Două interviuri de succes și o pereche de aripi roz – Află povestea Dianei

Pasionată și determinată, Diana, fosta noastră cursantă, a fost invingătoare la interviul RyanAir. Ulterior, sufletul a condus-o către cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală si de Est: Wizz Air. A participat la interviul Wizz Air pentru baza din Budapesta după ce a terminat cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă și a văzut cum visul ei prinde aripi! Aripi roz! Acum, Diana urmează să îmbrace uniforma ce poartă culoarea ei preferată în fiecare zi!

Cine este Diana și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai buna?

Prietenii mă descriu ca fiind o persoană pozitivă, amuzantă, responsabilă și foarte sinceră. Iar “calitatea” care mă definește este zâmbetul meu.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului? Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

S-a întâmplat cu un an în urmă, când prietena mea cea mai bună Bianca (acum stewardesă Emirates și fostă cursantă și ea la Vreau să fiu Stewardesă), a decis să facă ceva în privința visului ei, practic, era visul ei nu al meu, dar … cum nu mergem niciunde una fără cealaltă, am decis să ne apucăm de pregătire pentru interviuri. Iar momentan… nu mă văd făcând altceva în viață, în afară de a “zbura”.
diana stewardesa wizz air budapesta Două interviuri de succes și o pereche de aripi roz  Află povestea Dianei

Cum ai trecut de la dorință la acțiune?

Am început să iubesc avioanele și astfel a început să mă intereseze absolut tot ce ține de aviație, citeam zilnic despre companii, unde mi-ar plăcea să lucrez, care sunt cele mai bune oferte și care uniforma îmi place cel mai mult.

Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Primul meu interviu a fost la Wizz Air (compania la care mi-am dorit să ajung din prima) în Timișoara, a fost un eșec din păcate, și până să ajung la cursul Vreau să fiu Stewardesă nu am știut niciodată unde am greșit. După acest eșec, tot prin influența Biancăi, am decis să vin la cursul pregătitor pentru interviu.

La câte interviuri cu companii aeriene ai participat până să fii învingătoare

După ce am terminat cursul organizat de voi, am decis să merg la interviul organizat de compania Ryanair, în Roma, Italia. Am trecut de interviu, iar după 2 săptămâni, am primit mail-ul mult așteptat cu confirmarea că am fost acceptată! Ce zi fericită! Dar… între timp, mă gândeam tot la Wizz Air, să fim serioși… cine nu preferă culoarea roz în locul albastrului, așa că m-am gândit să mă duc din nou la un interviu pentru compania WizzAir, m-am uitat pe site-ul companiei în care oraș este primul interviu (Budapesta), m-am urcat în primul autocar și am plecat. Cred că momentan a fost cea mai bună decizie luată în viața mea.
%name Două interviuri de succes și o pereche de aripi roz  Află povestea Dianei

Cum a decurs interviul Wizz Air? 

Interviul a fost diferit față de cel de la Ryanair, deoarece am avut mai multe probe și au fost mai multe recrutoare. Am fost 16 persoane la interviu, iar după prima probă am rămas doar 4. A urmat proba cu o situație din avion, aici cred că am avut cele mai mari emoții, DAR… cred că norocul a fost de partea mea în acel moment, deoarece mi-a picat o situație pe care o făcusem la cursul Vreau să fiu Stewardesă, în timp ce citeam descrierea situației am început să zâmbesc… nu-mi venea să cred, deci, am trecut cu brio și de această probă, recrutoarele au fost foarte mulțumite de mine. După această probă am rămas doar 3 candidați. Trebuia să urmeze proba de grup, dar din păcate eram prea puține persoane și nu s-a mai ținut. A urmat direct interviul final, aici am avut parte de o serie de întrebări… de la “De ce Budapesta?” până la “Care sunt defectele mele?”.
rsz 1curs pregatitor vreau sa fiu stewardesa feb Două interviuri de succes și o pereche de aripi roz  Află povestea Dianei

Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? 

Cred că Final Interview, deoarece erau multe întrebări “capcană”.

Cum ai reușit să treci peste tot și să îți invingi emoțiile?

Sincer, nu am avut atât de multe emoții, deoarece am mai trecut o data prin asta. Știam ce am greșit la primul interviu iar de data aceasta cred că am făcut totul perfect.
%name Două interviuri de succes și o pereche de aripi roz  Află povestea Dianei

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Cred că m-au ales pe mine datorită pozitivității mele, zâmbetului meu, grooming-ului care a contat foarte mult și … cred că cel mai mult le-a plăcut când am introdus sloganul companiei in conversație, au rămas uimite.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul unui curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă? Cum ți s-a părut și în ce măsură crezi că te-a ajutat la interviu? Ce părere ai despre trainerii Vreau să fiu Stewardesă?

Cu siguranța am să recomand tuturor persoanelor care vor să meargă la un interviu la oricare companie aeriană, deoarece aici am învățat fiecare mic detaliu despre interviu, începând de la cum sa înmânezi CV-ul până la cum să stăm așezate pe un scaun și culoarea ojei; oricât de simple/banale ar părea aceste lucruri, conteaza enorm!

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Răbdare și pozitivitate! Acestea sunt cuvintele care spun totul. + zâmbetul, care este cel mai frumos accesoriu al unui însoțitor de bord.

Cum vezi relocarea într-o altă țară?

Voi fi relocată în Ungaria, Budapesta, tocmai ce vă scriu din hotel (am ajuns cu 3 zile înaintea training-ului deoarece nu mai aveam răbdare) abia aștept să-mi cunosc viitorii colegi.

%name Două interviuri de succes și o pereche de aripi roz  Află povestea Dianei%name Două interviuri de succes și o pereche de aripi roz  Află povestea Dianei

Un mesaj pentru echipa Vreau să fiu Stewardesă 🙂

Vreau să vă mulțumesc pentru că datorită vouă am luat două interviuri și am stat o săptămână întreagă gândindu-mă ce companie să aleg. Apreciez foarte mult că după terminarea cursului încă păstrăm legătura și ne ajutați cu sfaturi, mulțumim!

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

1 Comment
 • Victor
  Posted at 18:49h, 18 mai Răspunde

  Ai fost la vreo alta scoala de aviatie inainte de a merge la cursurile ” Vreau sa fiu stewardesa” ?

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.