Experiența Qatar Airways: de la “nu ești ceea ce căutăm” până la viața în Doha

Pentru că peste câteva zile urmează o nouă recrutare Qatar Airways la București, m-am gândit să împărtășesc cu voi povestea unei cursante Vreau să fiu Stewardesă și drumul pe care l-a parcurs de la cursul nostru până la trainingul din Doha. La un moment dat, am scris și pe site despre experiența inedită a cursantei noastre la interviul Qatar Airways de la București din vara lui 2015. A plecat acasă după Open Day dezamăgită de ce se întâmplase la  interviu, crezând că recrutorii nu au plăcut-o, însă a primit un email a doua zi dimineața care i-a schimbat întregul parcurs al ultimelor luni din viața ei. Iată ce ne scria exact după interviu:

Dragă echipă ” Vreau să fiu stewardesă”,

Vă scriu pentru că aproape plâng de fericire! Am participat în acest weekend la interviul Qatar Airways, primul meu interviu pentru poziția de cabin crew. Și am trecut cu brio toate testele. Am ajuns în marea finală! Toată experiența asta a început cam dezamăgitor pentru mine… În prima zi (OPEN DAY), unele fete au primit o etichetă cu un număr si numele lor. La mine a fost diferit, recrutoarea mi-a zis să îmi verific emailul în acea zi în timp ce îmi scana CV-ul și îmi sublinia numarul de telefon și emailul. Am crezut că asta e o metodă elegantă de a spune: “Nu ești ceea ce căutam!” Înainte de culcare am verificat emailul și nu primisem nimic. A doua zi m-am trezit și mă pregăteam să ma duc la sală. La 9 am deschis emailul pentru o verificare de rutină și am sărit ca arsă când am văzut email de la Qatar Airways. Eram așteptată la Assesment Day la ora 10. În 30 de minute mi-am călcat cămașa și am reușit să fiu gata. La 10 fără 5 minute eram la hotel. Am intrat în sală foarte emoționată și una din recrutoare m-a recunoscut. Am primit numarul 93.

Primeam emailul de mai sus de la ea pe 26 iulie 2015 🙂

Pe 15 ianuarie 2016, cursanta noastră îmi scria din nou, de această dată din Doha, unde se află deja de câteva săptămâni la training.  Iată din nou un email din partea ei care m-a emoționat, astfel că m-am decis să împart și cu voi experiența ei:

Bună, Anca! 

Mie îmi este foarte bine aici. Chiar dacă au reguli foarte stricte, nu mă deranjează. Am constatat că multe zvonuri erau exagerate. Da, ei sunt severi cu noi și ne muncesc destul de mult, dar le dau dreptate. Vor să fim de 5 stele 🙂 Eu sunt o fire puternică și ambițioasă, așa că nu mă las descurajată prea ușor.
Îmi amintesc când am sunat la voi ca să îmi confirm locul la curs și v-am spus la telefon“E prima dată când merg la un interviu de genul, nu cred că iau…” iar voi mi-ați spus” Ei, nu ai de unde să știi, poate e norocul începătorului”. And here I am!
Aceasta a fost experiența ei. Cu peripeții, dar într-un final cu ceea ce și-a dorit: aripi să zboare departe. Știu că pe internet veți găsi foarte multe articole unde se discută intens despre regulile stricte de la Qatar Airways, însă cred că fiecare trebuie să ia o decizie în funcție de personalitatea și felul lui de a fi. Eu mă încred destul de mult în sintagma “mai bine să regreți ceea ce ai făcut, decât ceea ce nu ai încercat vreodată”.

Nu uitați, 10 februarie, va avea loc o recrutare de tip Open Day Qatar Airways la București. Detalii aveți și aici.

Dacă vreți să știți cum decurg probele de la interviul Qatar Airways, puteți citi un articol util pe site-ul Vreau să fiu Stewardesă.

[vc_message message_box_style=”standard” style=”rounded” message_box_color=”info” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-info-circle” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]

Echipa Vreau să fiu Stewardesă te pregătește pentru interviul Qatar Airways de la București. Ți-am pregătit o zi de curs intensiv, în care vei exersa toate probele de la interviu și vei învăța cum să răspunzi corect la întrebările puse de recrutori. Detalii și înscrieri aici. 

[/vc_message]

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.