Cursantă recrutată de Qatar Airways: Asigură-te că îți dorești jobul acesta cu tot ceea ce implică el

Ilinca vorbește 6 limbi străine – engleză, franceză, spaniolă, persană, arabă și turcă și este sedusă de tot ce ține de Orient. A fost plecată în Iran cu o bursă de studii, de unde s-a întors fascinată, în ciuda tuturor ideilor preconcepute care există despre această țară și despre religiozitatea lor excesivă. Am cunoscut-o pe Ilinca la cursul pregătitor din iunie 2014, unde venise să corecteze eventuale greșeli care o făcuseră să nu treacă de un interviu la Qatar Airways susținut anul trecut.

A venit la curs, a studiat, s-a pregătit și după a aplicat din nou pentru Qatar Airways. De data aceasta interviul ei a fost unul de succes, a ajuns până în finală, iar acum Ilinca este stewardesa in Doha. Mai jos, un interviu realizat cu Ilinca la scurt timp dupa recrutare 🙂

De ce însoțitor de bord și nu orice alt job?

Mi-am dorit să devin însoțitor de bord deoarece acest job îți deschide o lume întreagă plină de oportunități. Prefer să privesc partea plină a paharului și să evidențiez lucrurile bune pe care această carieră ni le poate oferi: în calitate de însoțitor de bord, călătorești €œmai peste tot, astfel încât poți dobândi cunoștințe despre cele mai diverse lucruri: geografie, cultură, religie, gastronomie, literatură etc. Mai mult, acest job presupune să lucrezi cu și pentru oameni, iar de la fiecare persoană din viață noastră avem de învățat. În principiu, aș putea spune că acest job ajută foarte mult la dezvoltarea ta personală.

Ύnainte de recrutarea Qatar Airways, ai mai participat la vreun alt interviu de angajare la o companie aerianăƒ?

Înainte de interviul din iunie, am mai participat la un astfel de interviu o data anul trecut, tot la Qatar Airways.

ilinca nutu Cursantă recrutată de Qatar Airways: Asigură te că îți dorești jobul acesta cu tot ceea ce implică el

Cum a decurs interviul pentru Qatar Airways? Care au fost probele?

Interviul pentru Qatar Airways s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Prima zi este de tipul Open Day, în care candidații își depun CV-urile și o copie după pașaport și au la dispoziție 2 – 3 minute pentru a impresiona recrutorii. În cazul meu, depunerea C.V.-urilor începea la ora 9:00. Am ajuns mai devreme pentru a fi prezentă la instrucțiunile recrutorilor. Spre deosebire de anul trecut, când am fost sunată pentru a participa la interviul din următoarea zi, anul acesta am primit o invitație imediat după scurta prezentare personală. Cea de-a două zi, de tipul Assesment Day, a început destul de devreme: 06:30 sau 07:30. Dacă la Open Day au fost între 350 și€“ 400 de persoane, a două zi dimineață am putut număra aproximativ 90 -€“ 100 de persoane. La începutul zilei, am urmărit o prezentare despre Doha și Qatar Airways timp de aproximativ 1 oră. Apoi, am avut testul de engleză: durează 45 min și constă în 5 tipuri de exerciții: întrebări pe baza unui text, să alegem răspunsul corect, să completam spațiile libere cu cuvinte potrivite, încă 5 întrebări de logică / matematică și un eseu pe o temă anume. Gradul de dificultate este mediu (B1 sau€“ B2) și se urmărește capacitatea ta de înțelegere limbii engleză, gramatică, modul de exprimare etc.

După acest test scris de limbă engleză, a urmat un test oral în engleză. Intram unul câte unul într-o sală și trebuia să extragem un cuvânt dintr-un bol și să vorbim despre el. În timpul acestui exercițiu, înainte sau după monologul tău, recrutorii te întrebau dacă ai semne distincte sau tatuaje și se făcea reach test-ul. Am avut o pauză de circa 30 a€“ 40 min și apoi a urmat prima eliminare în urmă căreia am rămas 40 a€“ 50 persoane. După această eliminare, a urmat interviul de grup: am fost împărțiți în 4 echipe, fiecărui grup dându-i-se un subiect de discuție. Am avut la dispoziție 15 minute, după care fiecare persoană din cadrul grupului a trebuit să își prezinte grupul și ce s-a discutat. Apoi a urmat ultima eliminare, rămânând pentru interviul final 30-35 de persoane. Ni s-a prezentat compania, beneficiile și ce înseamnă să fii însoțitor de bord pentru Qatar Airways și am susținut interviul final a€“ care a durat aproximativ 5 -€“ 10 minute.

Ύn ce măsurムcrezi cムceea ce ai învățat la cursul pregăƒtitor organizat de Vreau sムfiu Stewardesムte-a ajutat la interviu?

Cursul a fost foarte util pentru pregătirea mea. Pe parcursul celor 4 zile intensive de curs am trecut prin toate etapele interviului și le-am tot repetat până ce ne-au ieșit foarte bine tuturor. Atât trainerii, cât și întreaga echipă “Vreau să fiu stewardesa” ne-au urmărit la fiecare pas, corectându-ne de fiecare dată când greșeam sau felicitându-ne când reușeam să ne ridicăm la un anumit nivel. De asemenea, nu au fost menajamente deloc; noi, cursanții, am fost expuși atât la părțile frumoase și glamourous, dar și la cele mai puțin plăcute, pe care fie nu le știam, fie preferăm să ne prefacem că nu le știm și nu există.

Află De ce să alegi un curs de pregătire marca Vreau să fiu Stewardesă – 16 motive

Cum vezi relocarea într-o țarムarabăƒ?

În ceea ce privește acest subiect, sunt foarte subiectivă și nu pot să spun decât că abia aștept. Poate pare puțin ciudat, dar întotdeauna mi-am dorit să locuiesc pentru o perioadă de timp în Golful Persic, cea mai sigură zonă din țările unde se vorbește limbă arabă.

Imbunătățește-ți engleza pentru interviul la o companie aeriana la cursul English for Cabin Crew.

Ce sfaturi ai oferi unei persoane care urmeazムsムparticipe la interviul de angajare?

În primul rând, dacă îți dorești cu adevărat acest job, pregătește-te bine înainte. Citește pe net tot ce se poate despre compania aeriană la interviul căreia vei participa, testimoniale atât despre viața de însoțitor de bord, dar și ceea ce înseamnă să lucrezi pentru acea companie. Cu alte cuvinte, asigură-te că îți dorești jobul acesta cu tot ceea ce implică el. În timpul interviului, este bine să arăți cât de mult îți dorești această carieră, să dai dovadă de încredere în tine, să fii sociabilă și să nu întârzii nici măcar o secundă. O zi de tipul Assesment Day poate dura chiar și 14 ore, înarmează-te cu multă răbdare, ruj și un zâmbet de neuitat.

Dacă vrei să lucrezi ca stewardesă, atunci vino la cursul pregătitor pentru interviul la o companie aeriană. O echipă conplexă de traineri cu experiență în aviație și recrutare te pregătește pentru interviul de angajare. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv, exersarea probelor de la interviu, simularea interviului final, CV perfect, fotografii profesionale, workshop limba engleză. Detalii și înscrieri aici.   

7 Comments
 • Sonia
  Posted at 10:35h, 13 august Răspunde

  Buna!

  In urma Open Day-ului Qatar din 2 august, am ajuns la FI 30 de persoane. Cum ne aflam inca in tensiunea primirii unui raspuns, am si eu o intrebare. Exista cumva o medie a celor care primesc successful? Reformuland, din 30 de persoane cam cate iau?! Stiu ca nu mi se poate oferi un raspuns cert, insa poate aflam una-alta din experienta celor deja admisi… 🙂 Mersi anticipat!

 • Cosmin
  Posted at 17:24h, 13 august Răspunde

  Dupa ultimul interviu ati mai ramas 30 de persoane? Nu ar trebui sa primeasca toti Ok-ul, sau se mai fac selectii din cei 30? Multumesc !

  • Lucian
   Posted at 17:43h, 28 februarie Răspunde

   Bineinteles ca or sa mai fie criterii dupa care sa te aleaga in continuate, respectiv o sa te respinga. In ultima faza o sa fie cat de stricti posibil cu privire la analizele tale medicale, ultima poza pe care o trimiti si inca altele, astfel incat sa aleaga doar o partedin voi. Mai sunt probe eliminatorii chiar daca tu, in prima faza, ai trecut cu bine toate celelalte probe din ziua interviului. Nu te astepta ca din cei 30 acceptati o sa primeasca toti OK-ul.

 • Sonia
  Posted at 07:12h, 14 august Răspunde

  Din punctul meu de vedere, da, toti 30 ar trebui sa primim ok-ul… 😀 Insa ca de fiecare data, presupun ca dintre cei 30 se vor selecta doar cativa…

 • Cosmin
  Posted at 08:09h, 14 august Răspunde

  Cativa,cam cati asa estimativ? Printre cei 30 au fost si baieti? Si eu as fi interesat sa aplic. Multumesc pentru raspuns,Sonia.

 • Sonia
  Posted at 08:15h, 14 august Răspunde

  Da, au ramas la FI 13 baieti parca. Estimativul acela eram si eu interesata sa il aflu… 🙂

 • Cosmin
  Posted at 09:13h, 14 august Răspunde

  Înteleg… Dar spune-mi exista vreun criteriu dupa care te mai aleg,la asteptarea Ok-ului ma refer.
  😀

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.