Cum s-a desfășurat interviul Qatar Airways – februarie 2018

Pe 10 februarie 2018, Qatar Airways a recrutat din nou însoțitori de bord la București. În jur de 300 de candidați s-au prezentat la Open Day-ul organizat de compania aeriană de 5 stele, însă doar 31 dintre aceștia au reușit să ajungă până la interviul final. Dintre aceștia, un număr mare de finaliști sunt foști cursanți Vreau să fiu Stewardesă.

Iată cum s-a desfășurat interviul și care au fost probele prin care au trecut candidații prezenți:

1.Open Day

Cei 300 de candidați au intrat rând pe rând începând cu ora 09.00 la o scurtă interacțiune cu cele 2 recrutoare – Lora din Franța și Judy din Filipine, au înmânat CV-ul și au răspuns la o serie de întrebări despre ei, jobul pe care îl au în prezent sau despre motivul pentru care își doresc să lucreze ca însoțitori de bord. “M-am dus la Lora și m-a întrebat ce job am în prezent, de câte ori am mai aplicat și unde am întâmpinat dificultăți” – ne-a povestit una din cursantele noastre.

2. Assessment Day

Doar aproximativ 80 de persoane au reușit să primească o invitație pentru Assement Day-ul care a început a doua zi dis de dimineață. Candidații selectați au trecut printr-o serie de probe pentru a dovedi că au calitățile necesare să îmbrace uniforma Qatar Airways, iar după fiecare etapă de interviu numărul lor s-a micșorat.

 • Test de engleză: a fost un test relativ ușor, de nivel mediu. Prima parte conținea un text de o pagină despre Qatar, urmat de întrebări puse pe baza textului. A doua parte a conținut exerciții de gramatică, iar la partea a treia a fost o conversație între un pasager și o stewardesă. Aici trebuiau completate anumite cuvinte lipsă dintr-o listă dată. Ultima parte a avut câteva exerciții de matematică unde trebuia sa faci diverse calcule. După această probă în jur de 8 persoane au plecat acasă.
 • Reach test, verificare cicatici/tatuaje și proba de spotaneitate: fiecare candidat a trebuit să atingă cei 212 cm ceruți – fetele desculțe, pe vârfuri, cu mâna ridicată, băieții din poziție dreaptă, fără a se ridica pe vârfuri. În această etapă recrutorii studiază cu mare atenție fiecare candidat în parte pentru a se asigura că nu are nicio cicatrice vizibilă și de asemenea pun întrebări despre (posibile) tatuaje ale candidaților. La proba de spontaneitate, candidații au trebuit să răspundă la o serie de întrebări puse de recrutori: What do you know about Qatar Airways, What is your biggest achievement in life? Describe an embarrasing moment, What is your best skill? What is your motto in life.
 • Jocul de grup: candidații rămași au fost împărțiti în 3 grupe și au avut ca sarcină să vorbească despre 3 avantaje și 3 dezavantaje ale României. Nu s-au făcut eliminări după această probă
 • Interviul final: Cei 31 de finaliști au intrat rând pe rând la o discuție privată cu recrutorii. Întrebările puse au fost pe baza CV-ului și a experienței fiecărui candidat, într-un cadru mai relaxat.

La doar 2 zile de la interviu, candidații au aflat deja dacă merg mai departe în procesul de recrutare sau nu. Orișicum ar fi, felicitări tuturor celor 31 de finaliști care au ajuns până în acest punct. Le ținem pumnii pe mai departe!

Să zburați!

2 Comments
 • Ana
  Posted at 12:46h, 14 februarie Răspunde

  Buna ziua! La testul de engleza a fost si eseu? Daca da, ce tema a avut?
  Multumesc tare mult!!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 11:44h, 17 februarie Răspunde

   Buna Ana,

   Nu a fost eseu de data aceasta la testul de engleza. Cred ca a fost o exceptie, caci de obicei se da eseu. Succes!

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.