Cum s-a desfășurat interviul Qatar Airways de la Cluj Napoca – iulie 2018

Pe 8 iulie, compania aeriană Qatar Airways a recrutat însoțitori de bord la Cluj Napoca. Din cei aproximativ 70 de candidați care s-au prezentat la interviu, doar 15 persoane au ajuns la interviul final. Aida Ghergu, fosta noastră cursanta, cea care a beneficiat de o bursă Vreau să fiu Stewardesă în iunie 2018, a reușit să treacă de toate probele și ne-a povestit cum a decurs întregul interviu.

“La inceput, am fost aproximativ 70 de persoane. Ne-am adunat toți în sală, am primit fiecare câte un număr de identificare, iar recrutoarele, din Malaezia, respectiv din Egipt ne-au oferit detalii despre ele și despre Qatar Airways. Au mentionat faptul că limba engleza este unul dintre criteriile importante de selecție ale acestei companii.
Prima probă a constat în testul de limba engleză, dar au fost și intrebari de matematică – în total au fost 33 de întrebări, 10 legate de un text despre compania Qatar, 10 cu întrebări de gramatică, 10 întrebări legate de conversații generale din aviație și 3 întrebări de matematică, însă pe mine nu m-au pus în dificultate. După această proba au fost eliminați aproximativ jumătate din participanți.

A urmat cea de-a doua probă, Reach test-ul și identificarea semnelor, în care se intra individual, ne masuram și primeam fiecare câte o întrebare. Pe mine m-au intrebat cați ani am, dacă am semne, unde sunt studentă si dacă știu semnificația numelui meu, deoarece eu studiez limba arabă, și am zis că da, însă parinții mei mi-au pus numele după opera Aida scrisă de Giuseppe Verdi, în care Aida era de origine ethiopiană. Candidații au avut întrebări diferite, însa unii nu au avut intrebari deloc. A durat maxim 10 minute la fiecare. După această proba au fost eliminați mulți participanți și am rămas 15.

A urmat completarea unui formular, în care trebuia să menționăm semnele pe care le avem și erau întrebări legate de noi și de familie.

După cum am menționat mai sus, la interviul final am ramas 15, printre care și un băiat. Aceasta probă a durat 5 ore. La mine nu mai existau emoții, m-am familiarizat cu probele respective. Cand am intrat, m-au întrebat ce număr am, deși mi-au tinut minte numele. M-au intrebat de câteva ori cați ani am și unde am facut voluntariat, deoarece pe CV-ul meu scria că am facut voluntariat, am spus că am plecat cu un internship in Rusia, m-au intrebat dacă mi-a placut, cât am stat și dacă eu consider că experiența m-a ajutat cumva, să interacționez cu oameni de diferite culturi și tradiții. De asemenea, m-au întrebat dacă am semne și am zis că nu și dacă am o condiție medicală bună și le-am zis că practic mult sport și mănânc sănătos.

M-au intrebat dacă studiez araba și care este motivul pentru care am ales să studiez o limba atât de dificilă, am zis că este diferită de limba noastră, dar mie mi se pare atât cultura, cât și limba extrem de interesante, m-a ajutat să învăț lucruri interesante despre țările arabe și am conversat puțin în arabă, apoi m-au întrebat de ce aleg Qatar. Le-am spus că mă pasionează cultura deoarece am învățat foarte multe la facultate și doresc de mult timp să călătoresc într-o țară arabă și nu am avut ocazia până acum. Am intrat și am plecat zâmbind, cu o stare de spirit foarte bună.

Cursul Vreau sa fiu stewardesă m-a ajutat foarte mult să îmi îmbogățesc informațiile despre aviație și despre jobul în sine. Inainte să plec la interviu, la hotel, am avut un tablou pe care scria “If you can dream it, you can do it”, ceea ce mi-a dat foarte multa încredere în mine.

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.