Experiența mea la interviul Wizz Air din Londra

Astăzi aflăm povestea unui interviu de succes, chiar de la Annamaria, fostă cursantă si viitor însoțitor de bord Wizz Air. Annamaria locuiește în Londra, acesta fiind și orașul din care urmează să își ia zborul în fiecare zi. În ciuda distanței, pasiunea și determinarea ei au îndemnat-o să apeleze la o sesiune de private coaching, unde a învățat modalitatea potrivită de gestionare a emoțiilor, ținuta ideală pentru ziua interviului dar și multe alte trucuri prin care a impresionat recrutorii. Drumul cursantei noastre către înaltul norilor a fost unul scurt, procesul spre atingerea idealului fiind unul foarte rapid: la câteva zile de la finalizarea pregătirii, a participat la interviul WizzAir pentru baza din Luton iar răspunsul pozitiv, prin care a fost anunțată că urmează să vadă cum visul ei prinde aripi, a apărut la fel de rapid!
 
“Nu vă pot mulțumi îndeajuns de mult pentru tot ajutorul pe care mi l-ați oferit. Eu am învățat extrem de multe despre aviație și viața de stewardesă, atât din postările dumneavoastră de pe Instagram, de pe pagina oficială Vreau să fiu stewardesă și nu în ultimul rând din private coaching-ul avut cu doamna Rucsandra Mihai, căreia țin sa-i mulțumesc încă o data pentru toate informațiile utile pe care mi le-a oferit. Înainte de interviu și chiar și pe parcursul zilei de recrutare m-au trecut toate stările. Emoții, frică, uneori chiar și neîncredere în sine. Toate aceste stări se datorau faptului că eram pentru prima dată la un astfel de interviu, și îmi doream extrem de tare să reușesc din prima. 
 

PREZENTARE PERSONALĂ

La interviu am fost în total 19 candidați, mă așteptam să fim mult mai mulți, dar, cu atât mai bine, mai multe șanse pentru mine. Prima probă a fost Self Presentation unde am intrat pe rând în sala de recrutare, ne-am prezentat fiecare cum am știu mai bine fără să fim întrebați nimic de către recrutoare. După prima probă, din 19 persoane am rămas doar 8.

ROLE PLAY

A doua probă a fost de Role Play unde am extras un bilețel cu o situație din avion cu un pasager nemulțumit care își dorește ceea ce nu e permis. Aici recrutoarele își jucau foarte bine rolul de pasager pe care nu ai cum sa-l mulțumești, dar am reușit să trec și de această probă.
Pe bilețelul meu era o situație cu doi adolescenți care vor să cumpere alcool, eu am încercat sa le explic cât mai drăguț ca nu am voie să le servesc  alcool, deoarece sunt minori și am încercat să le ofer altceva de băut. Într-un final au fost de acord să bea doar un suc și că vor consuma alcoolul lor propriu, cumpărat din aeroport, iar eu le-am explicat că nici asta nu este permis. După această probă au fost eliminate două persoane: doi băieți și am rămas doar 6 fete pentru Group Play. Unul dintre băieți a lucrat 3 ani ca însoțitor de bord la o alta companie, tot aici in Londra. Noi am simțit că avem mai puține șanse decât el, dar se pare că prea multă încredere în sine nu ajută.
 

GROUP PLAY

La a treia probă, Group Play, am fost împărțite în două grupuri de câte 3 persoane. A trebuit să alegem 5 cele mai importante lucruri pe care le-am face într-o situație când avionul are întârziere și avem doar 15 minute pentru a pregăti totul pentru decolare. Au fost mai multe opțiuni, iar noi trebuia să le ierarhizăm pe cele 5 în funcție de importanță pentru noi. La această probă mi-am ascultat colegele, mi-am spus și eu punctul de vedere cu argumente, am cerut păreri și le-am privit în ochi pe tot parcursul conversației. Spre “norocul” meu, m-au ales pe mine să prezint decizia grupului, am avut puține emoții, sincer.  După Group Play nu au eliminat pe nimeni și toate cele 6 candidate am mers mai departe.

INTERVIUL FINAL

Ne-au prezentat compania, ne-au explicat care sunt beneficiile lucrând la compania WizzAir, ne-au vorbit despre training, orar, salariu. După prezentarea companiei a urmat Interviul Final unde am intrat pe rând în sală, aici ne-au luat și CV-ul cu fotografiile și ne-au pus câteva întrebări. In momentul în care am intrat eu în sală și le-am înmânat CV-ul meu, iar recrutoarele mi-au văzut fotografiile, una dintre ele a menționat foarte mulțumită: “Ai venit pregătită!” datorită faptului că eu am avut fotografiile făcute într-un studio, îmbrăcată și aranjată cum sugerați dumneavoastră și modului în care m-am prezentat și la interviu. Fata care a fost înaintea mea în sala pentru interviul final a avut doar o poză tip pașaport care era un selfie decupat în așa fel să nu se vadă mâinile. Foarte multe întrebări nu au fost, unele pe baza CV-ului și m-au întrebat dacă am fost de acord cu colegele mele la Group Play și dacă așa aș fi pus și eu în ordine situațiile. Le-am explicat că eu mi-aș fi dorit să schimbăm ce am pus pe locul doi și trei între ele, le-am spus că am venit cu argumente și de ce mie mi se pare mai important să ne cerem scuze de la pasageri pentru întârziere și că ar trebui să fie pe locul doi, nu pe 3 dar ele au vrut să fie pe locul 3 neaparat și atunci am fost și eu de acord cu ele.
 
Cea mai grea parte din zi au fost momentele în care recrutoarea a venit în fața noastră după fiecare probă cu o foaie albă în mână și așteptam să-mi pronunțe și mie numele. A fost o zi, dar și o perioadă de dinaintea interviului în care m-am ocupat de pregătirea mea pentru interviu foarte încărcată emoțional, dar acum că totul s-a terminat și am trecut cu bine, pot spune că a fost foarte frumos. În doar câteva zile am primit și mailul final de confirmare că am trecut cu succes, acum doar aștept să mă anunțe când va începe trainingul.
 
Sunt convinsă că fără ajutorul dumneavoastră nu aș fi reușit, și m-aș fi prezentat la interviu îmbrăcată neadecvat, cu un CV și fotografii care lasă de dorit, fără a ști care sunt acele mici gesturi ce trebuie evitate și la ce să fiu atentă. Vă mulțumesc enorm de mult pentru tot ajutorul, multă baftă și spor în continuare pentru ceea ce faceți! Sper ca într-o zi să ajung să vă cunosc și personal.”

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.