Magie, zâmbete și multă emoție la Cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

Joi, pe 14 septembrie, sala noastră de curs îmi dădea aceleași emoții precum o primă zi de școală în septembrie. Începând cu ora 09.00, rând pe rând, cursanții noștri au pășit cu emoție în sală, ocupându-și bucuroși locurile în bancă. Atmosfera asta mă ducea cu gândul inevitabil la școală și la toate stările frumoase pe care le resimțeam la fiecare 15 septembrie. La un moment dat, a intrat o cursantă și înainte să apuc sa îi spun bine ai venit, m-a luat puternic în brațe și m-a îmbrățișat, spunându-mi cât de mult se bucură că e aici. M-a luat prin surprindere gestul ei atât de călduros și afecțiunea pe care ne-o arăta chiar înainte să ne cunoască personal. Mi-a confirmat încă o dată că suntem o mare familie, chiar și în mediul virtual, iar sentimenul ăsta se simte și mai intens în sala de curs.

Pe 14 septembrie, 21 de cursanți, printre care și persoane venite din Belgia, Spania și Marea Britanie, erau pregătiți să-și primească aripile, să afle cât mai multe lucruri despre aviație, să primească răspunsuri la întrebări și să fie ghidați prin tot ce înseamnă drumul alambicat spre nori. 21 de perechi de ochi ce sclipesc, 21 de cursanți cu energie bună au dat startul unui nou curs pregătitor marca Vreau să fiu Stewardesă.

Am petrecut împreună 4 zile intense, în care am învățat mult, dar nu am uitat să ne și distrăm pe parcurs și să ne bucurăm de timpul petrecut împreună. Orele petrecut la curs sunt unice și nu se mai întorc, iar la fel de intense sunt și prieteniile ce reușesc să se lege în aceste 4 zile între cursanții noștri.

IMG 7904 1024x767 Magie, zâmbete și multă emoție la Cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

IMG 7907 1024x768 Magie, zâmbete și multă emoție la Cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

IMG 7936 1024x768 Magie, zâmbete și multă emoție la Cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

4 traineri cu experiență semnificativă în aviație și recrutare au avut grijă ca toți participanții la curs să aibă parte de o pregătire profesionistă, în care atenția la detalii, munca de echipă și pasiunea pentru aviație au fost elementele cheie. În fiecare zi am învățat ceva nou, odată cu fiecare probă de interviu exersată. Cursanții noștri învață prin multă practică, învață din propriile greșeli, iar teoria este înlocuită printr-un feedback permanent al trainerilor în urma fiecărui modul parcurs. Adică, ceea ce vreau să spun este că învățarea se face din lecțiile pe care cursanții le extrag în urma fiecărei probe exersate. Nu le dictează nimeni teorii complicate sau metode de genul “fă așa și va fi bine”. Fiecare cursant este unic și are nevoie de răspunsuri personalizate, nu de rețete general valabile. Se lucreză mult cu fiecare cursant în parte, dar și în echipă ori de câte ori este cazul. Tot cursul, de la un cap la altul, se desfășoară în limba engleză, cele 4 zile fiind și o ocazie excelentă pentru cursanții noștri să își exerseze limba engleză și să adauge cuvinte/expresii noi în vocabular, ce se dovedesc a fi extrem de utile la interviurile cu mari companii aeriene.

IMG 5681 1024x683 Magie, zâmbete și multă emoție la Cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

Vreau să le mulțumesc tare mult și foștilor cursanți Sergiu & Theodor, viitori însoțitori de bord Qatar Airways, pentru că și-au făcut timp să ne vizite și să le împărtășească cursanților noștri din experiența lor de interviu, cu bune și cu rele. Mult succes, dragilor! Să ne revedem cu bine printre nori.

IMG 7912 1024x768 Magie, zâmbete și multă emoție la Cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

Cele 4 zile de curs trec extrem de repede și mereu ne trezim în ziua cu nr. 4 că ne-am dori ca acest curs să nu se termine. Principalul feedback primit de la cursanții noștri este că acest curs ar trebui să fie mai lung. Ce-i drept, ne vine tare greu să ne despărțim de tinerii pe care-i pregătim, fiecare e unic în felul lui, fiecare are o energie diferită, de la fiecare din ei învățăm și noi ca traineri/organizatori câte ceva. E fantastic cât de multe lucruri noi poți învăța atunci când pui alături oameni atât de diferiți, dar care au același țel: să lucreze printre nori.

5D4 5626 1024x683 Magie, zâmbete și multă emoție la Cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

5D4 5639 1024x683 Magie, zâmbete și multă emoție la Cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

Pentru mine, ca trainer și coordonator al acestui curs, satisfacția pe care o resimt la finalul fiecărei sesiuni de pregătire este una imensă. Și mi se confirmă încă o dată că a fi trainer/profesor e cea mai frumoasă meserie din lume, căci atunci când prin ceea ce faci ajungi să influențezi viața, modul de a privi lucrurile din jur și parcursul profesional al cursanților tăi, satisfacțiile ulterioare sunt imense. Îmbrățișările strânse de la final de curs, lacrimile din ochii cursanților mei la despărțire, zâmbetul mare cu care mă întâmpină în fiecare dimineață când intru în sală sunt cea mai mare răsplată pe care eu, ca trainer, o pot resimți. Și-apoi urmează momentul acela magic, momentul în care cursanții mei prind aripi și inima lor începe să bată mai tare, de fericire și emoție. Trăiesc odată cu ei aceste bucurii și îi susțin până la capăt în drumul spre nori.

Să zburați, mulțumesc pentru tot!
Anca

5D4 5652 200x300 Magie, zâmbete și multă emoție la Cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie
IMG 5692 683x1024 Magie, zâmbete și multă emoție la Cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie
5D4 5623 683x1024 Magie, zâmbete și multă emoție la Cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie
5D4 5662 683x1024 Magie, zâmbete și multă emoție la Cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

Nu rata următorul curs Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. La finalul celor 4 zile de curs vei pleca acasă cu un CV perfect și cu fotografii profesionale. Înscrieri și detalii aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Magie, zâmbete și multă emoție la Cursul Vreau să fiu Stewardesă din septembrie

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.