Cum a fost la cursul Vreau să fiu Stewardesă #100

După mai bine de 4 ani de la primul curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă, curs care a devenit și primul curs din România dedicat pregătirii pentru interviu a viitorilor însoțitori de bord, iată că am ajuns și la cursul cu numărul 100. În perioada 19-22 aprilie, timp de 4 zile, s-a desfășurat cursul care încununează munca noastră din 2013 și până acum: cursul #100 – o cifră rotundă, mare, la care am ajuns prin multă muncă, dedicație și pasiune pentru aviație.

26 de viitori însoțitori de bord au ajuns joi dimineață, pe 19 aprilie, la sediul nostru de la Galeria Occidentului, unde aveam să petrecem împreună următoarele 4 zile. Fiecare cu fricile, emoțile și neliniștile lui. Primele cafele, zâmbete și îmbrățișări au alungat din emoțiile prezente în sală, dar au intensificat sclipirea din ochii cursanților noștri atunci când, la ora 10.00, am dat startul cursului și am făcut prezentările de rigoare. Noi ne-am prezentat echipa, cine suntem de la mic la mare și ce ne-am propus de la acest curs, iar ei ne-au povestit despre cine sunt și ce așteptări au de la noi.

Prima zi de curs are un trainer pe măsură: colega noastră Rucsandra Mihai are 29 de ani de experiență în aviație și are grijă să împărtășească din toate cunoștințele acumulate în cariera sa cu ai noștri cursanți. Îi introduce în tot ce înseamnă meseria de însoțitor de bord, îi învață termeni specifici din vocabularul de aviație și începe să îi obișnuiască cu ceea ce înseamnă atitudinea unui însoțitor de bord: de la modul în care arată, până la gesturi, limbaj și felul în care se raportează la pasageri. Pentru că un candidat bun la un interviu la o companie aeriană trebuie să aibă deja gândirea unui însoțitor de bord și să transmită acea energie bună la interviu.

IMG 9984 1024x768 Cum a fost la cursul Vreau să fiu Stewardesă #100

IMG 0020 1024x767 Cum a fost la cursul Vreau să fiu Stewardesă #100

IMG 0025 1024x768 Cum a fost la cursul Vreau să fiu Stewardesă #100

La final de zi, după 8 ore de training intens, cursanții noștri devin prieteni, încep să facă planuri despre ce vor face după curs și să petreacă mai mult timp împreună.

Ziua 2 de curs începe mereu cu un training de HR, unde colega noastră Aida Chivu, recrutor cu 20 de ani experiență în domeniu, îi învață pe cursanții noștri despre atitudinea de la interviu, despre ceea ce trebuie să transmită mai departe din experiența lor și cum să facă fața provocărilor impuse de recrutori. Aida se concentrează mult pe atitudine. Știe că atitudinea corectă le poate aduce jobul mult dorit cursanților noștri. Îi provoacă pe fiecare în parte și le dă un feedback onest, de multe ori tranșant, cu privire la ce trebuie să îmbunătățească la sine. Aida încearcă să aducă la suprafață acele abilități/competențe pe care fiecare cursant le are și să le transforme în arme pentru interviu. Știe să ofere un feedback direct, nu se poartă cu mânuși și nu menajează pe nimeni. Nu puține au fost dățile în care la final de training, cursanții au venit la ea și i-au mulțumit pentru atitudinea avută și pentru feedback-ul constructiv oferit, chiar dacă nu întotdeauna a spus lucruri care să “gâdile” urechile. O apreciem pentru o astfel de atitudine și credem că în acest fel cursanții noștri au doar de câștigat.

După trainingul Aidei, cursanții noștri au intrat direct “în pâine”. Au început să simuleze probă de interviu după probă, să înțeleagă care este mecansimul de recrutare și ce anume așteaptă recrutorii să vadă în ei. Am exersat exerciții de grup, de comunicare, teste scrise de limba engleză și mult, dar mult public speaking menit să-i scape de emoții.

IMG 0032 1024x767 Cum a fost la cursul Vreau să fiu Stewardesă #100

Ziua 3 de curs a fost una de foc. Am predat nu mai puțin de 11 ore. De la 9 dimineața până la 8 seara, când am părăsit cu toții sala de curs. Și asta pentru că, pentru noi, e extrem de important să acordăm atenție și dedicație fiecărui cursant în parte, să răspundem la fiecare întrebare primită și să nu lăsăm pe nimeni să plece acasă cu lecția neînvățată. Dimineața zilei 3 de curs a început cu un invitat special – Melania Jaravete – director de resurse umane în cadrul companiei aeriene Blue Air. Melania ne-a prezentat viziunea și așteptările recrutorului în tot procesul de angajare și a împărtășit cu noi numeroase lecții de viață valoroase. S-a concentrat mult pe povestea și pe elementul acela unic pe fiecare candidat îl are, pe autenticitate și pe povești care să îl determine pe recrutor să ridice privirea. Mulțumim pe aceasă cale Melaniei, încă o dată!

IMG 0040 1024x767 Cum a fost la cursul Vreau să fiu Stewardesă #100

După prezentarea Melaniei, cursanții noștri s-au transformat rând pe rând în însoțitori de bord și au trecut prin diverse situații care pot apărea la bord cu scopul de găsi cele mai bune soluții. Proba de role-play e mereu nostimă și scoate la iveală idei nenumărat de rezolvare din partea cursanților.

În ultima zi de curs, am realizat sesiunea foto, am trecut prin interviul final și am oferit feedback individual fiecărui cursant, astfel încât fiecare să știe ce puncte forte și slabe are, la ce trebuie să muncească până la primul interviu. A fost o zi frumoasă, cu altfel de emoții decât cele din prima zi – emoții de final și dorința ca acest curs să mai dureze măcar puțin.

%name Cum a fost la cursul Vreau să fiu Stewardesă #100

%name Cum a fost la cursul Vreau să fiu Stewardesă #100

%name Cum a fost la cursul Vreau să fiu Stewardesă #100

%name Cum a fost la cursul Vreau să fiu Stewardesă #100

Acum, așteptăm cu sufletul la gură vești bune din partea cursanțilo și le suntem alături până în momentul în care vor îmbrăca uniforma de însoțitor de bord.

Să zburați!

Anca

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa noastră la cursul pregătitor din perioada 14-17 iunie. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Cum a fost la cursul Vreau să fiu Stewardesă #100

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.