De ce să alegi un curs de pregătire marca Vreau să fiu Stewardesă

Din 2013 și până acum, echipa Vreau să fiu Stewardesă a organizat o serie de cursuri, traininguri și evenimente  speciale, menite să îi ajute pe viitorii însoțitori de bord să treacă cu brio de interviul la o companie aeriană și să își construiască o carieră de succes în aviație. Am adus la aceeași masă foste și actuale stewardese care să împărtășească din experiența lor, traineri cu experiență în aviație, un specialist HR cu experienţă în recrutarea însoțitorilor de bord care să le explice cursanților cum să își întocmească un CV potrivit cu experienţa şi personalitatea lor și un fotograf profesionist care să se ocupe de realizarea fotografiilor pentru dosarul de angajare.

Am construit un concept complex de curs, primul de acest tip din România, care acoperă toate nevoile cursanţilor noștri: de la pregătirea propriu-zisă pentru interviu, până la consiliere în carieră și “meditații” la limba engleză. Mai mult, fiecare curs a avut și o parte de consiliere vestimentară, în care avem grijă ca fiecare cursant să știe cum să își aleagă hainele potrivite, astfel încât în ziua interviului să se prezinte impecabil.

De fiecare dată, o întreagă echipă a stat în spatele acestor evenimente, pentru a pregăti în detaliu fiecare punct din desfășurător. Ne preocupăm ca totul să iasă perfect, astfel încât toți cei care vin la cursuri să își găsească răspunsurile la întrebari. Dăm o mână de ajutor acolo unde este cazul și putem, ne sprijinim și încurajăm cursanții pe cât posibil, le arătăm părțile bune, dar și cele mai puțin bune ale acestei meserii, și, mai ales, îi pregătim pentru toate etapele unui interviu. Atunci când intră în sala de interviu, avem siguranța că ei vor ști ce au de făcut.

Rezultatele cursurilor Vreau să fiu Stewardesă nu au ezitat să apară, iar în prezent 80% din absolvenții noștri au îmbrăcat uniforma de însoțitor de bord la mari companii aeriene (Qatar Airways, Etihad Airways, Fly Nas, Flydubai, Ryanair, Wizz Air, British Airways, Emirates, Primera Air, Smartlynx, Vueling etc). Cu o parte din ei am realizat deja interviuri pe care le puteți citi aici.

diploma vsfs e1409050771476 De ce să alegi un curs de pregătire marca Vreau să fiu Stewardesă

Ce fel de cursuri facem?

1. Curs pregătitor pentru interviul la o companie aeriană

Este cursul nostru etalon şi cel în urma căruia cei mai mulți absolvenți se angajează ca însoţitori de bord.

Se desfășoară în limba engleză, durează 4 zile, 8 ore zilnic (în realitate au fost mereu mai mult de 8 ore, uneori chiar 10 în funcție de puterile și răbdarea cursanților noștri), iar în cadrul lui înveți ce presupune fiecare probă a interviului și o exersezi până când îți iese impecabil. Cursul se adresează atât începatorilor, cât şi persoanelor care au mers până acum la mai multe interviuri, dar nu au reușit să treacă mai departe.

Trainerii sunt persoane care le-au vazut și trăit pe toate în domeniul aviatic – foști însoțitori de bord cu vastă experiență în aviație, care să te introducă în tot ceea ce înseamnă meseria aceasta, specialist HR cu peste 20 ani experiență în resurs umane, ea făcut parte din echipa de recrutare a unor companii aeriene din România. La curs lucrează cu fiecare cursant în parte, îi explică cum trebuie să se prezinte în fața recrutorului, cum să își depășească emoțiile și cum să își construiască un CV perfect.

De fiecare dată avem şi invitați speciali, de obicei foști sau actuali însoțitori de bord care vin să ne împărtășească din experiența lor şi să răspundă întrebărilor pe care cursanții le-ar putea avea.

Pentru că ne dorim ca cei care vin la cursurile noastre să plece cu dosarul complet, avem un fotograf profesionist care vine să facă fiecărui cursant fotografiile pentru CV.

Despre întreaga structură a cursului, ce se studiază și cum decurge puteți citi mai multe aici.

conferinta3 De ce să alegi un curs de pregătire marca Vreau să fiu Stewardesă

Prima conferință din Romania dedicata viitorilor insotitori de bord

2. Curs intensiv de limba engleză – “English for future cabin crew”

Este un curs de 3 zile, al cărui scop este de a îmbunătăți nivelul de limba engleză al celor care vor o carieră în domeniul aviatic. Ideea unui astfel de curs a pornit dupa mai multe ediții de cursuri pregătitoare în care am observat că un procent însemnat din participanți au o problemă în a se exprima fluent în limba engleză. Motivele ar fi multe: lipsa practicii în domeniu (nu ai cu cine să comunici în limba engleză și atunci automat uiți chiar și ce ai învățat în trecut), cunoștințe puține din facultate/liceu/școala generală sau, pur și simplu, am avut persoane care nu studiaseră limba engleză la școală și se aflau la nivel de începător.

În cadrul acestui curs corectăm eventuale probleme de exprimare, îi învățăm pe cursanți un vocabular specific pentru aviație, practicăm testele scrise de engleză și îi pregătim astfel pe cei care participă pentru interviul de angajare la o companie aeriană.

Mai multe detalii despre acest curs găsiți aici.

cursvsfs De ce să alegi un curs de pregătire marca Vreau să fiu Stewardesă

Cursanții Vreau sa fiu Stewardesa

3. Cursuri specifice de o zi, dedicate recrutării unei companii aeriene anume ( de ex. Curs pregătitor pentru recrutarea Qatar Airways, Curs pregătitor pentru recrutarea Eithad).

Dedicăm o zi, în care, simulăm alături de cursanții noștri interviul pe care urmează să îl susțină. Cursul este menit să îi ajute pe cursanți să înțeleagă specificul recrutării companiei care organizează interviul și să se familiarizeze cu probele de interviu.

alina sisu De ce să alegi un curs de pregătire marca Vreau să fiu Stewardesă

Alina Sisu – sef de cabina Tarom cu o experienta de 15 ani in domeniu

De ce să alegi un curs Vreau să fiu Stewardesă?

 • Trainerii au experinţă semnificativă în aviaţie şi au promovat până la cel mai înalt nivel.
 • Trainerii au experienţă semnificativă în recrutarea însoţitorilor de bord.
 • Un specialist HR cu peste 20 ani experienţă în domeniu te va îndruma şi consilia pentru o carieră de succes în aviaţie.
 • Înveți, pas cu pas, ce înseamnă un interviu trecut cu brio.
 • Rata de succes la angajare a cursanților Vreau să fiu Stewardesă este de aproximativ 80%.
 • Primești feedback real și obiectiv cu privire la șansele tale de reușită. Trainerii îți vor spune ce faci bine și mai ales ce NU, ca să știi unde exact este nevoie să mai lucrezi.
 • Dat fiind că trainingurile noastre se desfășoară în limbă engleză, ai șansa să îți îmbunătățești nivelul de engleză.
 • Cunoști însoțitori de bord de succes de la care poți “să furi meserie”.
 • Cursurile sunt structurate pe module şi acoperă informaţii atât despre probele de la interviu, desfășurarea acestuia, cât şi despre ce se întâmplă după interviu şi viaţa de însoţitor de bord în ţară şi in Orient.
 • Întreaga Echipă Vreau să fiu Stewardesă este prezentă pe tot parcursul cursului, așa că orice ai avea nevoie, cineva va fi acolo să te sprijine și să găsească soluții pentru tine
 • Oferim consultanță post-curs. Pe toată durata curs-interviu-angajare suntem alături de tine, te consiliem, îți oferim sfaturi și urmărim îndeaproape evoluția ta. Păstrăm legătura strânsă cu toți cursanții noștri și, în unele cazuri, chiar și cu părinții lor 🙂
 • Locul în care ţinem trainingurile este unul special şi diferit – Galeria Occidentului, sediul echipei Vreau să fiu stewardesă. Vei fi inconjurat de o atmosferă familiară şi confortabilă.
 • Echipa Vreau să fiu stewardesă are experienţă în organizarea acestor cursuri, iar rezultatele au fost dovedite de cursanţii care au imbracat uniforma de însoțitor de bord.
 • Echipa Vreau să fiu stewardesă a fost premiată 2 ani la rând cu premiul pentru proiectul special al anului în cadrul Galei Digital Divas
 • Platforma Vreau să fiu stewardesă pune la dipoziția cititorilor peste 1000 de articole de specialitate, interviuri cu stewardese de succes, povești “printre nori” și răspunsuri avizate la întrebările tale
 • Știm să zâmbim mereu și ne primim cursanții cu inima deschisă. Ne străduim în fiecare zi mai mult și asta face diferența 🙂

cocktail vsfs e1407852243149 De ce să alegi un curs de pregătire marca Vreau să fiu Stewardesă

Parerea cursantilor noștri:

“Țin să încep prin a vă mulțumi pentru toate informațiile oferite în aceste 4 minunate zile de curs. Nu-mi imaginam că îmi va plăcea atât de mult acest curs și că-mi voi dori să particip la mai multe, însă voi, prin căldura și veselia pe care o emanați, prin cunoștințele pe care le împărtașiți și prin seriozitatea de care dați dovadă, m-ați făcut să privesc multe lucruri altfel și m-ați inspirit. De la fata căreia îi tremurau picioarele la prezentarea unui proiect în facultate, am ajuns, mulțumită vouă, să fiu capabilă să îmi exprim ideile cu mult mai puține emoții. Consider această experiență un punct de referință în viața mea, un pas înainte către o mai bună versiune a persoanei mele.

Sunt sigură 100% că fără ajutorul vostru, nu aș fi avut nici o șansă să trec vreun interviu și cu toate că nu sunt complet pregătită, voi ști acum ce am de reparat.

Atmosfera la curs a fost una fantastică, de care îmi va fi dor și pe care mi-o voi aminti cu mare drag. Îmi va fi dor de voi fetelor, cât și de colegii pe care am avut plăcerea să îi cunosc.

Nu vă lăsați niciodată, continuați acest lucru minunat, fiindcă ceea ce faceți voi este inspirant și ajută pe fiecare cursant într-un mod sau altul, și dacă voi trece de interviu, va fi datorită vouă.

Cu drag, Aida”

“Servus fetelor,

Mă bucur foarte tare că v-am cunoscut și cred că este cel mai util curs la care am participat vreodată. Înainte de a veni aici, m-am întrebat ce ar putea cineva să ne explice timp de 4 zile despre un amărât de interviu, dar după aceste zile, care au trecut foarte, foarte repede, îmi dau seama câte presupune această meserie și cât de nepregătită aș fi fost dacă m-aș fi dus la un interviu ca pentru orice alt job. Cu siguranță sunt cu 1000% mai bine pregătită decât eram înainte de a vă cunoaște. Mulțumesc!”

Sunt Emilia. Totul a început cu un vis de împlinit și un telefon magic sau “golden call”, prin care mi se spunea că voi particiaă la cursul care mi-a schimbat ulterior percepția despre viață, despre oameni, despre mine.
În aceste zile am învățat, am exersat, am râs cu poftă, am ascultat povești despre ambiție și succes. Mă simt mai bogată atât din punct de vedere al cunoștințelor, cât și al relațiilor cu cei din jurul meu. Pe cât de timid am început totul pe atât de călduros am terminat. Dar de fapt nu am terminat, ci am realizat primul pas către ceea ce vreau să devin.
Mi-aș dori să simt bucuria acestor zile petrecute cu voi toată viață mea. Sper să am un parcurs extraordinar în tot ceea ce voi realiza pentru a-mi îndeplini visul.
Să rămâneți calde, primitoate, cu zâmbetul pe buze toată viața. Vă mulțumesc pentru încrederea dobândită, pentru cunoștințe și mai ales pentru prietenia voastră sinceră.
Cer senin!
Cu drag și sinceritate, a voastră Emilia

Alte păreri despre cursul pregatitor Vreau să fiu Stewardesă pot fi citite aici. 

Mulțumim! Ne vedem la curs 🙂

Anca Dumitrescu avatar 80x80 De ce să alegi un curs de pregătire marca Vreau să fiu Stewardesă

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.