Cum s-a desfășurat interviul Emirates de la Cluj Napoca – august 2018

Pe 20 august, compania aeriană Emirates a organizat o recrutare de însoțitori de bord de tip Open Day la Cluj Napoca. Peste 100 de candidați s-au prezentat la interviu, care a debutat cu o prezentare a companiei Emirates și a beneficiilor oferite de aceasta.

 1. CV DROP

Ulterior, fiecare candidat a fost invitat să își predea CV-ul și să discute pentru 30 de secune-1 minut cu recrutoarea. Întrebările puse au fost puse pe baza experienței din CV, dar și a cunoștințelor despre Emirates. La ora 12.00, candidații au aflat cine trece mai departe la următoarele probe și cine merge acasă. În total, 55 de candidați au reușit să treacă mai departe.

2. Exercițiu de grup 1 

Cei 55 de candidați rămași în joc au fost împărțiți în echipe de 2-3 persoane care au fost nevoite să dovedească că pot gândi cât mai creativ. Pe scurt, candidații din fiecare echipă au extras un cartonaș pe care era scrisă o meserie, iar într-o primă etapă au avut de propus calitățile necesare pentru a practica respectiva meserie. Ulterior, au mai extras un bilețel pe care era trecut un cuvânt, iar următorul pas al exercițiului a fost să coreleze meseria cu acest cuvânt. De exemplu, una dintre echipe a avut astronom și fard de ochi. Fiecare echipă și-a prezentat ideile în fața tuturor candidaților, deci abilitățile de public speaking au fost și ele observate de recrutor.  În urma acestei probe, 35 de candidați au fost selectați pentru următorea probă.

3. Reach test, verificare tatuaje, cicatrici

După primul exercițiu de grup, candidații au trecut prin testul de înălțime și verificarea tatuajelor, cicatricilor sau a altor semne distinctive de pe corp.

3. Exercițiu de grup 2

Cei 35 de candidați au fost împărțiți în 3 grupe și au avut de rezolvat un exercițiu în care cele aptitudinile de customer service, comunicare și spirit de echipă au făcut diferența. Candidații au fost nevoiți să ajungă la un numitor comun și să ia o decizie cât mai avantajoasă pentru o serie de clienți care, deși rezervaseră un bilet pe un vas de croazieră, din cauza unei erori de sistem, au aflat că nu aveau loc disponibil.

4. Testul de engleză, testul psihometric și interviul final – programate online

21 de persoane au reușit să ajungă până la testul de engleză, care s-a desfășurat online, candidații find obligați să îl susțină până la ora 23.00 în aceeași zi. Iată ce ne-a spus una din cursantele noastre care a participat ieri la interviu despre testul de engleză: “Am completat testul de engleză online și testul psihometric și să știti că nivelul testului de engleză e “gradinita spre clasa 0”, deci mergeți fără griji la interviu.”

Testul psihometric conține o serie de întrebări legate de personalitatea și atitudinea candidatului față de muncă, la care pentru a răspunde trebuie să alegi între “strongly agree” sau “disagree”.

Persoanele care vor trece cu succes de testul de engleză vor susține interviul final tot online, pe 23 august.

Mult succes tuturor în continuare!

Dacă vrei să devii însoțitor de bord, atunci vino la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv în care vei exersa probele de la interviuri, vei afla tot ce trebuie să știi despre aviație, cum să răspunzi la întrebările recrutorilor și vei învăța cum să îți contruiești un CV perfect. Ai parte de traineri cu experiență semnificativă în aviație și recrutare. Detalii și înscrieri aici.

4 Comments
 • Ella
  Posted at 18:01h, 21 august Răspunde

  Buna ! Ma poate lamuri si pe mine cineva ce fel de poze sunt necesare pentru Open Day si cate? Multumesc !

 • Marius
  Posted at 00:04h, 04 octombrie Răspunde

  Buna! Va multumesc pentru munca depusa si pentru cat de mult ne ajutati sa ne indeplinim un vis! As vrea sa particip la una dintre sesiunile de recrutare Emirates in viitorul apropiat. Sunt tare curios ce ai putea sa raspunzi la proba cu vasul de croaziera. In afara de asta, daca am o mica cicatrice pe umarul stang, credeti ca poate fi o problema?

  • Rucsandra Mihai
   Rucsandra Mihai
   Posted at 14:51h, 08 octombrie Răspunde

   Bună Marius

   Nu este nici o problemă dacă ai o cicatrice pe umăr. Poți merge liniștit la interviu.
   Mult succes!

   Rucsandra

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.