Cum te pregătești pentru interviul Etihad Airways?

Pe 4 și 5 aprilie 2015, compania aeriană Etihad Airways revine la București pentru o nouă recrutare de însoțitori de bord. Interviul este de tip CV drop, urmat de Assessment Day a doua zi. Poți astfel să aplici online și să aștepți o invitație din partea companiei sau să mergi la CV drop și să treci prin selecția recrutorilor face to face. În orice situație ai fi, ai nevoie de CV foarte bine realizat și poze profesionale 

Până la interviul propriu-zis, urmează o etapă de pregătire a interviului, astfel încât să ai cât mai mari șanse să te numeri printre cei selectați pentru jobul de însoțitor de bord.

 1. Groomig – Ținută, coafură, machiaj 

Așa cum deja știți, imaginea unui însoțitor de bord este crucială, fiind cartea de vizită a oricărei companii aeriene. Așasar, ca viitor însoțitor de bord, trebuie să ai grijă să te prezinți la interviu cu o ținută perfectă, care să îți vină bine și care să te avantajeze, un machiaj impecabil și o coafură conform cerințelor (obligatoriu coc pentru fete, dacă au părul peste umeri).

5D 5552 CV 350x550 Cum te pregătești pentru interviul Etihad Airways?
5D 5649 CV 350x550 Cum te pregătești pentru interviul Etihad Airways?
5D 5854 CV 350x550 Cum te pregătești pentru interviul Etihad Airways?

* fotografii cu cursante Vreau să fiu Stewardesă 

Ținuta
Dress code-ul pentru un interviu cu o companie aeriană este întotdeauna BUSINESS, ceea ce înseamnă că fetele trebuie să poarte fustă până la genunchi, sacou, cămașă deschisă la culoare și ciorapi culoarea piciorului, iar bărbații vor purta costum într-o nuanță închisă. Am scris pe larg despre ținuta de la interviu în acest articol.

5D 0384 10x15 350x600 Cum te pregătești pentru interviul Etihad Airways?
10x15 Full 350x600 Cum te pregătești pentru interviul Etihad Airways?
5D 9412 10x15 350x600 Cum te pregătești pentru interviul Etihad Airways?

Machiaj & coafură

Machiajul și coafura trebuie să fie de asemenea impecabile și să respecte câteva aspecte: părul se prinde în coc, machiajul trebuie să fie de zi, rujul e obligatoriu! Mai jos, echipa Etihad Airways a pregătit 2 tutoriale care sper să va inspire cu privire la modul în care trebuie să va prindeți păril în coc și cum să va realizați un machiaj de interviu demn de o stewardesă Etihad Airways!

* în cazul bărbaților, părul trebuie să fie tuns îngrijit, nu prea scurt (adică pielea capului să nu fie la vedere) și nici asimetric.

Cum îți realizezi un coc de stewardesă

Cum îți realizezi un machiaj de stewardesă

2. Te documentezi 

Afli cât mai multe informații despre compania la care îți dorești să muncești. Este de datoria ta să știi cât mai multe despre viitorul tău angajator și să folosești aceste informații în folosul tău la interviu. Dacă recutorul Etihad Airways te va întreba: “Why you want to work for our airline?”, ce îi vei răspunde? Pregătește-ti cu atenție răspunsurile!

3. Simularea probelor, public speaking, tehnici de depăsire a emoțiilor – cursul Vreau să fiu Stewardesă

La cursul de pregătire Vreau să fiu Stewardesă vei avea ocazia să exersezi fiecare etapă a interviului cu Etihad Airways și să înveți tot ce ai nevoie să știi pentru a trece cu succes de toate probele. Ne concentrăm atenția pe tehnici de depășire a emoțiilor si exerciții de public speaking, astfel încât să reușești să dai tot ce ai mai bun în fața recrutorilor. Nu uita, informația înseamnă putere.

Ce vei învăța la curs:

 • tot ce trebuie să știi despre Etihad Airways: viața în Abu Dhabi, regulilele companiei, beneficiile de care vei avea parte, tipul de aeronave pe care vei lucra, destinațiile unde zboară compania, ierarhia din aeronavă și care sunt posibilitățile de avansare.
 • care sunt etapele interviului: prin ce probe vei trece la interviu, cum trebuie să acționezi ca să câștigi încrederea recrutorilor si, mai ales, ce anume sa NU faci. Practic, la curs simulăm alături de cursanții noștri toate probele interviului și oferim feedback individual astfel încât să putem corecta împreună eventuale erori în abordarea probelor, erori care te pot scoate din cursa pentru jobul mult dorit prezentare personală,
 • jocuri de grup, teste scrise de limba engleză, simularea interviului final: fiecare cursant are oportunitatea să învețe ce înseamnă o prezentare personală de succes, ce trebuie să facă la jocurile de grup, cum arată un test scris de limba engleză și care sunt cele mai frecvente întrebări care pot apărea la interviul final
 • grooming session: trainerii noștri se vor ocupa de imaginea ta, de modul în care trebuie să te îmbraci la interviu, ce coafură să alegi, ce machiaj e cel mai potrivit. Vei primi feedback individual referitor la ținuta pe care vrei să o porți la interviu, astfel încât în ziua recrutarii să te prezinți impecabil

Când: 3 aprilie, București

Unde: Galeria Occidentului, Strada Occidentului nr. 11

Preț: 300 lei/8-10 ore de curs intensiv

Cadou: 2 cărți despre aviație, în format .pdf

Detalii și înscrieri aici.

Așadar, acordă timp și atenție pregătirii interviului și nu uita că detaliile fac de cele mai multe ori diferența. Și, până la interviu, nu uita că echipa Vreau să fiu Stewardesă este aici să răspundă întrebărilor tale!

Succes!

Foști cursanți care astăzi sunt însoțitori de bord Etihad Airways

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Cum te pregătești pentru interviul Etihad Airways?

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

2 comments

 • Tina martie 26, 2016   Reply →

  Eu tot stau in dubii …etihad sau emirates?

 • Olga martie 27, 2016   Reply →

  Salutare!!spuneti mi va rog daca am aplicat online in luna februarie la etihad si am primit refuz,pot participa pe 4 aprilie la open day?merci:)

Leave a comment