Experiența mea la un interviu Emirates

Cătălina, una din cursantele Vreau să fiu Stewardesă, ne-a împărtășit cum a fost pentru ea, pas cu pas, întreg interviul Emirates de la București din data de 22 octombrie 2016. Cătălina se numără printre norocoșii care au ajuns până în finală, iar în acest moment așteaptă răspunsul final din partea Emirates.

My Emirates Experience

Sâmbătă, 22.10.2016, a început un weekend de foc pentru mine şi ceilalţi aproximativ 500 de participanţi la interviul Open Day Emirates. Pot spune că au fost unele din cele mai grele şi solicitante zile din viaţa mea, atât fizic cât şi psihic.

Sâmbătă , 22 octombrie

 • Prima probă – CV Drop

Fiind în număr atât de mare, am fost invitaţi să ne împărţim în grupe şi să completăm pe rând o listă unde ni se acorda fiecăruia un număr unic, Reference Number în termenii lor. Rând pe rând am mers fiecare să ne predăm CV-ul şi am primit o întrebare din informaţiile din CV. Cele două recrutoare au fost Milena – Serbia şi Carol – Brazilia. Pot spune că erau extrem de atente la detalii, se uitau scurt după fiecare cum mergea, ce postură adoptă în faţa lor, ba chiar câteodată vorbeau foarte încet special pentru a te deruta. Detaliile contau foarte mult!

După ce toţi candidaţii şi-au predat CV-urile, am fost invitaţi să aşteptăm în lobby-ul hotelului pentru rezultate. Deşi fiecare afişare a fost programată la o anumită oră, de fiecare dată a fost întârziată, iar conspiraţionistul din mine s-a gândit că acesta a fost un foarte important test de răbdare.

Am aşteptat cuminte în lobby, aproape de sală că să nu pierd nicio vorbă a recrutoarei în caz că ieşea să ne mai ofere vreo informaţie, şi mereu cu zâmbetul pe buze şi stând dreaptă. Am considerat că este un detaliu foarte important şi l-am respectat în fiecare zi. ☺ Din cele aproximativ 500 de persoane am mai rămas 170.

 • A doua probă – Prezentarea colegului

Din câte am înţeles de la ceilalţi colegi care au mai participat la interviuri până acum, aceasta a fost diferită faţă de alte recrutări, şi anume a trebuit să ne prezentăm colegul din dreapta noastră. Am fost împărţiţi în mai multe subgrupe a câte 30 de persoane, aşezaţi în cerc pe scaune cu una din cele două recrutoare la mijloc, analizând fiecare candidat în parte. La grupa mea a fost Milena. Am fost lăsaţi 5 minute să ne cunoaştem, colega mea s-a oferit să ţină sub observaţie timpul (un trick foarte apreciat de recrutori, aparent) şi am început să ne spunem câte ceva despre fiecare, cum ar fi hobby-uri, dacă avem animale de companie, de unde venim, ce am studiat, ce loc ne-ar plăcea cel mai mult să vizităm şi tot aşa. In tot acest timp am avut grijă să zâmbesc, să nu îmi întrerup colega şi să ajungem amândouă la o concluzie.

O mare emoţie a fost când am văzut-o cu coada ochiului pe Milena în dreapta mea (căci simţurile mele mi s-au ascuţit subit, ca la bufniţe :)) ) stând în dreptul nostru şi ascultând tot ce vorbeam, şi la un moment dat observ că se apleacă să se uite la ceva mai atent. Pe moment nu am realizat de ce a făcut asta, dar o colegă mi-a sugerat că s-ar fi uitat după numărul meu (care era ataşat de sacou, devenind modul în care eram recunoscute până la finalul interviului). Fiecare s-a prezentat reciproc sub privirile atente ale recrutoarei şi am fost invitaţi afară să aşteptăm. Au fost două ore pline de tensiune, acumulate cu oboseală, nelinişte şi emoţii. Am trecut!!! A doua zi urmau celelalte două probe.

Duminică, 23 octombrie 

 • A treia probă – Exerciţiu de grup 

Am rămas 100 de persoane la sfârşitul zilei de sâmbătă şi am fost împărţiţi în 4 grupe care au intrat pe rând în sala de interviu. De data aceasta am fost cu cealaltă recrutoare, Carol. A început prin măsurarea fiecăreia în parte, desculţe, cu posibilitatea de a te dezbrăca de sacou şi de a te ridica pe vârfuri. Din grupa mea nu a fost eliminată nicio fată, dar am auzit că de la celelalte ar fi fost eliminate 4. Cerinţele erau să atingi 212cm şi să ai minim 160cm înălţime.

După măsurători, am avut de rezolvat o situaţie care suna astfel: ‚Eşti managerul unui magazin de mobilă, mai ai 2 dormitoare disponibile de un anumit fel care nu se vor mai fabrica de acum înainte, şi ai 8 clienţi care vor să achiziţioneze cele 2 dormitoare. Pe cine alegi şi de ce?’. Am fost lăsate 10 minute să vorbim între noi şi să ajungem la o concluzie comună. In acest moment, unele fete au dorit să vorbească mai mult şi s-au băgat peste alte colege. Am observat mai târziu că acestea nu au trecut mai departe. După cele 10 minute ne-a întrebat la ce concluzie am ajuns, s-a răspuns şi am argumentat aproape fiecare câte un motiv. Am preferat să nu fiu prima care să vorbească, un alt trick util pe care l-am învăţat la cursul Vreau să fiu stewardesă, având în vedere că ele nu căutau calităţi de lider şi exact asta au vrut să observe.

Am trecut doar 49 de persoane mai departe.

 • A patra probă – Testul de limba engleză

Testul de engleză a fost format tip Cambridge, cu 3 subiecte de Use of English şi două texte de o pagină pe baza cărora au fost formulate întrebări de Reading şi Vocabulary.  Dificultatea a fost medie pot spune, dar eu am certificatul Cambridge şi poate experienţa cu acest tip de test şi-a spus cuvântul. Am avut la dispoziţie 60 de minute şi unii nu au reuşit să îl ducă la bun sfârşit, probabil din cauza oboselii şi a stresului acumulat în cealaltă zi şi pe parcursul aşteptării despre care am spus şi cred că a fost cel mai mare test!

Rezultatele au fost afişate şi 37 de persoane am reuşit să ajungem la mult aşteptatul Final Interview (FI).

Acesta are loc de luni – 24 octombrie, până sâmbătă – 29 octombrie, din oră în oră, stabilit în funcţie de preferinţa fiecărui candidat în parte. Eu l-am programat pentru data de marţi, 25 octombrie, la ora 13:00.

 • Final Interview

In primul rând, deşi eram programată la ora 13:00, am ajuns la hotel la ora 11:30, ştiind că este posibil ca interviul cu celelalte colege să se termine mai repede. Astfel am avut timp să mă calmez şi să alung emoţiile care, credeţi-mă, numai constructive nu sunt☺!

Se deschide uşa larg, recrutoarea mă întreabă dacă este o problemă dacă începem mai repede (alt test?), îi răspund zâmbind că bineînţeles că nu şi intru. Imi explică foarte frumos că nu am motive să fiu stresată, că vor urma întrebări strict din CV-ul meu, majoritatea legate de experienţa de muncă şi că îşi doreşte ca fiecare răspuns să aibă un exemplu, o situaţie reală pe care am întâlnit-o la locul de muncă. In caz că nu avusesem parte de o situaţie despre care m-ar fi întrebat, să îi spun şi ea va trece mai departe pentru ca totul să meargă fluent. Pot spune că vorbele ei atent alese mi-au alungat şi ultimele urme de emoţii şi m-au făcut încrezătoare.

A urmat o serie de întrebări care în mare parte s-au personalizat pe CV-ul meu, cum ar fi : dacă am avut clienţi nervoşi/stresaţi şi cum am gestionat situaţia, dacă am avut conflict cu un coleg de muncă, dacă mi-a fost greu să lucrez în ture, care a fost cea mai mare dezamăgire a mea şi cum am trecut peste, cum a fost să întâlnesc oameni străini cu altfel de culturi ca a mea (asta după ce m-a întrebat dacă am călătorit înafara ţării) şi alte întrebări asemănătoare.

După 45 de minute, care mie mi s-au părut că au zburat foarte repede, Carol mi-a urat ‚Hope to see you soon again in Dubai!’, eu am zâmbit din tot sufletul şi am ieşit fiind cea mai fericită din tot Bucureştiul!

Astăzi, 25 Octombrie 2016, am susţinut interviul final la Emirates, primul interviu din viaţa mea la o companie aeriană şi am ajuns atât de departe. De necrezut! Asta datorită vouă – echipa ‚Vreau să fiu stewardesă’, pentru că m-aţi pregătit pentru ceea ce urma, pentru că am făcut interactiv exerciţiile care au fost identice cu ce am întâlnit la interviu, am ştiut cum să abordez fiecare probă în parte, cum să mă comport, să mă prezint, să vorbesc şi cel mai important să afişez zâmbetul care arăta cât de mult îmi doresc să reuşesc!

Vă mulţumesc din toată inima şi zâmbetul meu până la urechi şi înapoi este datorită vouă!

Cu cel mai mare drag,
Cătălina

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Experiența mea la un interviu Emirates

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

7 comments

 • Alina noiembrie 1, 2016   Reply →

  Nu am fost intrebata din CV si nici altceva. Abia daca s-a uitat 3 secunde la mine. Sunt ex Norwegian si Delta, dar pentru ei doar o privire si fara nici o intrebare au fost de ajuns. Nu e exact cum descrieti in articole.

 • Ciprian noiembrie 1, 2016   Reply →

  Felicitari Catalina, pacat ca toti baietii din grupa mea de 30 au picat dupa proba de prezentare al colegului…mai incercam ce sa faci…

 • Catalina noiembrie 1, 2016   Reply →

  Intr-adevar Alina, una din recrutoare nu a pus intrebari, doar lua CV-ul, intreba “How are you?” si atat. Eu am fost la cealalta care a adresat o intrebare-doua fiecarei persoane in parte. Eu am povestit experienta mea personala din aceste zile, nu in general.
  Multumesc frumos, Ciprian! Iti doresc multa bafta data viitoare si sa nu te lasi pana nu reusesti!

  • roxana noiembrie 6, 2016   Reply →

   buna,

   a participat cineva la interviul final?

 • Alex noiembrie 1, 2016   Reply →

  Citind astfel de articole si experiențe. I fac decât sa imi de-a curajul de a îndrăzni la jobul mult dorit ! Nu ma dau băututa!

 • Cata noiembrie 1, 2016   Reply →

  O mare vrajeala..
  recrutoarele ale de 2 lei nici macar nu se uita la tine si te elimina de la cv in conditiile in care cv erea perfect tinuta de asemenea.Eu cred ca aleg doar ce au ele chef ..
  pai cum poate aia sa ma elimine de la cv daca nici nu ma cunoaste.
  iar alti care habar nu aveau pe ce lume sunt treceau mai departe.Parerea mea e ca aste cauta numai nasoale ca femeile frumoase sau baietii frumosi nu îi vor pentru ca nu le plac arabilor.Sunt un mare rahat interviurile astea decat sa cheltui bani ca prostu si nu te alegi cu nimic ca nu le place alora fata ta.Asta a fost parerea mea cine ma judeca e problema mea e o tara libera si spun ce cred si ce vreau.

 • roxana noiembrie 6, 2016   Reply →

  buna, mai este cineva care asteapta un raspuns dupa interviul final?

Leave a comment