Diferența între un curs “Vreau să fiu stewardesă” și o școală de aviație

A deveni însoțitori de bord este visul multora dintre voi, motiv pentru care primim zeci de mesaje despre modul în care un vis poate deveni realitate, care sunt pașii necesari ce trebuie urmați înainte să participați la un interviu cu o companie aeriană și, nu în ultimul rând, dacă înscrierea la o școală de aviație este obligatorie.

Așa cum probabil ați citit pe rețelele de socializare sau pe site-ul nostru oficial, echipa “Vreau să fiu stewardesă” vine în ajutorul persoanelor aflate la început de drum în domeniul aviației prin organizarea unor cursuri de pregătire pentru interviu. Ce înseamnă acest lucru? Orice curs presupune o pregătire alături de specialiști (oameni care au lucrat ca însoțitori de bord, traineri cu experiență, specialiști în resurse umane/HR) și se încheie prin acumularea unor informații ce vor fi puse în practică de către voi la interviurile cu companii aeriene în vederea creșterii șanselor de angajare. Nu suntem parte a vreunei companii aeriene, motiv pentru care nu putem face angajări în urma terminării trainingului, dar ne ocupăm intens de parcursul cursanților până la momentul recrutării lor și anunțăm periodic recrutările care urmează și toate detaliile necesare pentru cei ce vor să se prezinte.

Școala de aviație

Mult timp s-a crezut că doar dacă mergi la o școală de aviație poți deveni însoțitor de bord. Total fals. Însă din păcate încă mai sunt persoane care, din cauza unor informații prezentate în mod eronat sau netransparent, cred că doar urmând cursurile unei școli de aviație pot profesa în acest domeniu. O școală de aviație costă în jurul sumei de 1500 euro, cursurile durează 4-5 săptămâni, iar la final obții un atestat de membru al echipajului de cabină recunoscut la nivelul Uniunii Europene. În baza acestui atestat ar trebui să te poți angaja la orice companie aeriană de pe teritoriul UE. Spun “ar trebui” pentru că, în prezent, cea mai mare parte a companiilor aeriene NU mai cer acest atestat, ci preferă să asigure acest training în mod GRATUIT, pe tipurile de aeronavă și procedurile specifice fiecărei companii în parte. Așadar, școala de aviație nu mai este obligatorie în acest context, ba chiar din contră, devine irelevantă.

Singurele companii din România care încă îți cer acest atestat la angajare sunt Tarom, Blue Air, Air Bucharest și asta pentru că nu au o școală proprie unde să își poată pregăti viitorii însoțitori de bord așa cum celelalte companii aeriene o fac. În plus, ambele companii nu fac foarte des angajări de însoțitor de bord, ceea ce micșorează extrem de mult șansele de profesare în domeniu, odată ce ai obținut această licență.

Așadar, nimeni NU îți garantează faptul că vei termina o școală de aviație și te vei angaja imediat în baza acestui atestat, și asta pentru că în România cererea este destul de mare, iar oferta locurilor de muncă destul de limitată. Cea mai mare parte a companiilor aeriene despre care publicăm lunar anunțuri de angajare în România sau în alte țări din Europa au condiții minime de angajare și NU îți cer să fi terminat o școală de aviație sau să ai experiență anterioară în acest domeniu.

Atât companiile aeriene arabe precum Emirates, Etihad Airways, Qatar Airway, Flydubai, Flynas, Air Arabia, Oman Air, Kuwait Airways, Gulf Air, cât și mare parte din cele europene – British Airways, Wizz Air, Primera Air, Smartlynx, Germania, Norwegian, Easyjet, Vueling îți asigură această școală de aviație GRATUIT, imediat după angajare. Așadar, dacă tu îți dorești să lucrezi pentru Emirates sau British Airways și ai în plan să urmezi cursurile unei școli de aviație, gândește-te de 2 ori la ce îți va folosi acest lucru la momentul recrutării, atât timp cât compania angajatoare îți va oferi în mod gratuit acest training pentru care tu ai vrea să plătești 1500 eur.

Urmează o școală de aviație doar în contextul în care compania pentru care îți dorești să lucrezi solicită expres în condițiile de angajare să deții un atestat de membru al echipajului de cabină – cu alte cuvinte, își doresc ca viitorii lor angajați să fi urmat deja cursurile unei școli de aviație.

Citește cu atenție anunțurile de angajare și cerințele fiecărei companii aeriene în parte și te lăsa indus în eroare. Recent am citit un comentariu foarte trist al unei mămici care se arăta indignată de faptul că a plătit un curs de 1500 eur pentru fiica sa crezând că doar așa va putea să devină stewardesă. Ulterior a aflat că niciuna din companiile aeriene la care fiica sa își dorea să se angajeze nu solicitau o astfel de școală de aviație și că banii investiți nu se justificau.

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă și pregătirea pentru interviu

Întotdeauna o pregătire riguroasă va face diferența în cadrul unui interviu, iar cei care vor ajunge în vârf vor fi cei care știu ce vor, s-au documentat despre asta și nu vor renunța prea ușor la visul lor. Știm ce înseamnă să treci printr-un eșec, să îți faci planuri care nu îți reușesc, să îți dorești atât de mult, dar totuși să nu ți se întâmple. De-a lungul timpului, ne-au trecut prin fața ochilor sute de cursanți cu povești diferite, dar faptul că mare parte dintre ei au reușit, ne demonstrează faptul că munca noastră are rezultate, iar fiecare curs are rostul lui.

Pentru a rezuma informațiile detaliate anterior, cursurile “Vreau să fiu stewardesă” sunt un fel de profesor care te îndrumă și îți deschide calea către o lume nouă. Îți arată scurtături, te învață cum să gândești inteligent, cum să fii cu un pas înaintea celorlalți, exersează cu tine până în momentul în care vei fi pregătit pentru marele examen, interviul de angajare însoțitori de bord. Dacă îndeplinești criteriile afișate de către noi atunci când o companie aeriană își anunță venirea în România (vârstă, înălțime, nivel de limba engleză, studii, etc), totul va fi foarte ușor, iar faptul că vei participa la un curs de-al nostru te va familiariza cu tot procesul de recrutare și cu probele la care recrutorii te vor suspune în ziua interviului.

Așa cum spuneam și mai sus, școala de aviație nu mai este necesară pentru că, odată selectată pentru jobul de însoțitor de bord, fiecare persoană va beneficia de un training oferit de către compania angajatoare. Companiile aeriene au ales să procedeze așa pentru că fiecare prezintă informațiile într-un mod diferit prin raportarea la flotă, destinații, bază. Există o serie de proceduri specifice fiecărui tip de avion în parte, reguli privind serviciul de masă, de operare a ușilor, de prezentare a regulilor de siguranță, iar fiecare companie organizează propriul training pentru ca angajații să urmeze aceleași instrucțiuni, într-un limbaj comun.

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă presupun un training intensiv care să te ajute să faci față cu brio unui interviu cu o companie aeriană și să fii angajat ca însoțitor de bord. Dar nu se rezumă doar la atât ceea ce facem noi la cursuri. Scopul principal este să îi ajutăm pe cursanții noștri să dobândească o serie de abilități necesare în această meserie, să capete mai multă încredere în ei, să comunice cât mai fluent în engleză (interviurile cu companiile aeriene se desfășoară doar în engleză), să reușească să vorbească în public fără emoții, să învețe să gândească cât mai creativ, să știe foarte clar ce au de făcut la un interviu și cum să rezolve fiecare task dat de recrutori, să iasă din zona lor de confort și să se dezvolte personal cât de mult pot.

În speranța că am răspuns întrebării voastre, vă așteptăm cu drag la curs pentru a ne cunoaște și pentru a vă împărtăși începutul poveștii printre nori!

Pregătește-te să devii însoțitor de bord în cadrul cursului Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. La finalul celor 4 zile de curs vei pleca acasă cu un CV perfect și cu fotografii profesionale. Înscrieri și detalii aici.

Andreea Julei avatar 80x80 Diferența între un curs Vreau să fiu stewardesă și o școală de aviație

About Andreea Julei

Andreea Julei, fostă stewardesă Emirates, iubește aviația și crede că zborul este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla oamenilor. Pasionată de scris, Andreea împărtășește prin intermediul articolelor scrise pe site din experiența ei de însoțitor de bord. Citește-i articolele și vei afla mai multe despre cum este să lucrezi pentru o mare companie aeriană arabă, cum e viața în Orient și ce pași poți urma ca să ajungi să lucrezi printre nori.

You may also like

Leave a comment