Gânduri bune de acasă, către toate colțurile lumii …

Ce simte un însoțitor de bord atunci când zboară? O senzație de libertate deplină, o dorință de mai sus, cât mai aproape de inima norilor. O data ce ai pășit la bordul unui avion într-o uniformă impecabilă, înseamnă că te-ai îndrăgostit iremediabil, iar partea bună este că aviația nu te va părăsi niciodată și îți va fi mereu alături când vei căuta momente de liniște.

Acum vine întrebarea mai grea. Ce simte un însoțitor de bord atunci când nu zboară? Un gol imens în suflet provocat de lipsa familiei și a celor apropiați. Oricât de spectaculoase ar fi marile metropole ale lumii, acasă este locul unde îți zboară gândul cel mai des, iar când Decembrie bate la ușă, apreciezi mai mult ceea ce acasă păreau niște obiceiuri comune. În Dubai, Qatar, Londra sau Paris, copiii nu umblă cu steaua sau cu sorcova, iar colidele se aud prin mall-uri, dar sub o altă formă, într-o altă limbă și cu un alt farmec. Bunica nu coace cozonaci, tata nu taie porcul, iar vinul fiert nu are același gust. De fapt, toate astea se întâmplă, dar sunt departe de tine. Există și categoria oamenilor norocoși care reușesc să primească zile libere de sărbători, dar cei mai mulți trăiesc în suflet cu bucuria de a fi români și de a-și respecta tradițiile din orice colț al lumii.

E minunat momentul în care la bordul unui avion se petrece Crăciunul, pentru că pasagerii devin preț de câteva ore, a doua ta casă. Ei au nevoie să simtă căldură, iar tu ca însoțitor de bord oferi tot ceea ce ai în mod obișnuit pentru a-ți face munca cum trebuie, plus toate sentimentele scoase la iveală de sărbători. Se cântă chiar și colinde, se bea ceai cald cu aroma de scorțișoară, iar cei mai inventivi aduc cu ei căciulițe de Moș Crăciun, turtă dulce și ciocolată.

Pentru nimeni nu e ușor să nu-și poată pune o dorință de Anul Nou atunci când artificiile brăzdează cerul și totul devine o lumină puternică, iar asta pentru că în unele cazuri nici nu știi ce fus orar să urmezi. Dar priviți partea bună a lucrurilor: la bordul unui avion poți sărbători Anul Nou de câte ori te afli deasupra unei țări cu fus orar diferit. O destinație mai lungă, mai multe dorințe, mai aproape de artificii și mai multe pahare de șampanie oferite pasagerilor nerăbdători să petreacă.

Viața unui însoțitor de bord este o continuă mișcare, un dute-vino făcut din pasiune și cu dragoste pentru un vis ce nu se sfârșește. Un vis pe care îl trăiești de fiecare dată altfel și care te învață lucruri noi despre tine. Pe de-o parte, sacrifici lucruri și momente, iar pe de cealaltă parte, adaugi experiențe noi de care îți vei aminti peste ani și care te vor face să fii mândru de tine ca om. Îți trec prin fața ochilor mii de oameni cu care legi prietenii, împărtășești idei comune, râzi la aceleași glume și de care cu siguranță îți vei aminti la un moment dat, iar asta face un însoțitor de bord să fie bogat. Cel mai important lucru pe care l-am învățat în perioada petrecută la Emirates, a fost faptul că timpul nu se măsoară în ore, ci în amintiri, iar personal am acumulat atât de multe, încât vreau să cred că ele au păstrat timpul în loc pentru mine, iar în momentul în care am revenit acasă, totul a rămas neatins. Oamenii dragi nu s-au schimbat, distanța nu ne-a ținut departe, bunica încă îmi face cozonaci, eu încă agăț bomboane în pomul de Crăciun, iar tata încă mă păcălește atunci când le desface cu așa mare grație încât la sfârșitul sărbătorilor constat că bradul e plin de ambalaje goale.

Să poți dărui ceea ce simți e una dintre virtuțile ce fac oamenii să fie super oameni, oameni de omenie cum spunea o prietenă dragă, iar locul lor este și va fi mereu într-un mediu cald și primitor, unde pasiunea și dorința sunt stăpâne.

Locul în care simți aceste lucruri îl poți transforma în “acasă” și îl poți păstra în sufletul tău pentru tot restul vieții, pentru ca atunci când vei vrea să derulezi timpul, să ajungi la el cu ușurință și să te regăsești cu drag în fiecare amintire.

Așază sub brad dorința ta și dacă este destul de puternică, poate va prinde aripi cât de curând. Vă urez tuturor să aveți parte de sărbători minunate oriunde vă aflați și să vă bucurați din plin de orice moment pentru că fericirea fiecăruia depinde doar de el însuși!

p.s. în toate fotografiile folosite în acest articol se regăsesc foști cursanți Vreau să fiu Stewardesă care astăzi lucrează ca însoțitori de bord pentru mari companii aeriene

Te pregătim să treci cu succes de interviul cu orice companie aeriană:

1.Cursul de pregătire pentru însoțitori de bord te ajută să treci cu succes interviul la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

2.Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord vei avea nevoie de un CV perfect. Noi te putem ajuta prin a construi un CV personalizat care va face diferența în fața recrutorilor. Detalii aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.