Diana, stewardesă Blue Air: Dacă stai cu capul nori, știi că după ei e mereu soare

Diana are o căldură pe care o emană atunci vorbește, e atentă la detalii și te bucuri s-o ai mereu prin preajmă, căci blândețea ei e contagioasă. Am cunoscut-o acum un an și jumătate, la un cocktail party pe care echipa Vreau să fiu Stewardesă l-a organizat cu ocazia zilei internaționale a însoțitorilor de bord. Ulterior, Diana a participat si la cursul pregătitor pe care l-am organizat la Cluj Napoca și așa a devenit un om drag nouă, un om pe care-l vedeam sus printre nori pentru simplu fapt că merita să lucreze cu și pentru oameni. A reușit să-și împlinească visul un an mai târziu, iar acum îmbracă cu mândrie uniforma companiei aerien Blue Air.

Cine este Diana și cum ai descrie-o dacă ai fi prietena ei cea mai bună?

O persoană caldă, optimistă și plimbăreață. Orice zi e bună de descoperit noi locuri, de încercat noi experiențe sau de relaxare împreună cu prietenii. Uneori un pic cu capul în nori și euforică, dar mereu pregătită să de-a o mână de ajutor la nevoie.

Cum ai activat în tine “microbul” zborului. Cum și unde s-a întâmplat asta? Cum ai ajuns să visezi la un job printre nori?

La un moment dat o cunoștință mi-a spus că sunt prea cu capul în nori, iar gluma mea a fost că voi ajunge să fiu mai mult printre nori. Apoi prin volutariat și joburile foarte dinamice pe care le-am avut am început să călătoresc destul de mult în Europa și America. Apoi, orice vacanță era perfectă dacă avea cel puțin câteva zboruri, fapt pentru care am considerat că e mai ușor să fac jobul zilnic tot printre nori.

Diana Stewardesa Blue Air 2 Diana, stewardesă Blue Air: Dacă stai cu capul nori, știi că după ei e mereu soare

Cum ai trecut de la dorință la acțiune? Ce pași ai urmat ca să obții acest job?

Inițial nu am fost sigură că aș fi persoana potrivită pentru zbor datorită faptului că nu mă încadram (din punctul meu de vedere) în tiparele clasice prezentate de companii. Totuși mi-am luat inima în dinți și am fost să cunosc echipa “Vreau să fiu Stewardesă” de ziua însoțitorului de bord și apoi am urmat un curs de pregătire la Cluj.

Spune-ne cum ai ajuns să lucrezi ca stewardesă Blue Air? Cum a decurs interviul? Cum ți se pare echipa din care faci parte acum?

Pentru început am hotărât să mă axez pe companii care fac curse scurte și în Europa. Blue Air este una din companiile naționale care au baze în Europa și au răpuns pozitiv la aplicația mea. Interviul a fost foarte plăcut, fiind o discuție deschisă despre planuri și așteptări atât din partea mea, cât și a companiei. Echipa este minunată, am întâlnit până acum colegi dornici să mă ghideze în primele zboruri, extrem de deschiși și plini de umor.

Cum e programul de zbor? Cât zbori într-o lună?

Acum în plină vară, destul de încărcat cu zboruri. Totuși nu trece de mai mult de 3/4 zile până la următoarele zilele libere.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce calitate a contat cel mai mult?

Foarte mult a contat sinceritatea din timpul interviului. Am ales să exprim exact așteptările pe care mi le doream de la companie și să trec peste răspunsurile clasice la care se așteptau recrutorii. A contat și modul în care am punctat experiența anterioară din domeniul maritim și hotelier.
Diana Stewardesa Blue Air 1024x768 Diana, stewardesă Blue Air: Dacă stai cu capul nori, știi că după ei e mereu soareDiana Stewardesa Blue Air 3 Diana, stewardesă Blue Air: Dacă stai cu capul nori, știi că după ei e mereu soareDiana Stewardesa Blue Air 1 1024x768 Diana, stewardesă Blue Air: Dacă stai cu capul nori, știi că după ei e mereu soare

Ne-am întâlnit acum un an la petrecerea pe care echipa noastră a organizat-o de ziua însoțitorilor de bord și ulterior ai urmat cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-a părut întreaga interacțiune cu echipa noastră și ce ai învățat în cadrul trainingului?

Interacțiunea cu echipa Vreau să fiu Stewardesă m-a ajutat să înțeleg mai bine ce calități am care pot fi utile în aviație. Am învățat foarte mult din curs, consider că partea de grooming și prezentare au fost cele care au contat extrem de mult.

Ce sfat ai oferi cititorilor Vreau să fiu Stewardesă care își doresc să îți urmeze exemplu și să lucreze ca însoțitori de bord?

Să fie curioși în tot ceea ce fac și să caute mereu variante pentru a-și atinge visul. Uneori e nevoie să fii un pic mai mult cu capul în nori pentru a vedea soarele de după nori.

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.