De la volei la nori: Povestea Mădălinei, stewardesă Wizz Air

Mădălina a riscat și a câștigat. Primul ei interviu la o companie aeriană a însemnat și prima ei reușită. Ca fostă voleibalistă, știe că perseverenta, ambiția și disciplina te conduc întotdeuna spre succes. Important e să vrei să îți urmezi visul, indiferent de greutățile care îți apar în cale. În curând va îmbrăca uniforma roz a companiei Wizz Air, care se va asorta de minune cu zâmbetul ei cald, natural și buna dispoziție.

Când te-ai gândit prima oară că vrei să fii stewardesă și ce te-a determinat să faci o astfel de alegere?

Am fost interesată de domeniul aviației încă de acum câțiva ani când încă eram în timpul facultații. Am citit mult despre meseria de stewardesă și tot ceea ce implică ea, începând de la felul cum se desfășoară un interviu de angajare până la îndatoririle unui însoțitor de bord și chiar caracteristicile diverselor tipuri de avioane aflate în flota unor compani aeriene cunoscute. Cu cât am fost mai informată, cu atât mai mult mi-am dat seama că aceasta este o meserie care mi se potriveste și pe care aș practica-o cu multă plăcere. Momentul în care am considerat că pot sa fac asta a fost după ce am urmat cursul Vreau să fiu stewardesă în decursul căruia am dobâdit încrederea de care aveam nevoie pentru a ști că într-adevăr sunt potrivită pentru acest domeniu.

Ce job ai în prezent? În ce măsură crezi că experiența ta de până acum a contat în procesul de selecție?

Am lucrat în domeniul traducerilor pentru o perioadă iar în prezent lucrez ca reprezentant de vânzări. Limbile străine sunt o inepuizabilă sursă de cunoaștere și dezvoltare, iar faptul că am urmat o facultate cu un astfel de profil consider că a reprezentat un plus.

madalina ciurea 2 wizz air 768x1024 De la volei la nori: Povestea Mădălinei, stewardesă Wizz Air

 De ce ai ales Wizz Air?

Am ales compania Wizz Air deoarece am considerat ca mi se potrivește cel mai bine în acest moment, dându-mi și posibilitatea de a rămâne acasă alături de familie și prieteni. Este o companie aflată într-o continuă expansiune, mereu în căutare de oameni tineri, pozitivi și plini de viață, oferindu-le numeroase beneficii și posibilități de dezvoltare profesională.

Ce pași ai urmat în drumul spre nori?Cum te-ai pregătit pentru acest job frumos?

Primul pas pe care l-am făcut în drumul meu spre nori a fost acela de a mă documenta cât de mult posibil. Am citit toate informatiile pe care mi le-au pus la dispozitie site-urile de pe internet, inclusiv fiecare postare a paginii voastre, ba chiar mi-am achiziționat și câteva cărți de specialitate. O altă decizie importantă a fost aceea de a mă înscrie la cursul pregătitor Vreau să fiu stewardesă, lucru care m-a motivat foarte mult și după nici cateva zile am mers la primul meu interviu.

Ai urmat un curs pregătitor alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Cum ți s-au părut zilele petrecute alături de noi, cum ai interacționat cu trainerii și cu ceilalți membri din echipa noastră?

Am aflat despre cursul vostru cu mult timp în urmă și mereu am așteptat momentul potrivit pentru a vă cunoaște. Am descoperit o echipă de oameni minunați, veseli, profesioniști, dornici să împărtășească cu noi din cunoștințele lor și să ne călăuzească pașii spre o carieră în domeniul aviației. Am învățat multe lucruri esențiale pe parcursul celor patru zile petrecute în familia Vreau să fiu stewardesă și am cunoscut colegi minunați cu care împărtășesc aceeași pasiune, aceea de a zbura.

madalina ciurea 4 wizz air De la volei la nori: Povestea Mădălinei, stewardesă Wizz Air

curs Vreau sa fiu Stewardesa 6 1024x683 De la volei la nori: Povestea Mădălinei, stewardesă Wizz Air

cursante Vreau sa fiu Stewardesa 2 1024x683 De la volei la nori: Povestea Mădălinei, stewardesă Wizz Air

 La câte interviuri ai participat până să îți primești aripile? Ce ai învățat din fiecare experiență de interviu?

Primul meu interviu a fost și cel norocos. Am învățat din această experiență cât de mult contează să fi pregătit și sigur pe tine în ceea ce transmiți recrutorilor și să nu uiți niciodată să zâmbești.

Cum a decurs interviul tău cu Wizz Air, care ți s-a părut cea mai grea probă?

Am fost aproximativ 70-80 de persoane la interviul din București, atât fete cât și băieți. Ziua a început la ora 9:00 cu proba de CV Drop în care am avut la dispoziție 1-2 minute să ne prezentăm și în același timp să le convingem pe recrutoare cu merităm să mergem mai departe.După această probă am rămas 16 persoane. A doua probă a fost cea de role-play în care am avut de rezolvat o situație dificilă la bordul unui avion. Fie că a fost vorba despre pasageri nemulțumiți sau probleme de siguranță și securitate, emoțiile și-au făcut simțită prezența și consider că aceasta a fost cea mai dificilă probă a interviului. După această etapă am rămas 11 persoane pentru a susține proba de grup și anume rezolvarea unei situații unde a fost necesar să demonstrăm că știm să lucrăm în echipă, să ne încadrăm în timp și să ne argumentăm alegerile, toate acestea în limba engleză. La interviul final am rămas 9 persoane, iar după prezentarea companiei am intrat la proba de one-to-one. Am primit întrebări pe baza CV-ului și a experienței relevante pentru acest job. A fost o zi lungă și plină de emoții care s-a terminat nu mai devreme de ora 18:00.

De ce crezi că recrutorii te-au ales tocmai pe tine? Ce crezi că a contat cel mai mult la interviu?

Nu pot spune ce a contat cel mai mult la acest interviu dar un lucru este cert, atunci când ești pregătit, știi la ce să te aștepți, tratezi interviul ca pe un examen în adevăratul sens al cuvântului și ești gata pentru orice întrebare ți se va adresa, nu ai cum să nu ieși în evidență și implicit să lași recrutorilor o impresie foarte buna despre tine ca om și cât de dedicat vei fi pe viitor în meseria pe care ai ales-o. Este important să le arăți că îți dorești, că ești determinat și că vei fi fericit cu acest job.

madalina ciurea 3 wizz air 768x1024 De la volei la nori: Povestea Mădălinei, stewardesă Wizz Air

Ce sfat ai oferi unui candidat, avand in vedere experienta ta de la interviuri?

Sfatul meu pentru cei ce vor merge în viitor la un astfel de interviu este acela de a investi în educația lor. Fie că este vorba despre timp, bani, efort, concentrare sau orice altceva. Este esențial să știi care sunt probele interviului și cerințele companiei. Să aibă încredere în forțele proprii și să nu uite să zâmbească.

Ai vreo amintire frumoasă sau lecție importantă cu care ai rămas în urma cursurilor Vreau să fiu Stewardesă?

Îmi este greu să menționez o singură lecție importantă pe care am dobândit-o de-a lungul celor patru zile petrecute împreună. Faptul că am venit la acest curs este o lecție în sine, mi-a dat doza aceea de încredere de care aveam nevoie și dorința de a evolua pe cât de mult posibil. Am petrecut clipe minunate împreună, cu siguranță vor rămâne o amintire frumoasă în inima mea.

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.