Probe interviu Emirates

Emirates Headquarters – “Aeroportul” companiei Emirates

Am vorbit în multe articole despre cum își desfășoară un însoțitor de bord activitatea, despre cum arată o zi de muncă, sau ce reguli trebuie să urmeze, dar niciodată despre locul care găzduiește toți angajații Emirates. Pe scurt, sediul companiei. Această clădire imensă, denumită Emirates Headquartes, a fost construită în anul 2004, are 10 etaje și reprezintă biroul a 6000 de angajați. Orice răspuns la nemulțumirile, incidentele, întrebările, nelămuririle unui cabin crew, pot fi găsite în acest loc.
HQ este primul loc pe care îl vizitezi în calitate de new joiner, înainte de a merge în clădirea unde se desfășoară trainingul de 8 săptămâni. A fost primul loc cu care am luat contact odată ajunsă în Dubai și recunosc că inițial am fost pierdută și nu reușeam să găsesc sala în care trebuia să ma prezint, dar o însoțitoare de bord foarte draguță mi-a arătat drumul.

hq 2 Emirates Headquarters   “Aeroportul” companiei Emirates

Accesul se face doar pe baza unui ID primit în primele săptămâni, iar în cazul pierderii acestuia trebuie realizată o înlocuire cât mai urgent pentru că este de asemenea imposibil să te prezinți pentru zbor.

Pe lângă faptul că în acest loc îți poți întâlni managerul sau chiar persoana care te-a recrutat, vei întâlni diverse departamente care se ocupă de:

• Biletele pentru călătorii (cel anual, cele cumpărate în interes personal sau pentru cunoscuți)
• Cazare (în cadrul acestui departament poți face cerere pentru mutare, poți face cunoscute problemele întâmpinate în cadrul apartamentului, sau poți cere accordarea alocației pentru a locui pe cont propriu)
• Demisie (în momentul în care un însoțitor de bord demisionează, există anumite documente care trebuiesc depuse în cadrul unui birou, o persoană care îți explică aceste formalități precum și banii care ți se vor opri drept garanție sau cei pe care îi vei primi înainte de plecare)
• Obținerea sau anularea vizei de rezident(în prima săptămână, toți însoțitorii de bord primesc pe pașaport o viză de rezident care va fi retrasă o dată cu demisionarea sau în cazul în care persoana respectivă comite anumite fapte împotriva legii pe teritoriul Emiratelor Arabe)
• Starea de sănătate (există o mini clinică aflată la demisolul clădirii unde poți merge la orice oră în cazul în care te simți rău sau în intervalul orar specificat pentru orice problemă, iar un medic se va ocupa de problemele tale și va decide dacă este necesară spitalizarea sau tratarea la domiciliu. Toate aceste servicii sunt suportate de către companie, cu excepția medicamentelor, al căror cost se va deduce din salariu)

HQ este de asemenea locul unde se întâlnesc însoțitorii de bord pentru toate formalitățile anterioare unui zbor. Într-o zi oarecare de muncă, la ora de vârf, respectiv orele dimineții, etajul 2 al clădirii răsună de sunetul tocurilor și al roților valizelor.

hq 300x200 Emirates Headquarters   “Aeroportul” companiei Emirates

E zgomotul muncii, al unei zile productive, al plecărilor și sosirilor. Zeci de stewardese stau cu ochii ațintiți către un ecran ce afișează ora deschiderii check in-ului, iar când a sosit timpul, zborul respectiv își schimbă culoarea din roșu în verde. Atunci știi că e momentul să mergi mai departe spre scanarea ID-ului, testul amprentelor, check in-ul propriu-zis la unul dintre aparatele special amenajate și predarea bagajului în cazul destinațiilor cu layover. Urmează controlul de securitate, iar fiecare cabin crew știe că trebuie să dezbrace sacoul, să scoată obiectele metalice și să descalțe pantofii. E un proces oarecum robotic pentru că în fiecare zi treci prin aceleași etape, dar devine plăcut când întâlnești oameni cu care ai zburat sau, de ce nu, viitori colegi pe ziua respectivă. După acest proces, un ecran afișează numărul sălii unde se va desfășura briefingul (o mică ședință în care se discută detaliile zborului și se verifică dacă ești pregătit pentru ziua respectivă), iar după terminarea acestuia (aprox 15 min) toți însoțitorii de bord se deplasează în grup către autobuzele aflate 2 etaje mai jos, iar printr-un tunel subteran care face legătura între HQ și aeroport, se face deplasarea către avion.

Acesta este motivul pentru care niciodată nu veți întâlni însoțitori de bord Emirates în aeroportul Dubai. Terminalul 2 este al companiei, iar angajații poartă aceeași uniformă, dar trebuie să precizez faptul că ei nu sunt însoțitori de bord, ci doar angajați pentru diferite posturi.
Un lucru e cert: pălăria, rujul roșu și zâmbetul imaculat sunt inconfundabile în orice colț al lumii! Vă pup cu drag.

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Andreea Julei avatar 80x80 Emirates Headquarters   “Aeroportul” companiei Emirates

About Andreea Julei

Andreea Julei, fostă stewardesă Emirates, iubește aviația și crede că zborul este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla oamenilor. Pasionată de scris, Andreea împărtășește prin intermediul articolelor scrise pe site din experiența ei de însoțitor de bord. Citește-i articolele și vei afla mai multe despre cum este să lucrezi pentru o mare companie aeriană arabă, cum e viața în Orient și ce pași poți urma ca să ajungi să lucrezi printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.