Cum se desfășoară un interviu Easyjet – află probele de la recrutare

EasyJet este o companie aeriană care în ultima perioadă a angajat tot mai mulți însoțitori de bord, astfel că mulți dintre voi pot trece și acest operator aerian pe lista potențialilor angajatori. Compania angajează de obicei atât pentru baza din Londra, cât și pentru o serie de baze deținute în Europa.

Mai jos aveți descrisă experiența unui interviu Easyjet de către Anca, o viitoare stewardesa la această companie care de curând a participat la o recrutare în cadrul EasyJet Academy de la Londra. Iată mai jos probele de la recrutarea EasyJet:

“Recrutarea a avut loc la EasyJet Academy, în Luton, care de altfel e cea mai mare și importantă bază a celor de la EasyJet. Am primit cu o zi înainte toate detaliile pe e-mail, de la documentele necesare până la informații cum să ajungi la destinație cu mijloc de transport în comun sau mașină. Am ajuns acolo la 8:15, Assessment-ul fiind programat la 8:30.

Întâlnirea cu recrutorii a avut loc în cantina clădirii, unde alte 70 de persoane din toate colțurile lumii trăiau aceleași emoții ca și mine. Fiind prima dată când am participat la un interviu pentru o companie aeriană, nu am știut la ce să mă aștept iar emoțiile au fost de nedescris.

1. Verificarea CV-ului și a pașaportului

Recrutorii ne-au cerut să mergem pe rând să verifice pașapoartele, să lăsăm copia CV-ului și a pașaportului. Trebuie să menționez că o doamnă mai în vârstă din echipa de recrutare și-a pus privirea pe mine, zâmbindu-mi în continuu ceea ce m-a relaxat puțin. Când mi-a venit rândul, dansa m-a întrebat dacă sunt bine, eu i-am răspuns că da, doar am puține emoții. Atunci ea mi-a șoptit “Nu trebuie să ai, ai încredere că totul va fi bine!”. Mi-a dat o etichetă cu numele și un număr de ordine, eu fiind nr. 5.

2. Prezentarea companiei

După împărțirea numerelor, recrutorii ne-au invitat în sala de sus unde a avut loc o prezentare generală a companiei și s-au pus întrebări publicului de genul “Cine este CEO-ul EasyJet?”, “Ce tip de aeronave deține EasyJet?”. Nu este necesar să știi răspunsul la întrebări deoarece publicul răspunde, dar pot spune că le atragi atenția dacă știi răspunsurile.

3. Exerciții de grup

După prezentarea companiei, noi fiind așezați la mese de câte 6 persoane, au avut loc exercițiile de grup. La fiecare masă un recrutor sau doi luau notițe și ne observau fiecare gest. Evident, doamna aceea în vârstă pe care am menționat-o mai sus a venit la masa mea și i-a spus celuilalt recrutor că ea dorește să mă noteze pe mine. Ok, emoțiile au crescut și mai mult. Jocul a fost unul interactiv și se numea “Lost luggage”. Sarcinile noastre erau să găsim pasagerii, bagajele lor și unde călătoresc bazat pe câteva indicii. Am râs, ne-am distrat și grupul nostru a fost primul din istorie (din ce a spus doamna recrutoare) care a reușit să găsească toți pasagerii fără nicio greșeală!
După primul exercițiu de grup am fost amestecați puțin prin sală, pentru a schimba atmosfera. Al doilea exercițiu a fost legat de revista de la bord EasyJet. Bazându-ne pe o lista cu articole ce ne dorim să apară în revistă, noi aveam sarcina de a ne decide care din articole trebuie incluse în revistă. De menționat e că am avut un număr maxim de pagini și un buget de cheltuit.
Al treilea exercițiu a fost bazat pe “Customer service” și a fost mai mult o discuție deschisă cu colegii, cum oferim un serviciu excepțional unor persoane cu o situație specială (persoană cu dizabilități, infanti, VIP etc).

4. Prezentarea pachetului salarial

După ce exercițiile s-au încheiat, la ora 11:30, ne-au trimis în cantină pentru o pauză de masă. Emoțiile au atins apogeul când au spus că vor coborî la 12:00 când vor elimina o parte din noi. Zis și făcut, am închis ochii și nu m-am uitat cine pleacă, tot ce îmi doream e să nu îmi aud numărul și numele. Și am rămas…! Celor rămași ni s-au prezentat detalii despre job, salariu, beneficii, cheltuieli, program etc. Apoi am fost programați pentru interviul final.

5. Interviul final

Ce să vezi, prima de pe lista programată pentru interviu am fost eu. O doamnă tare drăguță și zâmbitoare a susținut interviul. Întrebările au fost bazate în principal pe experiența anterioară în serviciul cu clienții. Menționez că e o cerința a lor, pentru cei cărora limba natală nu e engleză, vor fi supuși unui test de engleză. Mie nu mi-au cerut asta, dat fiind faptul că am terminat școala aici.
În mare, ziua a fost distractivă, am cunoscut oameni noi și recrutorii sunt foarte deschiși, glumeți și înțelegători. Răspunsul final l-am primit în 7 zile și a fost cel mult dorit: în curând mă voi alătura companiei.

 

Baftă tuturor! 🙂

Anca

5 Comments
 • Florin
  Posted at 13:19h, 21 septembrie Răspunde

  Ce salariu au cei de la Easyjet ?
  Cei de la Easyjet oferă cazare ?
  Ce baze au cei de la Easyjet ?

  Mulțumesc ! xoxo 😀

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 10:52h, 22 septembrie Răspunde

   Salut Florin,

   Salariul difera putin in functie de baza/tara unde vei fi alocat. In medie, pot sa iti spun ca vei castiga aproximativ 1500 EUR/lunar, suma care poate fluctua in functie de cat vei zbura si vanzarile de la bord. Salariul tau va fi compus dintr-un salariu de baza + plata pentru fiecare segment de zbor + comision din vanzarile de la bord.

   EasyJet are 26 de baze în Europa, atat in Marea Britanie, cat si in tari precum: Franta, Olanda, Germania, Elvetia, Italia, Portugalia.

   Compania nu asigura cazare, de acest aspect trebuie sa te ocupi tu din propriul buzunar.

   Cam acestea ar fi informatiile. Daca mai ai intrebari, iti raspund cu mare drag! Mult succes!
   Anca

   • Florin
    Posted at 14:11h, 22 septembrie Răspunde

    Mulțumesc ! 😘

 • Elena
  Posted at 03:33h, 24 septembrie Răspunde

  Buna! Din experienta proprie nu va recomand sa zburati pentru Easy Jet, cel putin nu in bazele din Londra. Pasagerii nu sunt cei mai prietenosi, iar jobul vostru e mai mult sa strangeti gunoaie (intre zboruri voi trebuie sa curatati pana si gunoiul din baie..). Nu vreau sa dau mai multe detalii, dar chiar nu va recomand Easy Jet… (am zburat si pentru alte companii, pot sa fac comparatie…)

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 09:22h, 26 septembrie Răspunde

   Buna Elena,

   Multumim pentru informatii, cred ca e foarte important ca orice viitor insotitor de bord sa stie si aspectele negative si cele pozitive ale jobului pe care urmeaza sa il imbratiseze. Daca mai ai si alte informatii pe care le consideri importante de aflat, te rugam scrie-me aici.

   O zi cat mai buna,
   Anca

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.