Este vârsta importantă atunci când vrei să devii stewardesă?

Întrebare primită de la o cititoare Vreau sa fiu Stewardesă:

“Eu sunt Diana și îți scriu pentru ca aș dori foarte mult să lucrez pentru Etihad și am 2 aspecte în privința cărora am dubii și mă gândeam dacă ai fi așa drăguță să mă ajuți cu un sfat sau cu punctul tău de vedere.

1. Eu tocmai am împlinit 30 de ani de curând și nu știu dacă Etihad mai angajează persoane trecute de 30 în mod frecvent sau doar dacă ai un CV impresionant. Tu știi ceva despre asta? Poate fi vârsta un impediment?

2. Eu am fost nevoită sa iau studiile de la capăt și termin acum, în decembrie, după 3 exchange-uri și studiat în vreo 3-4 țări. Menționez că nu am lucrat în ultimii 5 ani pentru ca am tot schimbat țara și mi-am completat studiile sponsorizate cu bursă (deci nu am avut nevoie, nici timp sau permis de muncă), dar am lucrat înainte in customer service  timp de 4 ani jumătate. Deci experiență în customer service am, dar nu recentă.  Și nu știu exact ce ar fi cel mai bine sムfac când absolv acum, în decembrie. Să mă angajez cât mai repede pe un post gen recepționeră/chelneriță/customer service (orice care se poate relaționa cu meseria de cabin crews) sau să mai fac vreo jumate de an sau un an în italiană?

Pentru că deja sunt la nivel intermediar și știu că ei caută vorbitori de italiană, acum că au cumpărat 49% din Al Italia. Eu vorbesc deja 4 limbi, fără italiană. În cazul acesta, crezi că Etihad ar aprecia mai mult experiența de muncă sau să îmi perfecționez și italiană?

Draga mea,

În primul și în primul rând, vârstă nu reprezintă nici pe departe un inconvenient în procesul de recrutare ca stewardesă pentru Etihad Airways. Am avut deosebita plăcere de a cunoaște și lucra pe zboruri cu colege care erau trecute bine de 40 de ani și afișau o condiție fizică și psihică demne de invidiat. Unele dintre aceste doamne aveau experiență anterioară în aviație, altele nu aveau deloc. Faptul că ai lucrat o perioadă de timp în customer service reprezintă un avantaj bineînțeles, însă nu oferă garanția promovării cu succes a interviului, la fel precum nici aspectul cunoașterii a două sau mai multe limbi străine de către aplicant.

Așa cum știi deja, dobândirea unui cumul de calități care trebuie afișate pe parcursul interviului și care trebuiesc să ofere unicitate și distincție reprezintă mai degrabă punctul forte al oricărui aplicant. Din proprie experiență, îți pot mărturisi faptul că pe zborurile de Milano nu se regăseau foarte mulți cetățeni italieni care călătoreau pe acea destinație, ci mai degrabă alte nații precum indieni care, fiind născuți sau crescuți acolo, stăpâneau mai bine limba italiană decât limba engleză. Și eu la rândul meu când am fost recrutată de Etihad Airways acum 10 ani, mă aflăm în stadiul frecventării cursurilor de la facultate (ultimul an), însă în pofida acestui fapt m-am alăturat Etihadului și am revenit după jumătate de an să-mi definitivez studiile în țara și să intru în posesia diplomei de licență, lucruri care s-au definitivat cu succes.

Așadar, dragă Diana, îți urez să-ți desfaci aripile cât de larg poți tu și să te înrolezi cu încredere în procesul de selecție cu Etihad Airways, pentru a deveni cât mai curând una dintre stewardesele lor.

Succes!

_________________

*** Răspunsuri oferite de Laura Resiga, fostă stewardesă Etihad Airways

Dacă ai nelămuriri ne poți scrie pe adresa de e-mail eu@vreausafiustewardesa.ro.

Pregătește-ți limba engleză pentru interviu. Vino la cursul “English for Cabin Crew”, iar timp de 3 zile vei exersa limba engleză, vorbitul în public și vocabularul specific de aviație, astfel încât să fii mult mai pregătit de interviu. Înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.