Cum a fost la Cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă din iunie

Pe 18 iunie am început un nou curs pregătitor marca Vreau să fiu Stewardesă alături de o grupă simpatică de cursanți doritori să afle totul despre aviație. Am petrecut împreună 4 zile frumoase în care am legat prietenii, am aflat povești frumoase despre lumea însoțitorilor de bord, iar la finalul cursului Haagen Dazs a răcorit atmosfera.

Au fost 4 zile intense în care echipa Vreau să fiu stewardesă a avut grijă ca fiecare cursant să fie pregătit să treacă cu succes de interviul cu o companie aeriană și să primească sfaturi adaptate la motivația și personalitatea fiecăruia.

După 12 ani de experiență în aviație, din care 10 ani petrecuți în cea mai bună companie aeriană din lume – Qatar Airways (conform Skytrax 2015) și 2 ani ca recrutor pentru companii aeriene importante, trainerul acestui curs este cea mai în masură persoană să pregăteasca viitori însoțitori de bord pentru o carieră printre nori.

Timp de 4 zile, i-a trecut pe cursanții noștri prin toate probele de la interviu, a exersat alaturi de ei fiecare etapă și le-a vorbit atât despre părțile bune ale meserie de însoțitor de bord, cât și despre cele mai puțin frumoase, având grijă ca nimeni să nu plece acasa cu întrebări fără răspuns. Jocuri de grup, teste de limba engleză, exerciții de public speaking, role plays – nimic nu a rămas nedescoperit la curs. Mai mult, cursanții nostrii au avut parte și de un worskshop special de HR, în care au aflat de la un trainer cu peste 17 ani experiență în resurse umane cum trebuie să arate CV-ul perfect si ce au de făcut ca să își învingă emoțiile de la interviu.

Ultima zi de curs a fost una mai puțin solicitantă și mai mult distractivă, în care am facut fotografiile pentru interviu și ne-am bucurat de o sedință foto simpatică. Cursanții noștri ne-au întâmpinat cu flori, iar noi le-am facut o surpriză dulce cu înghețată Haagen Dazs. Astfel, am răcorit și îndulcit atmosfera de la curs, ca răsplată pentru cele 4 zile intense petrecute împreună.

IMG 0984 600x600 Cum a fost la Cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă din iunie

p.s. La nici măcar o săptămână de la curs, doi dintre cursanții noștri trecuseră deja de toate etapele interviului Qatar Airways desfășurat pe 27 iunie la Sofia (detalii aici). Cam așa se măsoară bucuriile proiectului Vreau să fiu Stewardesă – în numărul de cursanți care își împlinesc visul.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Cum a fost la Cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă din iunie

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

2 comments

 • Alexandra iulie 4, 2015   Reply →

  Felicitări pentru tot ceea ce faceți! Sunteți minunate! M-au cuprins emotiile citind acest articol pentru ca la următorul curs am sa vin si eu! Ps: oare dupa 8 August, vor mai veni cei de la Emirates pentru recrutări?

  • Anca Dumitrescu iulie 6, 2015   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna draga Alexandra,

   Multumim pentru gandurile tale frumoase si pentru ca ne citesti. Abia asteptam sa te cunoastem la curs!
   Cel mai probabil vom avea noi recrutari si dupa data de 8 august.

   Zi frumoasa,
   Anca

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.