Din Italia la Emirates, via București – povestea Laurei, viitoare stewardesă Emirates

Atunci când îți dorești cu adevărat ceva, nimic nu este imposibil. Nici măcar distanța. Drumul Laurei către Emirates a început în Italia, țara în care locuiește, și a trecut prin București, locul unde s-a pregătit pentru a prinde aripi alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Acum este deja în drum spre Dubai, unde va îmbrăca foarte curând uniforma mult dorită a companiei aeriene Emirates. O fată frumoasă, tânără, cu un zâmbet molipsitor, ce îi va cuceri cu siguranță pe toți oamenii cu care va intra în contact!

Cine este Laura și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

Laura este acea persoană mereu cu zâmbetul pe buze, acea persoană care emană pozitivitate și o stare de bine. O fire foarte ambițioasă și perseverentă, care dacă își propune ceva, nu există “Nu pot”.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

Încă de la vârsta de 12 ani, am început să zbor cu avionul. De fiecare dată când pășeam în aeroport și vedeam stewardesele cât de frumoase și cât de aranjate erau, parcă mă făceau să îmi doresc și eu la rândul meu un job în domeniul aviației.  Țin minte că, pe un zbor Wizz Air, am așteptat ca toata lumea să coboare din avion pentru a putea face poză cu  stewardesele și chiar și cu căpitanul. A fost un moment atât de frumos și emoționant în același timp. 🙂

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat că să obții acest job?

La finalizarea studiilor, am dat un search pe net pentru a afla cat mai multe despre această  meserie. Și am văzut pagina  “Vreau să fiu stewardesă”, iar în final am decis să particip la un curs pregătitor. Aici am învățat foarte multe lucruri, am învățat cât de mult contează prima impresie, cum să lucrez în echipă, ce caută recrutorii la candidați și multe, multe altele.

laura frusina emirates2 Din Italia la Emirates, via București   povestea Laurei, viitoare stewardesă EmiratesCare este jobul pe care îl ai în acest moment? Te-a ajutat în vreun fel la interviu experiența din CV?

În momentul de față nu am niciun job, dar în trecut am fost implicată în a face voluntariat, ceea ce m-a ajutat să mă maturizez și să învăț să comunic mai bine cu oamenii. Am mai avut joburi temporare de babysitter, sunt o fire empatică și îmi place să lucrez cu copiii. Pentru cei ce nu au un job în momentul de față și vor să se prezinte la recrutările Emirates, să nu se descurajeze, pentru că acest lucru contează și nu prea. Am văzut persoane care deja lucrau în domeniul aviației și nu au trecut nici măcar prima probă a interviului Emirates. Depinde foarte mult de tine, de cum te prezinți la interviu, de atitudinea pe care o ai în fața recrutorilor.

La câte interviuri ai fost până să fii selectată? Ce ai învățat din fiecare experiență?

La trei luni de la finalizarea cursului, cei de la Emirates aveau sa recruteze însoțitori de bord  la Napoli. Am mers la interviu, am trecut toate probele, dar din păcate, după interviul final nu am primit niciun răspuns timp de 8 luni de zile. Mi s-a părut foarte ciudat, pentru că știam că cei de la Emirates îți oferă un răspuns, fie pozitiv, fie negativ. Ei bine, eu nu am primit absolut nimic. Am așteptat și am tot așteptat, până când mi-am luat inima în dinți și am decis să particip la un alt Open Day, practic să o iau de la capăt. Așa că pe data de 8 decembrie am mers la  Roma la un nou interviu. Am trecut încă o dată toate probele interviului și am avut final interview pe data de 25 decembrie. Un Crăciun foarte diferit și plin de emoții  în același timp. Îmi aduc aminte că m-am trezit în jurul orei 4 dimineața pentru a mă asigura că totul va fi perfect până la ora 6 dimineața, cand a început interviul final.

laura frusina emirates3 Din Italia la Emirates, via București   povestea Laurei, viitoare stewardesă EmiratesCum a decurs interviul Emirates? Care ți s-a părut cea mai dificilă probă de la interviu? Cum ai reușit să treci peste tot și să îți învingi emoțiile?

Interviul Emirates este destul de solicitant(la Open Day am început interviul la ora 8 dimineața și am terminat la 8 seara). Cred ca este o tactica de a lor, de a te pune sub presiune și stres, să vadă cât de mult reziști psihic și fizic.

Cea mai grea probă mi s-a părut interviul final, deoarece  recrutorul îți pune foarte multe întrebări, la care dorește răspunsuri foarte, foarte detaliate pe baza cărora îți va adresa altele. Și unde mai pui că și limbajul corpului contează enorm, chiar dacă interviul se desfășoară online. Emoții am avut, pentru că eu consider că atunci când îți dorești ceva, emoțiile sunt pe măsură. Dar am zis că este momentul să dau tot ce e mai bun din mine, să îi arăt recrutoarei că sunt ceea ce ei caută.

Când ai primit Golden Call și când vei începe să zbori ?

Și uite așa, pe data de 7 Ianuarie 2020 am fost prima dintre cei ce am dat interviul final în aceeași zi, care a primit faimosul GOLDEN CALL. Nici că se putea să fiu mai fericită! Totul a decurs foarte repede, dar am ajuns la concluzia că totul este menit, fiecare lucru ajunge fix la momentul potrivit. Pe 30 ianuarie am plecat spre Dubai, și sunt nerăbdătoare să încep trainingul!

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe ține? Ce calitate a contat cel mai mult?

Recrutorii cred ca m-au ales pentru că au văzut în mine acel ceva ce ei caută. Am zâmbit pe tot parcursul interviului, am dat dovadă de empatie, de cunoștințe de customer service, de team work. Am fost acolo, trup și suflet. Mi-am dorit cea mai bună companie, ori nimic. Nu am vrut să știu nimic de alte companii, ori Emirates ori nimic!

După părerea mea, empatia a contat foarte mult. Rucsandra ne-a spus la curs că empatia este cea mai importantă pentru o persoană care dorește să devină însoțitor de bord. În aceasta meserie este fundamental acest lucru, pentru că vei avea de a face cu tot felul de persoane, poate cu un mod de gândire diferit de al tău, cu o religie total opusă. Contează și modul în care relaționezi cu cei din jurul tău, fie ei recrutori, colegi sau pasageri.

Te-ai pregătit alături de echipa noastră în cadrul Cursului Pregătitor pentru interviul la o companie aeriană, la București. Cum ți s-a părut training-ul și interacțiunea cu trainerii?

Îmi aduc aminte acea zi, când am deschis  ușa și am intrat la curs cu un zâmbet larg și atat de fericită, de parcă vă cunoșteam de o viață. Au fost 4 zile intense, unde am învățat foarte multe lucruri, dar și mici detalii care pot face diferența la un interviu, de la cum să mă “vând” recrutorului în numai 20 secunde, până la importanța fotografiilor (care au fost impecabile de altfel). Sunteți niște oameni minunați și faceți o muncă extraordinară !! Și mi se pare incredibil faptul că rămâneți în contact cu cursanții chiar și după finalizarea cursului. Practic sunteți mereu acolo, disponibile. Ceea ce este… wow!

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Pentru citorii “Vreau să fiu stewardesă “ vreau să le spun că dacă își doresc cu adevărat ceva, nu există imposibil. If you can dream it, you can do it.

Va pupăcesc tare, sunteți mereu aici, în inima mea.

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

  • 1. Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord  te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

 

  •  2. Curs de perfecționare a limbii engleze: Pregătește-ți engleza pentru interviul cu orice companie aeriană la cursul English for Cabin Crew. Un curs unic în România conceput special pentru candidații care vor să își îmbunătățească nivelul de limba engleză, în care te ajutăm să comunici mai ușor, îți dezvoltăm vocabularul și tehnicile de public speaking, exersăm probele interviului și îți pregătim un CV perfectDetalii și înscrieri aici.

 

  • 3. Cursuri la Madrid, Chișinău și Londra: Pentru cei aflați în afara țării organizăm în perioada următoare o serie de cursuri la Chișinău, Madrid și Londra. Consultă secțiunea noastră de cursuri și vezi ce ți se potrivește! 

 

  • 4. Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord vei avea nevoie de un CV perfect. Noi te putem ajuta prin a construi un CV personalizat care va face diferența în fața recrutorilor. Detalii aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.