Din 20 de băieți, a fost singurul recrutat de Emirates

La începutul lunii august 2015, cu două zile înainte de cursul de pregătire pentru interviul Emirates pe care îl organizam la București am primit un telefon. Un băiat de la Oradea voia neapărat să vină la pregătire, deși nu mergea la recrutarea de la București, ci alesese un Open Day tot în august, dar în Ungaria. Avea să călătoreasca aproape 600 de km cu un tren de noapte ca să ajungă la București la curs. Așa l-am cunoscut pe Mihai, cel care câteva luni mai târziu afla că va îmbrăca uniforma Emirates. De la început mi-am zis că o persoană care face un astfel de sacrificiu – să stea 13 ore în tren pentru a participa la un curs – merită să își împlinească neapărat visul. Nu mai spun că în acele zile afară erau peste 37 de grade, cod portocaliu de caniculă și Mihai a venit îmbrăcat la costum, exact ca la interviu, deși putea foarte bine să vină în blugi si tricou. Mi-a plăcut de la început energia lui bună, zâmbetul și curajul de care dădea dovadă la curs. Se vedea că se pregătise înainte, citise mult despre interviuri și deja avea o bază în pregătirea lui. L-am ajutat să își construiască un CV perfect, căci era unul din lucrurile care îl apăsau destul de tare cu privire la aplicația lui pentru Emirates. De ziua mea, pe 6 octombrie, mi-a făcut un cadou frumos: primise GOLDEN CALL-ul de la Emirates cu data de plecare 11 martie. Iată mai jos povestea lui Mihai, primul nostru cursant băiat a îmbrăcat uniforma Emirates.

Când te-ai hotarat să devii însoțitor de bord și de ce ai ales un astfel de job?

De multă vreme mă bătea gândul să aplic pentru un astfel de job, mai ales că în studenție am tot călătorit mai ales prin SUA și mi-a plăcut gândul de a o face în continuare. Dar mereu mi s-a părut ceva greu de obținut sau că la noi nu s-ar putea. Însă mi-am găsit un job, poziție de management chiar, care promitea multe în Oradea, dar de care am fost foarte dezamăgit și nu puteam concepe să fac asta pentru următorii ani. Într-o zi, când am venit de la lucru, am zis că așa nu se mai poate, am luat o foaie de hârtie care era de fapt un paycheck de la jobul curent și am scris “Find out what you wanna do with your f’in life!” (da, foarte dramatic, dar așa e 😀 ) . M-am pus la calculator și am căutat despre male stewards și așa am dat de site-ul vostru.

De ce Emirates?

Nu știam prea multe despre Emirates, avusem însă o prietenă care era nebună după companie și fără să vreau am aflat mai multe despre. Apoi mi-am dat seama că stadionul echipei mele preferate de fotbal, Arsenal Londra, este Emirates Stadium și că este prezent pe tricourile altor echipe pe care le urmăresc, Real Madrid, PSG, AC Milan. Asta și că este printre primele 5 companii în lume spune ceva.

mihai morar emirates Din 20 de băieți, a fost singurul recrutat de Emirates

Cum ți s-a părut interviul? Care a fost pentru ține cea mai grea probă?

Interviul a fost ok. Am văzut o grămadă de persoane înainte de interviu cu o engleză foarte bună, postură bună, la prima vedere candidatul ideal. Dar după ce au început probele, micile detalii pe care le-am învățat la cursul pregătitor au făcut diferență și deja puteam anticipa cine va pica și cine va trece mai departe. Recrutoarea era foarte prietenoasă, dar pe atât de dură. Da, în cazul meu a fost doar una singură. Cea mai grea probă mi s-a părut interviul final. Până acolo, dacă aveai o bază de cunoștințe referitor la ce se așteaptă recrutoarea să vadă, puteai avansa. La interviul final, m-a ținut mai bine de o oră și jumătate, timp în care scria fiecare lucru ce îl spuneam și insistă oriunde i s-ar părea că ar putea află mai multe. În cele din urmă, a ieșit bine pentru mine!

Ce influența au avut asupra ta cursurile și siteul Vreau să fiu Stewardesă?

După cum spuneam mai devreme, destul de mare. Am citit pe forumuri și bloguri și canale youtube despre ce și cum trebuie, dar detaliile micuțe au făcut diferență. Detalii care poate nici nu-și dau seama multe persoane de ele și de aceea nu le găsești pe internet. Aveam emoții căci era concurență seriosa, în cazul meu au fost peste 20 de băieți prezenți, dar am rămas doar eu!

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Care crezi că au fost atu-urile tale de la interviu?

Atitudinea relaxată e crucială. A se face diferenta între relaxat și indiferent. Atitudinea și zâmbetul autentic, faptul că ești cu adevărat entuziastmat să fii acolo. Oamenii aceia cu asta se ocupă, recrutează, deci vor face diferență între un zâmbet forțat și unul autentic. În același timp, să nu fie găuri majore în CV. După cum ziceam, m-a întrebat tot ce era posibil, din toate întrebările ce pot fi găsite pe internet, la detalii despre orice îi povesteam, din CV, dar nu numai. Dacă nu sunt în concordanță ce îi spuneți, cu CV-ul și tot, se va prinde ușor și acolo se cam opresc lucrurile. Pe mine cred că m-a ajutat foarte mult experiență în străinătate, unde chiar am avut de lucru cu oameni veniți din foarte multe backgrounduri, cât și faptul că am călătorit singur și sunt independent de multă vreme.

În scurt timp, te vei muta în Dubai și vei începe o viață nouă. Cum vei relocarea într-o țară arabă?

Ușor nu va fi, asta e clar. O să-mi fie dor de familie, prieteni și de tot ce las în urmă, dar la urma urmei eu mi-am dorit asta și este o ocazie unică. Dacă nu acum, atunci când? Dubai este totuși un oraș cosmopolit, deci nu cred că vor fi probleme de acomodare. Mă aștept la un culture-shock o perioadă, dar este normal până la urmă. Sunt foarte curios, dar și nerăbdător cum se va desfășura capitolul următor din viața mea.

Care crezi că este cea mai mare bucurie a unui însoțitor de bord?

Pe lângă ocazia de a întâlni oameni pe care îi vei ține minte o viață întreagă, personal cred că amintirile și experiențele trăite. Atât în aer, cât și la sol. Ajungi să faci ceva ce nu multă lume va avea ocazia, unii doar visând la așa ceva. Iar acum este cel mai potrivit moment pentru a o face.

Ce sfat ai da celor care urmează sa participe la un interviu cu o companie aeriană, având în vedere experiența ta?

Zâmbiți și fiți autentici. De când pășiți în hotelul respectiv, trebuie să fii politicos cu toată lumea, mai ales angajații de acolo. Socializați cu restul candidaților. Să nu privească pe cei din jur drept concurență. Dacă ești tu însuți și recrutorii vor vedea asta, vor aprecia și vei avea un atu în fața altora.

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

1 Comment
  • Razvan
    Posted at 14:50h, 20 octombrie Răspunde

    Multe felicitări Mihai și sa ai o viata frumoasa în continuare la Dubai și în jurul lumii. 🙂

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.