Dacă vrei să faci parte din echipa Vreau să fiu stewardesă, trimite-ne CV-ul tău împreună cu o scrisoare de intenție pe adresa eu@vreausafiustewardesa.ro

LILI PROCOPCIUC

Trainer

Liliana Nistor, fostă Procopciuc (36 de ani) a lucrat 5 ani ca însoțitor de bord Etihad Airways. Cariera ei în cadrul companiei arabe a început în 2008, în clasa Economic, urmând ca în 2013 să plece din companie de pe poziția de First and Business Class flight attendant. A trait cele mai importante schimbări din Etihad Airways, la vremea aceea o companie la început de drum. Lili a avut ocazia să facă parte pentru un timp și din echipa de promovare a companiei și a participat din această poziție la o serie de evenimente sponsorizate, precum Formula 1.

Lili are studii în turism și limbi străine (specialitate italiană), iar înainte de a pleca la Etihad Airways a lucrat ca traducător/interpret/preparator.

Lili a renunțat la această meserie în 2013 când a rămas însărcinată, dar nu a încetat nicio clipă să zboare. S-a întors în România, locuiește la Cluj, dar nu stă deloc departe de lumea aviației. Lucrează pentru o importantă companie de travel londoneză și în paralel este trainer și editor la Vreau să fiu Stewardesă, unde împărtășește din experiența ei printre nori cursanților și cititorilor noștri.

lili-procopciuc
 • Trainer
 • Editor
A zburat timp de 5 ani ca însoțitor de bord Etihad Airways
rucsandra-mihai

RUCSANDRA MAGDALENA MIHAI

Trainer

Rucsandra are o experiență de 28 de ani în aviația comercială și privată. A zburat cu toți președinții României de după 1990 și a promovat până la funcția de șef de cabină, oferind mereu pasagerilor săi cel mai înalt nivel de customer service.

Pe lângă cariera în aviația comercială, Rucsandra a lucrat ca însoțitor de bord în aviația privată pentru două companii din Pakistan și Rwanda.

Rucsandra este însoțitor de bord cu o experiență semnificativă în domeniu, dar și trainer acreditat. Consideră că aviația este despre oameni, încredere, cunoștințe, și responsabilitate, despre onestitate, pasiune, profesionalism și competență.

Cariera solidă în domeniul aviației comerciale și private, dar și competențele de trainer o recomandă pe Rucsandra ca una din cele mai în măsură persoane să pregatească însoțitori de bord în aviația privată, candidați care să înțeleagă și să aplice cele mai înalte standarde profesionale în munca lor printre nori.

 • Trainer
 • Inflight Auditor
 • Actuală stewardesă
Are o carieră de 28 ani în aviația comericială și privată

ANDREEA JULEI

Trainer și Editor

Andreea a lucrat ca însoțitor de bord pentru compania Emirates. Într-un singur an lucrat pentru compania arabă a acumulat experiența necesară pentru a înțelege care îi este drumul în viață și niciodată nu a renunțat la valorile care o definesc. De fiecare dată când vorbește despre timpul petrecut în Dubai, Andreea se emoționează și afirmă că nu regretă nici macăr o secundă alegerea de a se întoarce în România, dar Dubaiul va râmâne mereu in inima ei ca o a doua casă. O dată cu plecarea din Golf, a lăsat mulți prieteni și amintiri în urmă, motiv pentru care se întoarce în fabulosul deșert ori de câte ori are ocazia.

Absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității București secția română-engleză, Andreea a dorit să schimbe puțin direcția după finalizarea acesteia și a optat pentru un master în comunicare și relații publice din cadru SNSPA București. A lucrat încă din timpul facultății ca Specialist în comunicare și relații publice, dar dorința de a face în fiecare zi ceva nou a fost mult mai puternică, iar curajul și determinarea au condus-o direct către Dubai unde cei de la Emirates au primit-o cu brațele deschise.

Andreea a renunțat la această meserie în Decembrie 2016 când a decis că dorește să își întemeieze o familie, iar jobul de însoțitor de bord nu i-ar fi permis să se dedice în totalitate acestui proiect. Iubitoare de creație și timp petrecut cu gust, Andreea se ocupă în prezent de partea dulce a organizării evenimentelor private și anume realizarea de candy bar-uri, torturi, prăjituri și alte nebunii cu zahăr, iar la Vreau să fiu stewardesă scrie despre experienta ei la Emirates și introduce cursanții în lumea companiilor din Orientul Mijlociu.

Andreea stewardesa emirates

AIDA CHIVU

Recrutor

Aida are peste 18 ani experiență în resurse umane și management. Îi place să lucreze cu oamenii și să găsească în fiecare om resursele necesare pentru a-l învata cum să-și crească performanța și să obțină rezultate.

“Super Aida”, cum au numit-o cursanții Vreau să fiu stewardesă, are în portofoliul ei de recrutor companii naționale și internaționale de aviație și i-au trecut prin fața ochilor câteva mii de CV-uri pentru jobul de însoțitor de bord.

Așadar, cu o carieră solidă în resurse umane și experiență în recrutarea însoțitorilor de bord, Aida este trainerul cel mai în măsură să învețe persoanele care aspiră la o carieră în acest domeniu ce trebuie să facă și cum trebuie să se prezinte la interviul pentru jobul de însoțitor de bord.

aida-chivu
 • Recrutor
 • HR Specialist
 • Trainer
Verifică anual câteva mii de CV-uri
bogdan-raul-todor

BOGDAN RAUL TODOR 

Trainer în cadrul cursului de aviație privată

Bogdan Raul Todor este somelier, certficat WSET Level 2. Iubitor de vin și gastronomie, membru al Asociației Somelierilor din Romania, un împătimit al vinurilor din ținutul Bolgheri, locul unde și-a început incursiunea în lumea vinului.

Ca somelier, Bogdan a obțtinut de-a lungul timpului o serie de certificări și premii, participând activ la concursuri și evenimente dedicate industriei vinului:

 • Finalist Trofeul  Someleriei 2009
 • Locul 1 Wine Master Competition 2010
 • Membru Jurat in cadrul concursului Trofeul Someleriei 2016

Participant la numeroase Masterclass-uri, Saloane și Festivaluri de Vin și Gastronomie (Prowein Dusseldorf, Vinitaly Verona, Vince Budapesta, Merano Wine Festival, London Wine Festival etc.)

Bogdan predă modulul de wine experience din cadrul cursului Corporate Cabin Crew Training – Silver Service & Etiquette și îi va învăța pe cursanții noștri tehnici de servire a vinului, tipologii de vinuri și caracteristicile fiecăruia, alegerea și prezentarea vinurilor în fața pasagerilor și modalități de pairing cu mâncarea oferită la bord.

LIVIU CHIORPEC 

Trainer în cadrul cursului de aviație privată

Chef cu experiență semnificativă în fine dining, trainer culinar și consultant în industria ospitalității. Existența lui gravitează în jurul bucătoriei: e locul în care visează, creează, gândește și acționează. Liviu crede cu tărie că poate schimba modul în care oamenii gândesc despre mâncare prin ceea ce pune în farfurie.

Liviu predă modulul de food experience din cadrul cursului Corporate Cabin Crew Training – Silver Service & Etiquette și îi va învăța pe cursanții noștri cum să facă un plating perfect atunci când sunt în avion, cum să folosească în mod creativ toate resursele pe care le au în aeronavă și cum să ofere pasagerilor cea mai bună experiență culinară la bord.

liviu-chiorpec
crisina-chelba

CRISTINA CHELBA

Office manager

Orice echipă are nevoie de un creier organizat pentru a funcționa perfect din punct de vedere logistic. Iar Cristina face o treabă grozavă în acest sens. Mereu cu zâmbetul pe buze și plină de energie, Cristina s-a alăturat echipei Vreau să fiu Stewardesă în 2015.

A terminat Facultatea de comunicare și relații publice, are un master în marketing și publicitate, iar în prezent deține funcția de office manager la Vreau să fiu Stewardesă.

Acte, documente, CV-uri ale cursanților, facturi, procese verbale sau chitanțe - trec toate prin mâna Cristinei care se asigură ca totul să fie organizat perfect, iar organizarea fiecărui curs este impecabilă: de la cafeaua servită la cursuri, comunicările telefonice cu fiecare cursant în parte până la verificarea și corectarea CV-urilor pe care le primim de la viitori însoțitori de bord.

GEORGIANA ENE

Fondator

De profesie jurnalist, Georgiana a vrut să schimbe redacția în care lucra cu bordul unei aeronave românești, așa că a urmat cursurile singurei școli de aviație existente la vremea respectivă: Școala Superioară de Aviație Civilă. A obținut licența de însoțitor de bord, dar sistarea angajărilor în companiile românești din anii 2010 – 2011 (companii care angajează însoțitori de bord cu licență) au reîntors-o în redacție. Informațiile incomplete, disparate și de cele mai multe ori subiective cu privire la meseria de însoțitor de bord au determinat-o, în toamna lui 2013, să pună bazele proiectului Vreau să fiu Stewardesă, alături de Anca Dumitrescu.

Încântată că poate îmbina pasiunile sale pentru zbor și marketing cu meseria de jurnalist, Georgiana coordonează strategia de marketing a proiectelor marca Vreau să fiu Stewardesă, se ocupă de organizarea cursurilor și evenimentelor dedicate însoțitorilor de bord și nu îi scapă din vedere detaliile tehnice legate de construirea site-urilor vreausafiustewardesa.ro și howtobecabincrew.com

11224567_570123396473827_9120146870816859251_n
 • Fondator
 • Editor
 • Organizator
Are grijă ca toate cursurile Vreau să fiu Stewardesă să fie organizate perfect
Anca Vreau să fiu Stewardesă

ANCA DUMITRESCU

Fondator

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare.

Pentru Anca, cel mai important lucru e zâmbetul de pe chipul cursanților săi și bucuria de a inspira mii de tineri să își urmeze visul, să aibă mai multă încredere în ei și să pășească curajoși în drumul spre nori.

În cadrul Vreau să fiu Stewardesă, Anca scrie zilnic povești frumoase despre însoțitorii de bord, coordonează strategia editorială și de social media, răspunde zilnic la zeci de mesaje pe pagina de Facebook sau site și are grijă ca toate cursurile Vreau să fiu Stewardesă să decurgă perfect.

Pe Anca o poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

 • Fondator
 • Editor
 • Trainer
Răspunde zilnic întrebărilor tale despre aviație
Despre noi

Unde începe bucuria și unde se termină cerul? Ambele sunt infinite, la fel ca sentimentul de împlinire pe care-l resimțim odată cu fiecare cursant ce prinde “aripi”, odată cu fiecare cititor care îmbracă uniforma de însoțitor de bord și decolează spre nori.

În 2013, proiectul Vreau să fiu Stewardesă a devenit oficial prima platformă din România dedicată celor care vor să aibă o carieră ca însoțitori de bord. Ideea a pornit în iunie 2013 când, am început să creionăm un proiect diferit față de tot ce exista până atunci în mediul online din România.

Contactează-ne

Dacă ai întrebări, trimite-ne un e-mail. Îți vom răspunde în cel mai scurt timp.

Adresa noastră de e-mail este: eu@vreausafiustewardesa.ro

De ce noi?