Evelina: povestea pașilor spre o reușită ca stewardesă Emirates

Evelina ne-a trecut pragul în această primăvară cu mult entuziasm și voie bună, chiar la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă cu numărul 100. Ne-a cucerit prin zâmbetul ei și căldura cu care intră în contact cu toți oamenii din jurul ei. După ce a primit de la Emirates mult așteptatul GOLDEN CALL prin care afla că urmează să se alăture companiei, s-a bucurat foarte mult că are ocazia să răspundă la întrebările pentru interviu pe site-ul nostru. Ani la rând citind atâtea povești de succes despre cursanții noștri angajați, și-a dorit să ajungă să se scrie cândva și despre reușita ei. Așadar, iată povestea printre nori cu Evelina, stewardesă Emirates.

Cine este  Evelina  și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

M-aș descrie ca fiind perseverentă și pozitivă, întotdeauna când mi-am propus ceva, am reușit să ajung unde mi-am dorit. Sunt o persoană cu simțul umorului, prietenoasă, dar ușor timidă la început, îmi place să dau o stare bună oamenilor din jurul meu, de aceea zâmbetul este nelipsit de pe fața mea lucru care m-a ajutat enorm la interviu, după părerea mea.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Încă de la sfârșitul clasei a 12-a, îmi aduc aminte că am făcut o ședință cu dirigintele nostru, în care a încercat să ne îndrume cumva spre ceea ce ne dorim noi să facem în viață mai departe, iar răspunsul meu a fost “Stewardesă”, deși nu prea aveam idee ce presupune acest job. Știam doar că îmi dă ocazia să călătoresc foarte mult și asta a fost ceea ce m-a atras de la început. Am urmat Facultatea de Inginerie Energetică, însă tot timpul acesta chemarea mea a fost tot spre aviație, tot spre ceea ce mi-am dorit de prima dată.

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Mi-am propus încă de la sfârșitul facultății să lucrez și să investesc în visul meu. Am început să fac meditații la engleză, mi-am dorit prima dată să mă înscriu la cursul Vreau sa fiu Stewardesă din luna februarie, însă m-am hotărât prea târziu. M-am înscris la cursul din luna aprilie 2018 și bine am făcut, m-a ajutat foarte mult să îmi înving temerile.

Care este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la interviu experiența din CV?

În momentul de față lucrez ca “slot attendant” la un cazinou din București. Da, consider ca m-a ajutat experiența mai ales la interviul final, unde toate întrebările au fost pe baza actualului job.

La câte interviuri ai fost până să fii selectată? Ce ai învățat din fiecare experiență?

Întotdeauna am știut că îmi doresc să ajung la Emirates, așa că nu mi-am dorit să merg la niciun interviu pentru o altă companie. În luna mai a acestui an, am plecat împreună cu alți colegi care participaseră la același curs Vreau să fiu Stewardesă cu mine, la Budapesta, pentru interviul Emirates, unde am reușit să ajung doar pâna la cea de-a 2 a probă de grup. Ulterior, am aflat că vor recruta în iunie și la noi în țară, așa că mi-am luat din nou inima în dinți și m-am prezentat mult mai încrezătoare decât prima dată.%name Evelina: povestea pașilor spre o reușită ca stewardesă Emirates

După aceste două interviuri, am învățat că atitudinea contează cel mai mult! Trebuie să fii pozitiv, plin de încredere și să zâmbești orice ar fi.

Cum a decurs interviul Emirates ? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Totul a decurs minunat, în România toată lumea s-a prezentat impecabil la interviu. La Open Day s-au prezentat în jur de 300 de persoane. Prima probă  a fost CV drop, unde ne-a fost adresată fiecăruia câte o întrebare. A urmat selecția pentru Assessment în aceeași zi, unde am avut prima probă de grup, la care ni s-a cerut să ne prezentă m colegul/colega. Eu am uitat o parte din prezentarea colegei mele din cauza emoțiilor, însă a contat mai mult atitudinea mea și modul în care am început prezentarea. Următoarea zi a continuat cu a 2-a parte din Assessment Day, ni s-a dat o situație pe care trebuia să o comentăm și să ajungem la un numitor comun. Imediat după, recrutoarea a făcut un role play cu fiecare dintre noi, unde trebuia să o convingem să accepte varianta noastră.
%name Evelina: povestea pașilor spre o reușită ca stewardesă Emirates

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult? 

Consider că am fost aleasă datorită atitudinii încrezătoare și pentru faptul că am zâmbit tot timpul interviului, deși eram plină de emoții și am reușit să maschez lucrul acesta.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă organizat în aprilie 2018 la București. Cum ți s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerii?

Mi-a plăcut foarte mult și consider că m-a ajutat să înțeleg cum decurge un astfel de interviu, pentru că nu fusesem la nici unul. Datorită probelor pe care le-am exersat la curs, am reușit să fiu mult mai sigură pe ceea ce trebuia să fac în fața recrutorilor.

%name Evelina: povestea pașilor spre o reușită ca stewardesă Emirates
Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord? 

Alegeți-vă țelul și tindeți spre el cu fiecare pas pe care îl faceți. Perseverența si gândirea pozitivă vă va ghida spre succes!

Vă mulțumesc pentru că ne-ați fost alături pe tot acest drum și pentru că ați luat parte la reușitele noastre!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.