Cursanti Vreau sa fiu Stewardesa

Unde începe bucuria și unde se termină cerul? Ambele sunt infinite, la fel ca sentimentul de împlinire pe care-l resimțim odată cu fiecare cursant ce prinde “aripi”, odată cu fiecare cititor care îmbracă uniforma de însoțitor de bord și decolează spre nori.

Suntem aici să oferim ajutor, sfaturi, sugestii și informații utile pentru cei care visează la o carieră în aviație. Si o facem cu drag și pasiune în fiecare zi.

2013 - Debut

În 2013, proiectul Vreau să fiu Stewardesă a devenit oficial prima platformă din România dedicată celor care vor să aibă o carieră ca însoțitori de bord. Ideea a pornit în iunie 2013 când am început să creionăm un proiect diferit față de tot ce exista până atunci în mediul online din România, iar pe 27 septembrie 2013 plaforma era deja on-line.

Ca să marcăm lansarea Vreau să fiu Stewardesă în România, am organizat pe 23 noiembrie 2013, la Hotel Residence Arc de Triomphe, prima conferință din România dedicată viitorilor însoțitori de bord.

Am adus la aceeași masă reprezentanți ai companiilor aeriene, ai școlilor de aviație, însoțitori de bord de carieră și recrutori, iar cei peste 100 de participanți veniți din toate colțurile țării au aflat direct de la sursă care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze pentru a-și împlini visul.

 

imagini de la conferința Vreau să fiu stewardesă

2014 - Primele rezultate

Pe 19 februarie 2014 ne-am întâmpinat la București și primii cursanți, la Cursul pregătitor pentru interviul la o companie aeriană. Păstrăm și astăzi legătura cu ei și suntem mândri că aproape majoritatea și-au împlinit visul de a zbura, iar unii dintre ei deja au avansat ca însoțitori de bord la Business Class în cadrul unor mari companii aeriene.

La începutul verii lui 2014, mai exact pe 3 iunie 2014 proiectul Vreau să fiu stewardesă a fost premiat pentru prima dată în cadrul Galei Digital Divas pentru cel mai bun proiect al anului 2014. A fost o onoare și o surpriză pentru noi, un premiu care ne-a motivat să inovăm în continuare în cadrul acestui proiect.

O lună mai târziu, pe 3 iulie 2014 ne-am invitat cititorii la Chic Stewardess Cocktail - o petrecere dedicată foștilor, actualilor și viitorilor însoțitori de bord. Am ciocnit împreuna un pahar cu prosecco și ne-am bucurat sa fim alături pentru prima dată cu peste 150 de cititori și invitați speciali.

În toamnă, pe 11 octombrie 2014 am ținut primul nostru curs în afara Bucureștiului, iar Clujul a devenit rapid a doua noastră casă.

imagini de la Chic Stewardess Cocktail

La sfârșit de 2014 am tras linie, iar rezultatele au fost minunate:

  • 25 de cursuri organizate
  • 500 de cursanți pregătiți
  • 500 000 depersoane ne-au citit
  • 3 500 000 afișări înregistrate

2015 - Ne-am lansat în afara granițelor

La începutul lui 2015, pe 13 februarie,  Vreau să fiu Stewardesă s-a lansat internațional o dată cu platforma www.howtobecabincrew.com.

Extinderea a continuat și în ceea ce privește orașele în care organizam cursurile Vreau să fiu stewardesă, așa că tot mai des am fost la Timișoara, Iași și Cluj Napoca.

Pe 27 mai 2015 ne-am urcat pentru a doua oară pe podiumul Digital Divas pentru că platforma Vreau să fiu stewardesă a câștigat Premiul I la secțiunea Proiectul special al anului.

Începând cu noiembrie 2015 ne-am lansat în Republica Moldova unde organizăm periodic cursuri de pregătire, iar în decembrie 2015 ne-am întâlnit cu cititorii noștrii din Emiratele Arabe Unite, în Abu Dhabi, și cu cei din Italia, la Bologna. Am avut ocazia să cunoștem oameni minunați, care ne citesc și ne urmăresc activitatea și care au călătorit chiar și pentru câteva sute de kilometri ca să ne întâlnească și să se pregătească alături de noi.

imagini de la cursurile Vreau să fiu stewardesă

La sfârșit de 2015 am tras linie, iar rezultatele au fost minunate:

  • 29 de cursuri organizate
  • 513 de cursanți pregătiți
  • 635 de CV-uri corectate
  • 1 000 000 de persoane ne-au citi

2016 - În prezent

La începutul lui 2016, echipa Vreau să fiu Stewardesă își continuă extinderea în plan internațional. Prin conferințele How to be cabin crew ne-am propus să ne cunoaștem cititorii din toată lumea, iar prima întâlnire de acest gen a avut loc pe 7 februarie 2016 la Belgrad, Serbia. Peste 100 de tineri sârbi au participat la conferința organizată la Belgrad.

stewardesa

Cea mai mare bucurie

80%

dintre cursanți zboară

Faptul că 80% dintre cursanții Vreau să fiu stewardesă care au mers la interviuri s-au angajat în cadrul companiilor Etihad Airways, Qatar Airways, Emirates, Flynas, Flydubai, Gulf Air, Oman Air, Ryanair, Wizz Air , Vueling, Primera Air, Blue Air, Tarom reprezintă cea mai mare bucurie a proiectului Vreau să fiu stewardesă.

O mare parte din ei îmbracă în prezent uniforma de însoțitor de bord în cadrul unor companii aeriene de top.  Prin munca noastră de zi cu zi, am ajutat cu puțin la împlinirea unui vis. Am venit în sprijinul unor oameni determinați să “zboare’. Zi de zi #oferimaripi #împlinimvisuri!

Cine suntem

Echipa Vreau să fiu stewardesă are experiență în aviație, recrutare, comunicare și organizare de evenimente.

Georgiana Ene și Anca Dumitrescu (în fotografia din dreapta) sunt fondatorii acestui proiect și au experiență de peste 8 ani în jurnalism, organizare de evenimente, comunicare și PR.

Citește despre oamenii din spatele Vreau să fiu stewardesă în secțiunea Echipa, găsești datele noastre de contact în secțiunea Contact

Vreau sa fiu stewardesa