Cum s-a desfășurat interviul Emirates de la Craiova – martie 2019

Pe 22 martie, compania aeriană Emirates a recrutat pentru prima dată însoțitori de bord la Craiova. Interviul a început la ora 9 la Hotel Emma West 3*, unde 44 de candidați așteptau cu sufletul la gură să înceapă probele de interviu.

Interviul a fost susținut de către o singură recrutoare – Kavita, originară din India, aflată pentru prima dată în România. Din 44 de candidați prezenți, doar 6 au reușit să treacă de toate probele și să se califice în finală. Iată cum au decurs probele interviului Emirates:

 1. CV DROP: Candidații și-au trecut numele într-un tabel, au primit un număr fiecare și rând pe rând au mers să predea recrutoarei CV-ul și fotografia full-body. Fiecare din ei a răspuns la diferire întrebări puse de recrutoare, încercând să dovedască abilitățile necesare unui viitor însoțitor de bord Emirates. Nicio persoană nu a fost eliminată după CV DROP.
 2. Prima probă de echipă: Candidații au fost împărțiți în grupuri de câte 2, iar fiecar echipă a primit o fotografie cu o situație din avion (o stewardesă servind masa unor pasageri, un pasager care își face un selfie, o stewardesă și un copil etc). Pe spatele fotografiilor erau trecute o serie de întrebări orientative pentru candidați. La final, fiecare echipă trebuia să prezinte în fața tuturor fotografia primită și detaliile despre activitatea însoțitorului de bord. La această probă au fost eliminați 37 de candidați din totalul de 44, mergând mai departe doar 7.
 3. A doua probă de echipă: cei 7 candidați care au rămas la interviu au trecut la proba în care trebuie să dovedească că știu cum să lucreze într-un grup mai mare, pot comunica cu ușurință și lua decizii împreună rapid. Au primit o situație tot de la bordul avionului în care au fost nevoiți să ajungă împreună la cea mai bună soluție pentru pasageri. După această probă a fost eliminat un candidat.
 4. Testul de engleză, testul psihometric și interviul final: Toate aceste teste se susțin online, de către fiecare candidat. Testul de engleză și cel psihometric trebuie rezolvate în maxim 24 de ore de la finalizare probelor de interviu, iar interviurile finale au fost programate pentru următoarele zile.

Succes tuturor, să primiți cât mai repede mult așteptatul GOLDEN CALL. Felicitări cursantelor noastre care se află printre cei 76finaliști de la Craiova!

Dacă vrei să lucrezi ca însoțitor de bord, vino la cursurile Vreau să fiu Stewardesăși vei beneficia de o pregătire completă pentru interviul cu ORICE companie aeriană. Traineri noștri te vor învăța tot ce ai de făcut pentru a trece cu succes de interviu. Iată cursurile pe care le avem programate în următoarele 2 luni:

  • 28-29 martie: curs Vreau să fiu Stewardesă la Iași (detalii aici)
  • 11-14 aprilie 2019: cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă de 4 zile, la București (detalii aici)
  • 17-19 mai 2019: cursul English for Cabin Crew la București (detalii aici)
Anca Dumitrescu avatar 80x80 Cum s a desfășurat interviul Emirates de la Craiova  martie 2019

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.