Cum s-a desfășurat interviul Gulf Air de la București – martie 2019

Sâmbătă, 16 martie, compania aeriană națională a Bahrainului, Gulf Air, a recrutat stewardese la București, în cadrul unui interviu de tip Assessment Day. Din 58 de candidate prezente la interviu, 20 au fost finaliste. Vreau să fiu Stewardesă a fost partenerul firmei de recrutare MECCTI pentru acest interviu, aceasta fiind prima selecție de stewardese din România în care ne implicăm în mod direct, pe lângă partea de training și pregătire de interviu pe care o desfășurăm din 2013 și până în prezent.

Interviul a fost susținut de 2 recrutoare:Raluca(grooming officer Gulf Air) și Sana. Iată cum a decurs întregul interviu și care au fost probele prin care au trecut candidatele:

  1. Întregistrarea candidaților – fiecare candidată a intrat pe rând în sală, unde și-a spus numele și adresa de email și a primit un număr de înregistrare din partea organizatorilor.
  2. Prezentarea companiei: Raluca le-a povestit candidatelor mai multe informații utile despre Gulf Air, cât și despre experiența ei cu această companie aeriană. De asemenea, candidatele au fost întrebate ce știu ele despre această companie aeriană.
  3. Grooming check: candidatele au fost verificate în ceea ce privește înălțimea, greutatea, tatuajele și cicatricile. Precizare: verificarea a fost una extrem de riguroasă și cu atenție făcută: recrutoarele le-au rugat pe fete să își dea sacoul jos, să își ridice mânecile și le-au verificat cu atenție mainile, spatele și pieptul. După această probă, din 58 de candidate au rămas 24.
  4. Testul scris de engleză: testul a fost unul de nivel peste mediu, cu întrebări inclusiv de matematică și logică. Nu s-au făcut eliminări după această probă.
  5. Exercițiu de grup: cele 24 de candidate au trebuit să le dovedească celor 2 recrutoare că știu să lucreze în echipă, că au atenție sporită la detalii, abilități de comunicare și customer service. Au avut de rezolvat împreună un exercițiu de echipă și, la final, fiecare din ele să prezinte puțin din ce au decis în cadrul grupui. Nu s-au făcut eliminări după această probă.
  6. Interviul final: la această probă au intrat câte 3 candidate, rând pe rând, iar recrutoarele le-au rugat să se prezinte și au început să le pună aceleași întrebări: dacă sunt fumătoare, ce studii au, de ce vor să lucreze ca însoțitor de bord, de au ales Gulf Air, care cred că sunt dezavantajele acestui job etc. La final, din 24 de candidate, 20 au rămas finaliste, urmând să susțină și o probă de înot. Fetele care nu au fost din București au susținut proba în aceeași zi, iar cele din București a doua zi.

%name Cum s a desfășurat interviul Gulf Air de la București  martie 2019

Felicitări tuturor, să ne vedem printre nori!

Dacă vrei să lucrezi ca însoțitor de bord, vino la cursurile Vreau să fiu Stewardesă și vei beneficia de o pregătire completă pentru interviul cu ORICE companie aeriană. Traineri noștri te vor învăța tot ce ai de făcut pentru a trece cu succes de interviu. Iată cursurile pe care le avem programate în următoarele 2 luni:

 • 22-24 martie 2019: cursul English for Cabin Crew la București (detalii aici)
 • 11-14 aprilie 2019: cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă de 4 zile, la București (detalii aici)
 • 28-29 martie: cursul Vreau să fiu Stewardesă la Iași (detalii aici)
Anca Dumitrescu avatar 80x80 Cum s a desfășurat interviul Gulf Air de la București  martie 2019

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.