De ce este important să te pregătești riguros pentru un Assessment Day?

Când o companie aeriană organizează un Assessment Day, numărul de aplicații online depășește de cele mai multe ori cifra 5000 sau poate chiar mai mult. După prima selecție, din cele 5000 de cv-uri trimise, ajung la Assessment Day câteva sute.

În urma tuturor etapelor de interviu, din câteva sute, sunt recrutate cel mult 20 de persoane după interviul final. Ce se întâmplă cu restul? Care este motivul pentru care recrutorii au ales o persoană și nu alta? De ce ea/el și nu eu? Se întâmplă adesea să ai întrebarea aceasta în minte dacă ai participat până acum la un Assessment Day și nu ai fost selectat/ă.

Un răspuns cert la această întrebare este greu de oferit, pentru că depinde în mare măsură de politica și viziunea fiecărei companii aeriene, de ce anume caută la un viitor însoțitor de bord. Ce pot spune însă este că, în momentul în care ajungi pe lista lor scurtă și ești chemat la un Assessment Day, trebuie să fii foarte bine pregătit, dacă îți dorești cu adevărat să reușești. Concurența e mare, așă că tu trebuie sa te numeri printre cei mai buni și să știi s-o dovedești în fața angajatorilor.

Unii spun ca e o chestiune de noroc. Eu cred că norocul nu se poate susține singur și că doar bazându-te pe asta nu vei cuceri încrederea recrutorilor. Pentru că ceea ce caută ei depășește cu mult limita norocului. Să presupunem că ai avut noroc și că, printr-o circumstanță sau alta, ai fost selectat. Urmează să lucrezi pentru o companie aeriană. Ei bine, dacă pregătirea și abilitățile de care trebuie să dai dovadă nu se vor ridica la înălțimea așteptărilor companiei, riști să fii trimis acasă la fel de repede precum ai ajuns acolo. Și totul va fi pe cheltuiala ta. Așa că, pe lângă ce se întâmplă la un Assessment Day, trebuie să ai cu tine în permanență un “bagaj” întreg de cunoștințe și aptitudini la care să apelezi cât vei lucra ca însoțitor de bord. Iar lucrul acesta se dobândește prin multă muncă și exercițiu, în niciun caz nu vine de la sine.

Cum te pregătești pentru interviu?

Înainte de toate, te informezi. Afli ce companii fac angajari, când vin în România, ce anume caută, cum poți aplica online. Trebuie să fii în permanentă căutare a acestor informații, astfel încât să nu ratezi sau să afli că e prea târziu ca să aplici.

Urmărește site-urile companiilor aeriene și www.vreausafiustewardesa.ro pentru informații legate de recrutare. Vom posta mereu cu cel puțin o lună înainte toate anunțurile de angajare.

CV și fotografii

Ai grijă la modul în care îți vei realiza CV-ul și fotografiile. E prima “ciocnire” a angajatorului cu tine. De CV și fotografii depinde în cea mai mare măsură selecția ta la Assessment Day. Așa că, depune tot efortul și atenția spre realizarea lor în cel mai profesionist mod posibil. Una din zilelele cursului de pregătire pentru interviul la o companie aeriană va fi dedicată chiar acestui aspect: un specialist în resurse umane se va ocupa de CV-ul fiecărui participant, corectând eventuale greșeli sau omisiuni, iar un fotograf profesionist va face fotografiile care se cer de obicei alături de CV. De asemenea, am implementat și un serviciu online de editare și corectare CV, pentru cei care nu pot ajunge la cursurile noastre. Detalii despre aici.

Dacă ați trimis CV-ul și fotografiile către compania aeriană și ați primit invitația la un Assessment Day, atunci sunteți pe calea cea bună. Însă, acum urmează greul. Cum mă prezint, cum mă îmbrac, ce va trebui să spun, cum voi face față situațiilor stresante, cum stau cu limba engleză? Pune-ți toate aceste întrebări, încearcă să cuprinzi toate aspectele vulnerabile în fața cărora poți fi pus în ziua recrutării.

Limba engleză

Trebuie să dovedești în fața angajatorilor că ești cel mai bun candidat, ai toate calitățile pe care ei le cer și că îți dorești cu adevărat o astfel de meserie. Limba engleză este un aspect extrem de important. Nu te va angaja nimeni dacă nu poți vorbi corect și fluent engleză. Cum altfel vei putea să te ințelegi cu pasagerii tăi, cu colegii sau cu personalul aeroportuar? Iar când spun limba engleză, nu mă refer la un nivel începător sau mediu, ci la un nivel avansat, la care ești capabil să porți o întreagă conversație fără să te gândești cum se spune la “x” sau la “y”. Dacă simți că încă ai scăpări, pune-te pe învățat. Nu e niciodată prea tarziu și, indiferent ce carieră vei urma, limba engleză îți va fi mereu de ajutor.

De asemenea, am implementat un curs special de limba engleză pentru viitori însooțitori de bord care să te ajute să îți îmbunătățești nivelul și să te prezinți mai pregătit la interviu. Detalii despre curs aici.

DEN 2261 e1478277481109 1024x834 De ce este important să te pregătești riguros pentru un Assessment Day?Ținuta de la interviu

Ai grija la ținută! Am scris pe larg într-un articol anterior despre cum trebuie să te îmbraci la un Assessment Day. Îl poți citi aici: https://vreausafiustewardesa.ro/cum-sa-te-imbraci-la-un-assessment-day/

Studiază cu atenție cum arată însoțitorii de bord la compania aeriană respectivă și încearcă pe cât de mult posibil să te apropii de acel tipar. Fără fuste scurte, pantaloni mulați sau machiaj țipător. Nu vorbi tare și nu încerca să îi eclipsezi pe cei din jur. Încearcă să fii amabil, jovial, cu zâmbetul pe buze, încrezător și bine dispus. Nu tremura și nu da dovadă de emoții. Angajatorii au nevoie de persoane care să reziste la stres. Arată-le că ești în stare de asta.

Va trebui să știi să te prezinți si să vorbești despre tine la modul cel mai profesionist. Pregătește-ți de acasă o prezentare a ta, a experienței tale anterioare, a calităților și aptitudinilor pe care le deții. Exerseaz-o până îți iese perfect. Joacă-te cu cuvintele, demonstrează ca știi să jonglezi cu limba engleză și ai încredere în capacitățile tale.

Dacă ai participat până acum la un Assessment Day și nu ai fost selectat, reflectează asupra următoarelor întrebări:

 • Am avut oare un CV bine întocmit?
 • Am inclus și o scrisoare de intenție alături de CV?
 • Aplicația mea a conținut informații complete și reale?
 • Cum m-am prezentat la interviu?
 • Am dat dovadă oare de entuziasm în fața recrutorilor?
 • M-am purtat egoist sau înfumurat?
 • Am știut să dau mâna cu fermitate când a fost cazul?
 • Am răspuns încrezător la întrebările din timpului interviului?
 • M-am arătat îngrijorat cu privire la aspectele legate de relocare?
 • Am fost prea interesat de salarii?
 • Cum m-am descurcat la testele de aptitudine?
 • Am întârziat cumva la interviu?
 • Am părut oare nervos?
 • Am pus întrebari inteligente despre compania aeriană și posturile oferite?
 • Am fost în stare să leg experiențele mele anterioare de diversele întrebări care mi-au fost adresate?
 • Am vrut oare să ascund ceva în timpul interviului?
 • Am fost oare un bun ascultător?
 • Am reușit oare să-mi leg răspunsurile de calitățile pe care trebuie să le aibă un însoțitor de bord?
 • Le-am mulțumit recrutorilor pentru timpul acordat?

Dacă încă simți că mai ai de învățat, că e nevoie să te pregătești mai bine pentru interviu, atunci participă  la cursul pregătitor intensiv de 4 zile organizat de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Este singurul curs intensiv din România care te pregătește pentru interviul cu ORICE companie aeriană.

DAV 0714 web 1024x683 De ce este important să te pregătești riguros pentru un Assessment Day?Cursul este unul complex, se desfăşoară în limba engleză, durează 4 zile, 8 ore zilnic, iar în cadrul lui înveți un volum semnificativ de informații despre aviație, meseria de însoțitor de bord și ce presupun interviurile cu companii aeriene.

Pe parcursul a 4 zile vei avea ocazia să înveţi şi să te pregăteşti intensiv pentru interviul cu orice companie aeriană, de la modul în care comunici, atitudine, imagine personală, până la simularea efectivă a unui interviu în faţa unui examinator. La finalul interviului simulat, vei primi feedback direct în legătură cu modul în care te-ai prezentat, cât și despre modul în care ai acumulat și aplicat cunoștințele dobândite la curs.

După zilele de curs, vei pleca acasă cu un întreg bagaj de cunoştinţe despre modul în care trebuie să comunici, să te prezinţi, să reacţionezi şi să rezolvi diversele taskuri date în cadrul unui interviu.

Parerea Monicăi Ruxandra G., absolventa a cursului pregatitor Vreau să fiu Stewardesă”

“Acest curs mi se pare extrem de util indiferent în ce fază a cunoșțintelor acestei meserii te-ai afla. Cu siguranță mă va ajuta să duc la îndeplinire acest drum pe care mi l-am ales. Sunt mulțumită de fiecare clipă pe care am petrecut-o cu echipa Vreau sa fiu Stewardesa! Incepand de la organizare, oameni competenți și frumosi, pregătiri intense, colegi și prieteni minunați. Un start perfect pentru orice viitoare/viitor stewardesa/steward. Recomand cu încredere! Mulțumesc din suflet pentru toate cunostintele acumulate, pentru timpul si modul în care v-ati dedicat, pentru increderea pe care ne-ați transmis-o…pentru TOT! :)”

IMG 9082 De ce este important să te pregătești riguros pentru un Assessment Day?

 

 

 

Părerea Andreei G, absolventă a cursului pregătitor Vreau să fiu Stewardesă:

“Trebuie sa recunosc faptul că, la început, eram putin cam sceptica in legatura cu acest curs. Nu intelegeam de ce trebuie sa facut un curs pentru un simplu interviu si ce ma puteti invata voi de atatia bani.  Inca din prima zi mi-am schimbat radical parerea. Am avut ocazia sa vad complexitatea acestui interviu si sa descopar micile detalii pe care lumea in general le ignora, dar pe baza carora un recrutor te poate accepta sau refuza. Am avut onoarea de a ma inconjura cu persoane ambitioase si motivate, care m-au ajutat sa imi dau seama ce fel de persoana sunt cu adevarat atunci cand reactionez intuitiv. Exercitiile in grup m-au ajutat sa realizez unde gresesc in gandirea si actiunile mele si cum pot corecta asta.
Cel mai mult la acest curs mi-au placut lectiile de viata pe care le-am putut invata. Ati reusit sa ma faceti sa imi observ calitati si defecte de care nu eram constienta sau pe care le ignoram. M-ati reinvatat sa zambesc si sa ma redeschid fata de oameni noi. Datorita povestilor si sfaturilor voastre mi-am recapatat increderea si stapanirea de sine. Impreuna cu invitatii vostrii ati reusit sa realizati un impact pozitiv asupra mea si, cel mai probabil, asupra colegilor mei de curs. Va multumesc pentru rabdarea pe care ne-ati acordat-o si va doresc succes in continuare cu acest proiect minunat!”

Pentru informații suplimentare despre cursul Vreau să fiu Stewardesă ne găsești la eu@vreausafiustewardesa.ro sau la numărul de telefon 0726924847 (de luni până vineri între orele 10 și 18).

1 Comment

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.