Un fost Recruitment Ambassador Qatar Airways se alătură echipei Vreau să fiu Stewardesă

De-a lungul celor 6 ani de când Vreau să fiu Stewardesă este pe piața din România, am căutat să avem mereu în echipa noastră cei mai buni traineri, persoane capabile să ofere cea mai bună experiență de învățare cursanților noștri, specialiști care să îndrume tinerii aflați la început de carieră, oameni cu multă empatie și o pregătire riguroasă atât în domeniul aviatic, cât și în tot ce înseamnă partea de training. A fost un drum frumos și plin de încercări în care am reușit să cunoaștem oameni incredibili și să formăm mii de tineri în tot ce înseamnă o carieră în aviație.

Din aprilie 2019, echipa Vreau să fiu Stewardesă se consolidează cu un nou membru, un fost Recruitment Ambassador Qatar Airways, șef de cabină cu 5 ani experiență în cadrul acestei companii de 5 stele. Adriana Marcu este un profesionist desăvârșit pe care suntem mândre să o avem ca parte din echipa noastră. Lasă în urmă o cariera incredibil de frumoasă în aviație, continuată în prezent de o carieră diplomatică la cel mai înalt nivel.

Am întâlnit-o în iarnă și a fost “chimie” la prima vedere, un alt mijloc al Universului de a ne scoate în cale oameni potriviți la momentul potrivit. Mi s-a părut un om extrem de bine pregătit, profesionist, un însoțitor de bord care și-a făcut jobul cu mult drag și pasiune și care are capacitatea de a-i inspira și pe alții prin propriul exemplu de viață.

Deși din februarie 2019 a început o nouă etapă a vieții sale, la Bruxelles, în cadrul Comitetului european al Regiunilor, inima ei e în continuare conectată strâns la lumea zborului. Așa că i-am propus să rămână aproape de ce îi era drag, ca trainer în cadrul echipei Vreau să fiu Stewardesă. Așadar, din aprilie 2019, o veți putea cunoaște pe Adriana în cadrul cursului pregătitor pentru interviul la o companie aeriană, din postura de trainer.

Adriana Marcu: “Având convingerea că mă voi intoarce într-o zi, am părăsit România în 2008 fiind admisă la Facultatea de Științe politice din Lyon. Acolo totul a urmat un curs firesc și am continuat cu un master în Securitate și Apărare. Amuzant este ca învățând geopolitica aveam mereu un atlas cu mine și adeseori mă regăseam calătorind imaginar. Colegii mei erau din toată lumea și schimbul cultural mi-a permis să prind gustul călătoriilor înainte de a o face cu adevărat. Visam deja să ajung în India, în Senegal sau în Malaezia și să îi revăd. În 2012, am decis să iau o pauză și să îmi caut un loc de muncă în proiecte internaționale, însă am aflat de oportunitatea de a deveni însoțitor de bord la Qatar Airways. Era prima dată când veneau la Lyon. Nu citisem niciun forum și nu aveam absolut nicio idee despre ce însemna un ”Open day”. Cineva îmi spusese cu doi ani în urmă, că m-ar vedea stewardesă, însă totul a rămas undeva în spatele aspirațiilor mele de carieră.
Procesul de recrutare a fost mai rapid decât aș putea descrie aici, numărul meu norocos 19 m-a purtat până la finalul recrutării și 5 luni mai târziu eram la Doha. Evoluția frumoasă a carierei mele mi-a permis să devin șef de cabină, relativ repede, patru ani mai târziu, însă ceea ce păstrez în suflet ca fiind cea mai dragă perioadă este aceea în care am fost F1 ( însoțitor de bord la business și first class).
În toți acești ani am trăit totul cu o viteză incredibilă, am construit prietenii pe viață cu oameni pe care altfel nu aș fi putut să îi cunosc și am continuat să mă dezvolt în paralel în domeniul umanitar în special în misiunile de menținere a păcii din Liban și Palestina. În urma ultimii misiuni umanitare în Palestina, am decis să îmi reiau studiile în domeniul proiectelor internaționale și cei dragi m-au susținut. La absolvirea acestuia, mi-am încheiat cariera la Qatar Airways pentru a mă consacra în totalitate altor misiuni. Astăzi, fac parte din programul de studiu și practică al instituțiilor europeene și locuiesc la Bruxelles, lucrez la Comitetul european al Regiunilor unde România are o delegație de 15 membri. Cred cu tărie că cele două universuri ale mele, deși diferite, sunt convergente prin empatia mea față de ceilalți și prin dorința mea de a interacționa și ajuta acolo unde pot. Să oferi ceea ce tu ai cel mai bun celorlalți, fie ei pasageri, colegi sau prieteni, înseamnă să oferi universului oportunitatea să îți ofere ce are el mai bun, să ai parte de surprize, coincidențe și întâmplări minunate și oameni binevoitori. Și chiar funcționează!  

Am pornit în 2013 acest proiect alături de Georgiana și ne-am dorit mereu aproape oameni ca noi, care să ne împărtășească aceleași valori și principii de viață. Oameni cu care să ne placă să lucrăm și alături de care să creștem împreună. După 6 ani de muncă, de șuișuri și coborâșuri, am conturat o echipă tare dragă nouă, iar lucrurile nu se opresc aici.”

Ne vedem printre nori!

Anca

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.