Drumul de la vis la nori: Povestea Teodorei, viitoare stewardesă Emirates

Acum 2 ani avea loc primul curs Vreau să fiu Stewardesă la Roma. Prima noastră sesiune de training în Italia, unde aveam să extindem cursurile pe care le organizam până atunci în România și Republica Moldova. Era o vară extrem de caldă și uscată la Roma, un oraș atât de frumos, în care ne-am simțit ca acasă încă de la început. La acest curs am cunoscut-o pe Teodora. Timidă la început, dar cu o pasiune incredibil de mare să asilimeze toate informațiile despre aviație, abia terminase liceul și visa cu toată inima să zboare. Locuia în Italia demult timp și zborul devenise pentru ea prioritatea profesională nr. 1. Așa că atunci când a auzit că venim la Roma, deși trecusera doar 3 zile de când își dăduse examenul de bacalaureat, s-a înscris la cursul nostru. După curs a urmat o perioada de încercări la mai multe companii aeriene, cu succese și eșecuri care au transformat-o într-un candidat mai bine pregătit și mai încrezător în sine. La final, când a tras linie, Teodora a participat la 5 interviuri cu companii aeriene, iar 2 mari companii și-au dorit-o în echipa lor: Qatar Airways și Emirates. Teodora a ales Emirates și în curând se pregătește să înceapă o viață nouă în Dubai.

Cine este Teodora și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Teodora este o visătoare, îndrăznesc să spun chiar “cu capul în nori”. Este mereu gata să accepte noi provocări, să cunoască lucruri noi, persoane noi. Este o persoană tare curioasă pe care o vei vedea mereu cu o carte nouă în mână și care îți va pune mii de întrebări. Îi place să observe ceea ce o înconjoară, îi place să cunoască oameni și să le afle povestea. Sinceritatea și loialitatea sunt două calități ale sale: îți va fi mereu alături la nevoie și va încerca să te ajute cum poate mai bine, se va simți împlinită să știe că a putut ajuta, că cineva se simte mai bine datorită ei. În ciuda faptului că la început poate părea cu capul în nori, latură serioasă și organizată va ieși numaidecât la iveală de fiecare dată când va fi nevoie.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Am fost întotdeauna o fire extrem de curioasă, îmi place să descopăr lumea în care trăiesc, mereu am avut în mine această dorință de a cunoaște. Visul de a avea o carieră printre nori cred că a fost mereu înăuntrul meu. Încă din școala generală le spuneam tuturor că am să devin pilot de avion și eram deja hotărâtă să mă înscriu la liceul aeronautic la încheierea școlii generale. Din păcate, nu am fost niciodată descurcăreață cu materiile reale, matematică, fizică, chimie, acestea fiind materille de bază la liceul aeronautic. Nu am renunțat însă, niciodată nu renunț la visele mele. Voiam atât de mult să zbor, să mă simț acasă într-un avion, că m-am gândit imediat la meseria de însoțitor de bord. Pe atunci nu se găseau așa multe informații, dar știam care sunt calitățile necesare, calități pe care știam că le am. Din acel moment am știut că asta vreau să devin, și de fiecare dată când vedeam însoțitori de bord îmi tresărea și încă îmi tresare inima, mai ales acum că sunt la un pas de a îmbrăca uniforma unei companii așa renumite!

 

IMG 2313 e1533209883383 768x1024 Drumul de la vis la nori: Povestea Teodorei, viitoare stewardesă Emirates

 

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Research and research! Am început să caut informații despre orice companie, despre procesul de recrutare, despre ceea ce caută o companie la un candidat. Și așa am dat peste cursul Vreau să fiu Stewardesă! V-am urmărit postările cu sfințenie, iar imediat după bacalaureat (3 zile după), m-am înscris la cursul din Roma!

Știu că ai trecut printr-o serie de interviuri eșuate și nu de puține ori ai fost aproape acolo, adică până la interviul final. Cum ai reușit să treci peste toate experiențele acestea și să continui să lupți pentru visul tău? La câte interviuri ai fost până la cel câștigător?

Primul interviu la care am participat a fost cel pentru Qatar Airways în Cluj Napoca. Nu credeam că am să trec nici măcar de CV drop. Faptul că am ajuns până la final interview mi-a dat mare curaj și încredere de sine. Din păcate, după aproximativ 4 luni am primit unsuccessful mail. Recunosc că mi-a părut tare rău, dar nu m-am dat bătută, nu mă dau bătută niciodată când vine vorba de visele mele. A două oară am aplicat pentru Air Dolomiți, o companie cu bază în orașul Verona, Italia. Am fost invitată la Assessment Day, am ajuns la final interview și am probat chiar uniforma companiei. Am crezut că am să reușesc, însă după o săptămâna am primit iar acest urât unsuccessful mail. A treia oară am fost la un Open Day cu Oman Air, dar la final interview nu au fost invitate decât trei persoane. Pe 3 februarie am încercat din nou interviul cu Qatar Airways la Milano și după 5 luni de așteptare am primit mailul norocos și cu ei! Am fost, și sunt extrem de fericită că două companii de elită m-au ales pe mine! Întrebarea pe care mi-am pus-o a fost, bineînțeles: Qatar Airways sau Emirates?. Inima mi-a fost mereu cu Emirates, deci i-am ales pe ei. În câteva luni voi zbura spre Dubai spre o nouă viață, o nouă carieră. Recunosc că numai gândul îmi aduce lacrimi de fericire!

Cum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Prima zi a fost decât CV drop. Au fost două recrutoare, Kavita și Nathalie, care ne-au împărțit pe grupe: o grupă avea o recrutoare, cealaltă grupă avea a două recrutoare. Am fost invitați unul câte unul; când mi-a venit rândul, am dat CV-ul, s-a uitat pe el și prima întrebare adresată mie a fost legată exact de cursul Vreau să fiu Stewardesă. După ce am răspuns, mi s-a spus că dacă sunt successful, voi primi un mail peste câteva ore, cu care mă vor invita la Assessment Day. Mi-am controlat email-ul încontinuu timp de trei ore până am văzut “Invitation to Assessment”. Am sărit în sus de fericire! A două zi a început cu prezentarea companiei, ne-au vorbit despre viața din Dubai, viața de Cabin Crew, ne-au dat toate informațiile necesare. După, am fost împărțiți în patru grupe pentru proba de grup. Înainte să înceapă proba, ne-au măsurat și ne-au întrebat dacă aveam tatuaje sau cicatrici. Au fost două probe de grup: prima data ne-au fost date niște cartonașe cu niște cuvinte legate de diferite meserii. Cu colegul de lângă trebuia să expunem trei lucruri pe care meseria respectivă le poate aduce societății. După, ni s-a mai dat un cartonaș cu un obiect, și ni s-a cerut să găsim o conexiune între cele două cuvinte scrise pe cartonașe. A doua probă a fost probă de grup propriu zisă: în grup, a trebuit să rezolvăm un task: situația de rezolvat a fost legată de o navă de croazieră care nu poate lua la bord toți pasagerii: a trebuie să alegem persoanele care vor urca la bord, și să explicăm motivul pentru alegerea făcută. Următoare probă a fost English Test, cu care s-a încheiat și a două zi. Interviul final a fost online, am avut programată data și ora la care trebuia să ne conectăm pentru a-l susține. Întrebările au fost legate de experiența mea în customer service, cum am rezolvat anumite situații, cum mă descurc să muncesc în situații stresante.

Bineînțeles, nu au lipsit cele două întrebări: “Why do you want to work with Emirates?”, “Why do you want to work aș Cabin Crew?”. Cred că cea mai dificilă probă a fost probă de grup; a trebuit să ne gândim și în foarte scurt timp să dăm un răspuns cât se poate de convingător. Bineînțeles am avut mii de emoții, că toți cei prezenți la interviu. Mi-am impus să fiu cât mai relaxată, am intrat în vorba cu mulți alți candidați iar cu câțiva dintre ei am strâns o frumoasă prietenie. M-a ajutat mult acest lucru, ne-am sprijinit reciproc.

teodora stewardesa emirates 2 Drumul de la vis la nori: Povestea Teodorei, viitoare stewardesă Emirates

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Cred că am reușit să le transmit nu numai dorința mea puternică de a mă alătura acestei minunate companii aeriene, ci și latura mea iubitoare de oameni. La final interview am avut multe întrebări legate de customer service, de situații în care am reușit să fac un client fericit. Nu a fost nevoie să îmi folosesc imaginația, mi s-a întâmplat de multe ori să las o impresie bună unui client, să le fac șederea la noi plăcută. Cred că am reușit să îi transmit recrutoarei bucuria trăită în acele situații, și cât îmi doresc să pot ajută pasagerii să se bucure de zborurile Emirates.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră chiar la Roma, în cadrul unui curs Vreau să fiu Stewardesă. Cum și s-au părut training-ul și interacțiunea cu trainerii?

A fost o experiență minunată pe care nu am cum să o uit. Ne-au fost date multe informații utile și am pus în practică probele cerute la interviu. Ne-a fost explicat totul cu profesionalism, dar nu a fost că o lecție plictisitoare de școală. Am interacționat cu colegii de curs, am învățat dar ne-am și distrat. Pentru orice întrebare trainerii au fost mereu disponibili, prietenoși, calzi. Îmi amintesc și acum că am avut emoții, nu știam la ce să mă aștept, dar când am fost întâmpinată de voi cu zâmbetul pe buze, m-am simțit imediat în largul meu. Recomand tuturor cursurile Vreau să fiu Stewardesă: o să învățați multe lucruri noi și o să aveți șansa de a cunoaște această echipă minunată care vă va sprijini în drumul vostru spre nori!

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Dacă visul vostru este cu adevărat acela de a zbura, try, try and try again! Nu vă dați bătuți după un eventual răspuns negativ, până la urmă dorința voastră va convinge recrutorii. Căutați cât mai multe informații despre compania la care vreți să aplicați și despre procesul de recrutare. Nu încercați să păreți altceva decât sunteți, cred că este extrem de important să fii natural și relaxat. Emoțiile o să fie mereu dar nu vă lăsați pradă lor, bucurați-vă de momentele interviului, socializați cu ceilalți candidați, simțiți-vă bine!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

1 Comment
  • Mihaela Topoliceanu
    Posted at 11:10h, 06 august Răspunde

    Îmi doresc ca lucrez în aceasta echipa minunata. Niciodată nu este prea târziu!

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.