Cursurile Școlii de Aviație care se deschide la Cluj încep în iulie

Proiectul cu finanțare europeană “Însoțește-ne la bordul carierei”, prin care RSC Consulting va deschide la Cluj o nouă Școală de Aviație, a fost demarat pe 2 mai. Potrivit proiectului, persoanele din grupul țintă care vor beneficia de activitățile proiectului vor fi femei selectate din toată țara.

Sesiunile de prescreening se vor derula în 8 orașe importante din România: Cluj-Napoca, București, Suceava, Timișoara, Craiova, Brașov, Galați și Pitești.

Prin acest proiect, RSC CONSULTING va furniza, începând cu luna iulie 2014, cursuri gratuite de calificare sau specializare în ocupația de însoțitor de bord. Cursurile vor fi acreditate în concordanță cu legislația formării profesionale a adulților, respectiv de către Autoritatea Națională pentru Calificări, cât și a ocupațiilor din domeniul aviației, de către Autoritatea Aeronautică Civilă din România. Aceste cerințe întrunite de către RSC CONSULTING SRL le vor conferi absolventelor certificatele necesare să acceadă la joburi vacante de însoțitori de bord la companii de aviație din orice stat membru al U.E.

Prin resursele alocate proiectului “ÎNSOȚEȘTE-NE LA BORDUL CARIEREI!” necesare derulării cursurilor, se vor acoperi și cheltuielile de cazare și masă ale cursanților. Proiectul susține consolidarea principiului egalității de șanse atât la nivelul societății civile, cât și cu scopul de a crește șansele de ocupare ale femeilor, dar și accesul egal la construirea unei cariere profesionale.

Proiectul va avea un site propriu unde se vor afişa toate informaţiile legate de implementare, procedura de înscriere la cursuri, dar şi referitoare la modalităţile de conectare la o rețea profesională care va fi realizată în proiect. Perioada de implementare este de 18 luni, până în octombrie 2015.

**Valoarea totală eligibilă a proiectului este de peste 5 milioane de lei.

Echipa Vreau să fi stewardesă pregătește persoanele care își doresc să treacă de interviul de angajare și să ajungă însoțitori de bord. Verifică pagina de cursuri si evenimente și vezi când are loc următorul curs.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Cursurile Școlii de Aviație care se deschide la Cluj încep în iulie

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

22 comments

 • Vîjîitu Mihaela Georgiana mai 10, 2014   Reply →

  Buna seara. Ce trebuie mai exact sa facem? Eu sunt din pitesti Si imi doresc sa merg la aceste cursuri. Multumesc!

  • Georgiana Ene mai 12, 2014   Reply →
   Georgiana Ene

   Trebuie sa urmaresti momentul in care aceasta scoala va incepe recrutarea cursantilor. Noi vom anunta atat pe site cat si pe facebook.

 • Denisa mai 14, 2014   Reply →

  Care este varsta minima pentru a putea aplica la aceste cursuri? Multumesc !

  • Georgiana Ene mai 14, 2014   Reply →
   Georgiana Ene

   trebuie sa ai cel putin 20 de ani.

 • Madalina mai 17, 2014   Reply →

  Buna ziua, poate participa oricine la aceste cursuri sau trebuie sa fii absolvent al unei scoli de aviatie? Multumesc frumos!

  • Nicoleta Gherman iunie 26, 2014   Reply →

   Trebuie sa ai doar liceul terminat.

 • Nadia mai 19, 2014   Reply →

  varsta maxima de participare?

  • Nicoleta Gherman iunie 26, 2014   Reply →

   Pana in 34-35 de ani.

 • Bernadetta Fetenko mai 20, 2014   Reply →

  Buna ziua,
  Care este data de incepere a cursurilor si cat dureaza acestea? Multumesc anticipat!

  • Nicoleta Gherman iunie 26, 2014   Reply →

   Primele grupe vor incepe la sfarsit de iulie si dureaza 3 luni si jumatate.

 • ISLAI ELIS mai 29, 2014   Reply →

  VA ROG FRUMOS SA MI SPUNETI DACA SUNT ACCEPTATI SI BAIETI LA ACESTE CURSURI?
  VA MULTUMESC!

  • Nicoleta Gherman iunie 26, 2014   Reply →

   Proiectul se refera doar la fete.

 • Lorena Lachausse iulie 3, 2014   Reply →

  Buna ziua. Vreau si eu sa stiu unde pot sa ma interesez mai mult despre aceasta scoala. Implicit unde pot sa ma inscriu. Un site, o pagina de facebook, un numar de telefon?

  • Nicoleta Gherman august 6, 2014   Reply →

   Poti afla mai multe informatii pe pagina de facebook Scoala Stewardese Cluj sau pe site-ul scoala-stewardese.ro

 • ella iulie 14, 2014   Reply →

  Buna ziua.Imi puteti da,va rog,mai multe informatii referitoare la cursul de insotitor de bord (daca urmeaza specificul companiilor arabe ,first aid,safety,security etc sau cele specifice Scolii Civile de aviatie unde se face si geografia Romaniei ,tipurile de avioane ,service etc.) si unde am putea sa ne inscriem .
  Va multumesc

  • Nicoleta Gherman august 6, 2014   Reply →

   Cursurile vor imbina ambele tipuri de training pe care le-ai mentionat. Inscrierile se fac pe pagina scoala-stewardese.ro sau pe http://www.rsc-consulting.ro

 • Dianna august 5, 2014   Reply →

  Vad ca la ultimele doua intrebari nu ati mai raspuns; sa intelegem ca v-ati retras anuntul? sau cine ajunge acolo trebuie sa aiba in dotare plicul cu euroi?!

  • Nicoleta Gherman august 6, 2014   Reply →

   Nici vorba de asa ceva!!!!! Primele recrutari au avut loc la Cluj deja intre 21 si 22 iulie, iar in curand cursurile vor fi derulate. Mai multe detalii gasesti pe site-ul scoala-stewardese.ro

 • Anca Dumitrescu august 6, 2014   Reply →
  Anca Dumitrescu

  Buna Diana,

  Ca sa te inscrii la cursurile Scolii de Aviatie de la Cluj, primul pas ar fi sa cauti mai multe informatii despre cei care detin aceasta Scoala. Este vorba despre RSC Consulting, dupa cum scrie si in anunt. Noi doar am postat o stire despre cursurile lor, informatiile despre inscrieri si ce se studiaza acolo vei obtine direct de la sursa. Poti intra pe site-ul RSC la aceasta adresa http://www.rsc-consulting.ro/insoteste-ne-la-bordul-carierei.html, iar de acolo iti poti lua orice informatii necesiti.

  Cat despre “plicul cu euroi”, cred ca un prim pas sanatos pe care l-am putea face in zilele noastre este sa nu mai gandim asa. Ca sa faci o scoala nu e nevoie sa dai spaga si cred ca iti pot confirma acest lucru fetele care deja au trecut de prima selectie a Scolii de aviatie, selectie organizata in luna iulie. Atat timp cat esti bine pregatit, informat si dornic de munca, restul vine de la sine. Trebuie doar sa dovedesti ca lucrurile stau cam asa.

  Succes 🙂
  Anca

 • Nastasescu Alina Florentina iunie 9, 2016   Reply →

  Buna ziua ,
  Am si eu cateva intrebari . Doar ce am terminat liceul si vreau sa fac cursurile de stewardesa . Care sunt pasi pe care trebuie sa ii urmez ?
  Va multumesc !

 • Cristina Marlescu august 1, 2016   Reply →

  Eu as vrea sa devin stewardesa dar nu am inaltimea necesara

 • Andreea octombrie 12, 2016   Reply →

  Buna! cursul nu este Gratuit, costa 1350 euro (doar o transa) sau 1500 ( in mai multe transe). Eu particip chiar acum la acest curs. sunt admisi si baieti, varsta minima este de 18 ani ( cu liceul terminat).
  https://www.facebook.com/universifly/?fref=ts
  il linkul de mai sus gasiti toate informatiile necesare
  Mult succes in indeplinirea visului de a deveni fight attendant !

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.