De ce un curs de engleză pentru viitoare stewardese?

La cursurile de pregătire Vreau să fiu Stewardesă, ne-am lovit de  o situație recurentă: mulți dintre cursanți întâmpină probleme când vine vorba de exprimarea în limba engleză. De aici si emoțiile aferente ce îi cuprind pe cursanți de fiecare dată când vorbesc în public, iar aici mă refer cu precădere la interviul cu o companie aeriană, când se află în fața recrutorilor, au trac și nu-și mai găsesc cuvintele.

Necunoașterea limbii engleze poate fi principalul dușman de la interviu. Fără un vocabular bogat si noțiuni (macar) de bază de gramatică, te poți pierde foarte ușor în fața șirului lung de întrebări pe care un recrutor le poate avea. Apoi mai exista și testul scris de limba engleză. Foarte mulți candidați sunt eliminați în urma acestei probe, ceea ce mă duce din nou la concluzia că limba engleză îți poate fi cel mai bun prieten, dar și cel mai mare dușman.

Vă dau un exemplu simplu. La unul din testele de limba engleză pe care le exersăm alături de cursanții noștri, tema eseului era următoarea: “If you could rule any country in the world, what country would that be and what would you do?”. Nimic complicat la prima vedere, chiar banal de simplu ar spune unii. Ce s-a întâmplat? Din cauza emoțiilor, a timpului scurt sau, poate chiar din cauza necunoașterii limbii engleze, ne-am trezit corectând o serie de eseuri în care ni se povestea ce țară ar vizita cursanții noștri și ce le-ar plăcea să vadă. Așadar, confundaseră verbul “to rule” cu “to visit” și, din acest motiv, au greșit tot eseul. La interviu, o astfel de greșeala i-ar costa exact obținerea jobului mult dorit.

colaj 1 VSFS 1024x576 De ce un curs de engleză pentru viitoare stewardese?

De ce îi sfătuiesc pe cursanți să își pună la punct engleza înainte să participe la interviu? Ar fi mai multe motive:

1. La interviu, ai oricum multe emoții care te pot face sa greșești, să te pierzi în fața recrutorului. Nu lăsa engleza să le potențeze. Atât timp cât reușești să te exprimi ușor, atunci și ideile vin mai repede. Găsești rapid răspunsuri și soluții la problemele înaintate de recrutori.

2. Așa cum am spus mai sus, există riscul ca de la un singur cuvânt pe care nu îl cunoști sau îl citești în grabă, să greșesti un task întreg de la interviu. De fluență în exprimare și vocabular diversificat ai nevoie și la jocurile de grup, unde trebuie să interacționezi cu ceilalți candidați, să vii cu idei noi, să dai dovadă că ești inventiv.

3. Vei avea nevoie de engleză tot timpul în această carieră. Cum altfel vei putea comunica cu pasagerii tăi (care în cele mai multe din cazuri vor fi persoane din toată lumea), cu colegii de alte naționalități, cu superiorii și cum vei fi în stare să treci de toate examenele de la training? Din nou, limba engleză îți va fi principalul aliat 🙂

Am conceput un curs intensiv de limba engleză, singurul de acest gen din România, tocmai pentru a reuși să venim în ajutorul cursanților noștri în ceea ce privește nivelul lor de limba engleză. Nu o să îi învățăm peste noapte o limbă străină, dar le putem deschide calea și apetitul pentru asta.

rsz pozagrup13 1024x683 De ce un curs de engleză pentru viitoare stewardese?

Ce învățăm la curs?

 • cum să te exprimi cât mai simplu şi mai uşor în limba engleză
 • cum să eviţi cele mai întâlnite tipuri de greşeli gramaticale
 • cum să îţi construieşti o prezentare personală care să impresioneze
 • în ce constă testul scris de limba engleză de la interviurile cu companiile aeriene ce vin să recruteze frecvent în România
 • modele de teste și exerciții ce se dau la proba de limba engleză
 • învățarea vocabularului specific aviaţiei
 • exersarea celor mai dificile probe de la interviul cu o companie aeriană

Așadar, îți propunem 3 zile de engleză la modul intensiv. 3 zile în care vrem să depăsești emotiile de la interviu, sa îți construiești o prezentare personala care să te diferențieze, 3 zile în care înveți să-ți motivezi alegerea unui astfel de job nu doar cu clasicele propoziții  “I love to travel” și “I love aviation”. Vei avea parte de un curs special, în care și modalitatea de predare este una aparte. Vei vedea la curs și de ce 🙂

Feedback primit de la Mihaela Barcau, una din cursantele noastre:

MG 8933 200x300 De ce un curs de engleză pentru viitoare stewardese?“Înainte să vin la acest curs am urmărit în fiecare zi postările de pe site-ul Vreau să fiu Stewardesă, în special feedback-urile foștilor cursanți pentru a afla ce presupune acest curs, nivelul de engleză cu care trebuie să vin la acest curs și cum îmi va îmbunătăți mie engleza.

Menționez că până acum 3 luni, când mi-a venit ideea de a deveni însoțitor de bord știam să spun în limba engleză doar: Hello și să îmi prezint numele și orașul în care locuiesc. Acest lucru m-a împins să îmi focusez timpul care îmi rămâne liber, pentru că am un job foarte solicitant, către găsirea unei profesoare de engleză. Am făcut asta, iar apoi am decis să îmi mai iau un job și să mă înscriu la cursurile pe de site-ul Vreau să fiu Stewardesă.

Am avut așteptări de la acest curs, eram nerăbdătoare să o întâlnesc pe Anca și echipa ei, însă îmi era foarte teamă de faptul că restul colegilor voi fi mult mai buni ca mine și mă voi face de râs. Cursul a fost mult mai intens decât mă așteptam, atmosfera foarte detensionată, iar colegii mei cred că au fost niște oamenii foarte deștepți și cu potențial.

Am învățat cuvinte noi, mi-am depășit teama de a vorbi în public și am creat prietenii.  Abia aștept următorul curs și nu regret deloc alegerea făcută!”

Citeste și De ce să alegi un curs marca Vreau sa fiu Stewardesa – 16 motive

Mai multe detalii despre curs și modalitatea de înscriere regăsiți aici.

Va așteptăm cu drag!

Anca Dumitrescu avatar 80x80 De ce un curs de engleză pentru viitoare stewardese?

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

6 comments

 • Raluca august 28, 2014   Reply →

  care este varsta minima de participare?

  • Anca Dumitrescu august 28, 2014   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Raluca,

   Varsta minima de participare este de 18 ani 🙂

   Te asteptam cu drag la curs!
   Anca

 • PARVOI ELENA RAMONA ianuarie 4, 2015   Reply →

  buna , cursurile pentru ,, vreau sa fiu stewardesa ,, costa ? cat ? iar daca am cunostinte in limba engleza dar nu foarte amanuntite , cat sa ma pot descurca , inca ceva companiile din Romania recruteaza stewardese pentru zborurile interne ?

  • Anca Dumitrescu ianuarie 5, 2015   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Ramona,

   Cursurile Vreau sa fiu Stewardesa sunt special concepute pentru nevoile fiecarui candidat in parte. Daca inca nu esti foarte sigura pe engleza ta, iti recomand ca mai inainte de toate sa urmezi cursul nostru pregatitor la limba engleza. Ai sansa sa exersezi timp de 3 zile limba engleza si sa te pregatesti pentru interviu. Detalii despre curs ai aici: https://vreausafiustewardesa.ro/view-portfolio/cursuri-stewardese/

   Bafta multa,
   Anca

 • Loredana Vladulescu decembrie 25, 2018   Reply →

  Buna!
  Inca organizati cursuri de limba engleza? Daca da, unde ma pot inscrie?

  Multumesc anticipat!

  • Rucsandra Mihai decembrie 27, 2018   Reply →
   Rucsandra Mihai

   Bună Loredana,

   Dacă accesezi linkul de mai jos ai să găsești toate informațiile necesare despre curs. Tot acolo ai să găsești și formularul de înscriere la curs.

   https://vreausafiustewardesa.ro/english-for-cabin-crew/

   Te așteptăm cu mare drag la curs!

   Rucsandra

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.