Cum s-a desfășurat interviul EMIRATES de la Edinburgh – noiembrie 2018

În ultimul weekend din noiembrie 2018, compania aeriană Emirates a recrutat însoțitori de bord la Edinburgh, Scoția. Anda, una dintre cursantele noastre care a reușit să treacă de toate probele, ne-a spus cum a decurs totul și prin ce etape a trecut.

“Am fost la Open Day la Emirates în Edinburgh și am trecut de toate probele, urmând ca joi dimineață să am interviul final!! Azi dimineață am făcut testul psihometric și testul de engleză, și acum aștept o confirmare prin email pentru interviul online.

Nu știu dacă trebuie să vă spun cât sunt de fericită că am ajuns până aici și vă mulțumesc frumos pentru coaching-ul care m-a ajutat foarte mult!

Ora de începere oficială era 8 dimineața, eu am ajuns acolo la vreo 7:15 și treptat s-a adunat un numar mic de candidați în holul hotelului. La 8 fix am fost conduși către sala de conferințe și am fost invitați înăuntru peste câteva minute. Am fost undeva între 45-50 de candidați, dar câțiva s-au retras chiar înainte de CV drop, deci cei care și-au lăsat CV-ul au fost în jur de 40.

A fost o singură recrutoare, Kim, din UK, care lucrează la Emirates de 17 ani. Părea severă, dar avea totuși simțul umorului și s-a arătat prietenoasă în felul ei, până la urmă. A vorbit puțin despre ea și a făcut o scurtă prezentare despre cerințele de bază ale jobului. Apoi ne-a chemat pe rând pentru CV drop și a avut o scurtă conversație cu fiecare în parte, de 2-3 replici cu fiecare candidat, în timp ce ne scriam numele și adresa de email pe un laptop.

Fiecăruia i-a luat CV-ul și o poză de pașaport și a verificat un act de identitate valid. Pe mine m-a întrebat de ce vreau să las în urmă o carieră bănoasă în domeniul avocaturii ca să fiu cabin crew și dacă voi mai vrea vreodată să fiu avocat. Am răspuns extrem de sincer la aceste întrebări, zâmbindu-i.

Apoi am așteptat emailul de invitație la Assessment Day, care a avut loc în aceeași zi, începand cu ora 12:30.

Din cei aprox 40 de candidați am rămas vreo 20 după CV drop. Au urmat 2 prezentări video despre rolul de cabin crew la Emirates (amândouă sunt cele vechi de pe YouTube) și o discuție cu recrutoarea despre viața în Dubai, religie, climă, lege, atracții turistice etc. și despre rolul de cabin crew, beneficii, salariu, cazare, îndatoriri etc.

Am avut apoi o scurtă pauză, apoi a urmat primul exercițiu de grup. A urmat the arm reach test și măsurarea înălțimii. Am rămas 11 candidați după această probă.

A urmat a doua probă de grup, cea finală. A început discuția, m-am oferit să fiu timekeeper, mi-am spus punctul de vedere, am argumentat de ce am făcut această alegere și apoi nu am mai scos decat 2-3 vorbe scurte și am avut grijă să ne încadrăm în timp.

După cele 15 minute, recrutoarea a început să facă role play pe rând cu câțiva candidați pe care i-a numit ea; uneori ne întreba cine vrea să se ofere să facem role play, dar eu am tacut și nu m-am băgat.

Dupa această probă, am rămas 6 candidați pentru psychometric test, English test si final interview online. A trebuit să completăm aplicația online, să uploadăm CV-ul (momentan a spus că doar CV-ul este esențial înainte de interviul final, restul se pot încărca mai târziu) și să completăm formularele obișnuite despre tatuaje, limbi vorbite, detalii personale și job history etc.)

Îți ținem pumnii, draga noastră Anda!

Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, te putem ajuta să:

 • ai un CV perfect pentru interviu(detalii despre serviciul nostru de corectare și editare CV ai aici)
 • să te pregătești cât mai bine pentru interviul EMIRATES care va avea loc la București în cadrul cursului intensiv de pe 15 decembrie – detalii despre curs ai aici.
 • să te pregătești individual pentru interviul de la orice companie aeriană – organizăm sesiuni de private coaching, fie că te afli în țară sau nu – detalii aici.
Mihai Rucsandra avatar 80x80 Cum s a desfășurat interviul EMIRATES de la Edinburgh  noiembrie 2018

About Rucsandra Mihai

Rucsandra are experiență de 28 de ani în aviația comercială și privată. A zburat cu toți președinții României de după 1990 și a promovat până la funcția de șef de cabină, oferind mereu pasagerilor săi cel mai înalt nivel de customer service. Rucsandra este însoțitor de bord cu o experiență semnificativă în domeniu, dar și trainer acreditat. Consideră că aviația este despre oameni, încredere, cunoștințe, și responsabilitate, despre onestitate, pasiune, profesionalism și competență.

You may also like

2 comments

 • Tudor decembrie 3, 2018   Reply →

  Si uite cum ne inghesuim aiurea la interviurile din Ro cand in vest sunt cat la noi in probele de grup.

  • Rucsandra Mihai decembrie 4, 2018   Reply →
   Rucsandra Mihai

   Bună Tudor,

   Perfect adevărat! Dar asta nu vă împiedică să încercați și voi undeva în Europa data viitoare.
   Perseverența e cheia succesului.
   Mult succes!

   Rucsandra

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.