord şi asta a contat!”

Mulțumim Cristina pentru relatare și felicitări încă o dată pentru reușită. În curând vei îmbrăca uniforma vișinie a companiei Qatar Airways. Iar pentru voi, cei care urmează să participați la un interviu Qatar Airways în următoarea perioadă, fruntea sus și un zâmbet cât mai larg!

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.