Cum s-a desfășurat interviul Saudia Airlines de la București – decembrie 2018

Andra, fosta noastră cursantă și viitoare stewardesă Saudia, ne-a povestit pe larg cum a decurs interviul pentru această companie și cât de fericită a fost la primirea atât de așteptatului răspuns pozitiv din partea companiei.

“De mică, părinții obișnuiau să-mi spună că sunt cu capul în nori, lucru care poate atunci mă deranja, dar cu timpul am realizat că mi-aș dori enorm să fiu cât mai mult posibil printre nori. Eu eram pe punctul de a termina liceul și-mi doream foarte mult ca pe viitor să practic o meserie cu plăcere. Cultura arabă am apreciat-o dintotdeauna, probabil pentru că am fost inspirată de către tatăl meu, care a lucrat într-o țară arabă timp de 7 ani. Am căutat mai multe informații despre acest job, după care am citit mai multe articole de pe site-ul vreausafiustewardesa.ro.

Am participat la două cursuri, cursul de English for Cabin Crew și Cursul de pregătire pentru interviul la o companie aeriană, iar atât Anca, cât și Rucsandra m-au ajutat să înțeleg mai bine cât de mult îmi doresc să fac parte din lumea aviației. După cursuri, am aflat tot de pe site că Saudia vine la București pentru a recruta însoțitori de bord începând cu vârsta de 20 de ani, lucru care m-a bucurat pentru că eu împlineam 20 de ani curând.

Știam că această companie este renumită, așa că mi-am spus că asta este șansa mea de care trebuie să profit. Extrem de entuziasmată, pe 25 noiembrie m-am prezentat la interviu cu toate documentele necesare. După prezentarea companiei, a condițiilor din Arabia Saudită, au urmat două probe care s-au desfășurat în același timp. Pe măsură ce unele fete erau cântărite și măsurate pentru verificarea înălțimii corespunzătoare, celelalte susțineau testul de engleză. Când a venit și rândul meu, am înaintat spre recrutor foarte încrezătoare și zâmbitoare. Am atins puțin peste 212 cm, după care mi-a spus că totul este în regulă și mi-a urat succes. Peste puțin timp a urmat o scurtă interacțiune cu un alt recrutor care m-a rugat să mă prezint. Am încercat să fiu cât mai zâmbitoare și să am contact vizual cu persoana cu care vorbesc. Exersasem de atâtea ori  acasă acest lucru, ca să pot pune în practică tot ce învățasem la cursuri. Am fost și norocoasă să întâlnesc recrutori foarte amabili, iar în același timp, doar privindu-i, prindeai mai multă încredere în tine. Aproximativ după o săptămână, am primit invitația de a participa la interviul final, lucru care m-a făcut să lăcrimez de fericire.

Urma o alta zi importantă, pentru care m-am pregătit, mult mai bucuroasă fiind. Am primit numarul 2, numărul meu norocos. Am început ziua cu verificarea înălțimii, a greutății, a zâmbetului și a pielii, pentru a vedea dacă avem tatuaje vizibile. La un moment dat, începusem să simt cum emoțiile apar ușor, ușor, dar am încercat să le stăpânesc. Am intrat în încăpere zâmbitoare și optimistă.

Erau doi recrutori, unul de sex feminin și unul masculin, foarte zâmbitori și prietenoși. Probabil mi-au sesizat emoțiile și mi-au spus să-i consider prieteni. După o scurtă prezentare personală, m-au întrebat cum procedez atunci când sunt stresată, iar eu le-am răspuns că mă simt mult mai bine dacă privesc cerul, stelele sau luna, pentru că-mi transmit energie pozitivă, lucru care cred că le-a plăcut, pentru că au zâmbit larg și m-au întrebat dacă funcționează această metodă tot timpul. Apoi m-au întrebat ce prefer, lider sau follower, am spus că prefer follower deoarece dacă lucrezi într-o echipă este bine să comunici cu ceilalți, iar rezultatul să fie unul comun, iar dacă echipa nu rezonează cu tine, este bine să ceri ajutorul sau părerea unui cabin senior. Consider că am fost sinceră si naturală și cred că asta au apreciat la mine.

Am așteptat cu nerăbdare golden call-ul, iar după vestea minunată că am reușit, i-am mulțumit lui Dumnezeu și mi-am îmbrățișat fratele si părinții, pentru că știu că m-au susținut enorm și își doreau foarte mult să îmi împlinesc visul de a zbura. Mama și-a dorit ca eu să fiu model, să urmez o carieră în modă, iar pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, se gândea că stewardesele sunt totuși niște modele, ele sunt cele care „defilează” prin aeroport ☺, așa că ea s-a bucurat de două ori mai mult, atât pentru mine, cât și pentru cum mă vedea ea în viitor.

Aș vrea să închei prin a da un sfat tuturor celor care își doresc să zboare și anume să nu înceteze să viseze la acest lucru și să facă tot ce le stă în putință pentru a-l realiza, să se pregătească cu cei mai buni, iar reușita va fi a lor.

Înscrie-te la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă, iar noi te pregătim să obții jobul de însoțitor de bord la o mare companie aeriană. Cursul este unul intensiv, cu traineri care au făcut carieră în aviație și recrutare, o materie foarte bine structurată care să te familiarizeze cu tot ce înseamnă procesul de recrutare din aviație, probele de interviu, testele scrise de limba engleză și modul în care trebuie să te comporți față în față cu recrutorii. Îți realizăm inclusiv CV-ul cu care vei merge la interviu și fotografiile, astfel încât dosarul tău să fie impecabil. Rezervă-ți acum locul la curs. Detalii aici.

Mihai Rucsandra avatar 80x80 Cum s a desfășurat interviul Saudia Airlines de la București   decembrie 2018

About Rucsandra Mihai

Rucsandra are experiență de 28 de ani în aviația comercială și privată. A zburat cu toți președinții României de după 1990 și a promovat până la funcția de șef de cabină, oferind mereu pasagerilor săi cel mai înalt nivel de customer service. Rucsandra este însoțitor de bord cu o experiență semnificativă în domeniu, dar și trainer acreditat. Consideră că aviația este despre oameni, încredere, cunoștințe, și responsabilitate, despre onestitate, pasiune, profesionalism și competență.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.