Cum s-a desfășurat interviul Wizz Air și prin ce probe au trecut candidații

Pe 9 februarie 2018, Wizz Air a organizat o nouă recrutare de însoțitori de bord la București. Interviul a început la 09.00 dimineața la Hotel Angelo, unde cei aproximativ 60 de candidați au trebuit să demonstreze că au calitățile necesare pentru a îmbrăca uniforma de însoțitor de bord Wizz Air. Până la proba finală au ajuns doar 10 candidați care acum așteaptă cu sufletul la gură vești din partea companiei.

Probe interviu Wizz Air

  1. Prezentare personală

Candidații au trebui să completeze fiecare un registration form cu toate datele personale, urmând ca după acest task să intre rând pe rând în sala de interviu pentru a susține prezentarea personală în fața recrutorilor. De obicei, aceasta probă este una rapidă, fiecare candidat ar trebui să se prezinte cât mai concis și relevant în fața recrutorilor, urmând ca aceștia din urmă să pună întrebări în cazul în care au nevoie de informații suplimentare. După aceasta probă, doar o parte din candidați au reușit să treacă la etapa următoare.

2. Role-play

La proba de role-play, candidații rămași în joc au fost nevoiți să demonstreze cum s-ar descurca dacă ar fi în postura unor însoțitori de bord care au de-a face cu pasageri dificili sau situații problematice la bordul avionului. Fiecare candidat extrage un bilețel pe care este scrisă o situație care trebuie rezolvată. Recrutorul joacă rolul pasagerului, candidatul devine însoțitor de bord. Iată cum arată o situație: “Ai un pasager care și-a cumpărat bilet cu extra room for legs. Aceasta își ocupă scaunu și după câteva minute apare cel de-al doilea pasager care are același numar de loc cu respectivul.” sau “Ai o pasageră căreia îi este foarte frică de zbor și vrea să stai lângă ea pe toata durata călătoriei. Ce faci?”

Bineînțeles, și după această probă o serie de candidați au plecat acasă. În total, doar 12 candidați au rămas la interviu după această probă.

3. Jocul de grup

Spiritul de echipă, abilitățile de comunicare și modul în care îți argumentezi ideile sunt câteva din aspectele pe care recrutorii le urmăresc în cadrul jocurilor de grup. Cei 12 candidați rămași au fost împărțiți în 3 echipe. Fiecare echipă a avut de rezolvat taskul dat de recrutori în intervalul de timp alocat. Din nou au avut loc eliminări.

4. Interviul final

Cei 10 candidați care au ajun până la capătul zilei au avut de susținut ultima probă – interviul final. După prezentarea companiei și a beneficiilor oferite însoțitorilor de bord, recrutorii au invitat fiecare candidat în sala de interviu pentru a afla mai multe despre el și experiența sa profesională până în prezent. S-au pus multe întrebări în baza CV-ului, dar și despre cum s-au simțit candidații în ziua de interviu și care li s-a părut a fi cea mai grea probă. 2 băieți și 8 fete au fost norocoșii finaliști.

Felicitări cursanților noștri care au reușit să treacă de toate probele interviului! Le ținem pumnii.

Succes tuturor, să zburați!

Dacă vrei să îți îmbunătățești engleza, să înveți un vocabular specific de aviație, tehnici de vorbit în public și de depășire a emoțiilor și în același timp să exersezi probele care se dau de obicei la interviurile cu companii aeriene, atunci cursul English for Cabin Crew este cel mai potrivit pentru tine. Timp de 3 zile vei avea parte de o experiență unică de învățare și vei reuși astfel să faci primii pași în aviație. Detalii și înscrieri la curs aici.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.