Despre noi

Povestea Vreau să fiu stewardesă

pattern short Despre Vreau să fiu stewardesă
2013

Prima platformă din România

În 2013, proiectul Vreau să fiu Stewardesă a devenit oficial prima platformă din România dedicată celor care vor să aibă o carieră ca însoțitori de bord. Ideea a pornit în iunie 2013, când am început să creionăm un proiect diferit față de tot ce exista până atunci în mediul online din România, iar câteva luni mai târziu, în septembrie 2013, www.vreausafiustewardesa.ro prindea viață. Astfel, am devenit primul site din România care își propunea să dezvolte o nouă nișă, să trateze un domeniu admirat și iubit de multă lume, dar despre care la acea vreme se știau prea puține informații în România: lumea fascinantă a însoțitorilor de bord.

Am creat acest site cu scopul de a fi mai aproape de toți cei care visează la un job printre nori. Am făcut-o scriind articolele foarte bine documentate despre tot ce presupune jobul de însoțitor de bord, despre companiile aeriene care fac angajări, procesul de selecție, condițiile de angajare, joburile disponibile pe piață și realizând o serie de interviuri cu însoțitori de bord de carieră, menite să inspire și să ofere informații valoroase pentru cititorii noștri.

Full time job

Determinare, muncă și pasiune

Și pentru că, încă de la început, ne-am dedicat în totalitate acestui proiect, am pus toată determinarea, munca și pasiunea noastră în Vreau să fiu Stewardesă, rezultatele nu au ezitat să apară la foarte scurt timp. Tot mai mulți oameni au ales să ne citească, să interacționeze cu noi, să își dorească să afle și mai multe informații despre acest domeniu, astfel că, în fiecare zi, mii de oameni accesează www.vreausafiustewardesa.ro în căutare de informații și sfaturi avizate.

%name Despre Vreau să fiu stewardesă
Februarie 2014

Un concept unic de cursuri

Ulterior, ne-am dat seama că cititorii noștri au nevoie să știe și CUM să facă pentru a obține jobul de însoțitor de bord, într-un mod cât mai practic și aplicat, și nu vor să se limiteze doar la niște informații teoretice, așa că în februarie 2014 am lansat primele cursuri din România dedicate pregătirii cât mai riguroase pentru interviurile cu companii aeriene în vederea obținerii jobului de însoțitor de bord. Am introdus în România conceptul de curs de pregătire pentru interviu, o alternativă mult mai practică și avantajoasă la școlile de aviație(care NU mai sunt demult obligatorii pentru angajarea ca însoțitor de bord), care să le asigure cursanților exact pregătirea de care au nevoie pentru a ajunge acolo unde vor, adică angajați de către o mare companie aeriană.

46137161 2079367228768280 1988068596709851136 o Despre Vreau să fiu stewardesă
Centru de training

Traineri cu vastă experiență

Am pus bazele unui program complex de pregătire pentru viitori însoțitori de bord alături o echipă de traineri foarte bine pregătită, formată din foști însoțitori de bord cu vastă experiență, recrutori de aviație și profesori de limba engleză, tocmai pentru a ne asigura că fiecare cursant va beneficia de toată pregătirea necesară pentru a trece cu brio de fiecare probă de interviu cu o companie aeriană.

Astfel, începând de la o simplă plaformă online cu articole și informații utile din domeniul aviației, am devenit un centru de training dedicat însoțitorilor de bord, primul furnizor de astfel de cursuri de pregătire în România. Din 2013 și până în prezent, am avut peste 2400 de cursanți, iar o mare parte dintre ei lucrează azi pentru companii aeriene de prestigiu precum Qatar Airways, Emirates, Etihad Airways, Flydubai, Wizz Air, British Airways, Saudia, Gulf Air, Norwegian, Ryanair, Lufthansa, Austrian Airlimes, Smartlynx, Smartwings, Easyjet, Flynas, Kuwait Airways etc.

2015

Cursuri în țară și în străinătate

Sediul nostru central este la București, însă organizăm constant cursuri și în alte orașe din țară precum Iași, Cluj Napoca sau Timișoara. De asemenea, din noiembrie 2015 organizăm cursuri și în Republica Moldova, la Chișinău, iar din 2016 am depășit granițele țării și am organizat cursuri în Serbia și Italia.

cursuri stewardesa Despre Vreau să fiu stewardesă
2019

Recrutăm pentru mari companii aeriene

În februarie 2019 am semnat un acord de exclusivitate cu firma de recrutare internațională MECCTI LTD și astfel facilităm angajarea cursanților noștri la cele mai mari companii aeriene din lume. Împreună cu MECCTI organizăm frecvent în România și Republica Moldova, evenimente de recrutare pentru o serie de companii aeriene, ajutându-i astfel pe cursanții noștri să obțină în cel mai scurt timp jobul de însoțitor de bord.

logo Despre Vreau să fiu stewardesă

Anca & Georgiana

fondatoarele Vreau să fiu stewardesă

Anca Dumitrescu

 

Pentru Anca, lucrul cu oamenii și metodele alternative de educație sunt cele mai mari bucurii din cariera sa. Trainer de aviație cu peste 8 ani de experiență în domeniu, Anca iubește să ofere experiențe unice de învățare la cursurile Vreau să fiu Stewardesă și să îi motiveze pe cursanții noștri să țintească cât mai sus din punct de vedere profesional. În 2013, pune bazele platformei Vreau să fiu Stewardesă alături de Georgiana, iar de atunci până în prezent s-a specializat constant în domeniul aviației.

 

Anca este trainer cu certificare internațională, iar de la începutul anului 2019 a devenit recrutor pentru diferite companii aeriene. Până acum, Anca a recrutat însoțitori de bord pentru companiile arabe Saudia, Gulf Air și Flynas. Anca este cea care coordonează cursurile Vreau să fiu Stewardesă și strategia editorială a platformei noastre.

 

De la ea poți primi mereu un sfat valoros despre tot ce înseamnă jobul de însoțitor de bord și procesul de recrutare la companiile aeriene, așa că nu ezita să îi scrii ori de câte ori ai nelămuriri! Iar dacă vrei să o cunoști, te așteptăm cu drag la cursurile noastre, unde îți va fi mentor în drumul tău spre nori!

Anca Vreau sa fiu Stewardesa Despre Vreau să fiu stewardesă
georgiana Despre Vreau să fiu stewardesă

Georgiana Ene

 

De profesie jurnalist, Georgiana a vrut să schimbe redacția în care lucra cu bordul unei aeronave românești, așa că a urmat cursurile singurei școli de aviație existente la vremea respectivă: Școala Superioară de Aviație Civilă. A obținut licența de însoțitor de bord, dar sistarea angajărilor în companiile românești din anii 2010 – 2011 (companii care angajează însoțitori de bord cu licență) au reîntors-o în redacție. Informațiile incomplete, disparate și de cele mai multe ori subiective cu privire la meseria de însoțitor de bord au determinat-o, în toamna lui 2013, să pună bazele proiectului Vreau să fiu Stewardesă, alături de Anca Dumitrescu.

 

Încântată că poate îmbina pasiunile sale pentru zbor și marketing cu meseria de jurnalist, Georgiana coordonează strategia de marketing a proiectelor marca Vreau să fiu Stewardesă, se ocupă de organizarea cursurilor și evenimentelor dedicate însoțitorilor de bord și nu îi scapă din vedere detaliile tehnice legate de construirea site-urilor vreausafiustewardesa.ro și howtobecabincrew.com

Viitorul tău

Prinde aripi cu noi

Așadar, dacă visul tău este să devii însoțitor de bord, atunci te așteptăm în sala de curs pentru un program de pregătire complex alături de cei mai buni traineri în domeniu. Suntem o echipa dedicată, pasionată de aviație și de lucrul cu oamenii. Dorim să oferim cursanților noștri cea mai frumoasă experiență de învățare și să le fim alături până în momentul în care își dobândesc aripile. Pentru a afla mai multe informații despre cursurile noastre, poți accesa această pagină.

Ne vedem în sala de curs!

Echipa Vreau să fiu Stewardesă