Cum s-a desfășurat interviul Emirates de la Brașov – aprilie 2019

18 aprilie 2019 este o zi care va rămâne pentru totdeauna în inima celor 19 finaliști care au trecut de toate probele interviului Emirates desfășurat la Brașov. 18 aprilie poate fi ziua în care ei își primesc aripile la una din cele mai mari companii aeriene din lume, ziua în care viața lor se va schimba pentru totdeauna.

Interviul a fost susținut de recrutoarea Randa din Egipt, descrisă de cursanții noștri ca „O persoană de nota 10! Super drăguță și prietenoasă, mămoasă și foarte deschisă!”

71 de candidați au fost prezenți la recrutarea ce a început de la ora 09.00 la Hotelul Kronwell din Brașov. Interviul a debutat cu o prezentare (foarte!) detaliată a companiei ce a durat aproximativ 2 ore: recrutoarea le-a povestit pe larg despre ce își așteaptă pe candidați în viitoarea lor carieră, cum e viața în Dubai, plusuri și minusuri ale meseriei etc. S-au pus multe întrebări din sală și recrutoarea a avut răbadarea și deschiderea să le răspundă tuturor detaliat.

CV drop-ul s-a desfășurat în termeni destul de simplii, în sensul că fiecare candidat doar și-a oferit CV-ul și o fotografie, fără să fie întrebat ceva de către recrutoare.

Ulterior recrutoarea i-a împărțiti pe candidați în 2 grupe mari și aceste 2 grupe a format echipe mai mici de 3-4 persoane, iar fiecare echipă a primit o fotografie cu o situație din avion pe marginea căreia trebuiau să discute și să răspundă la o serie de întrebări de pe spatele ei.

După această probă a avut loc testul de înălțime, arm reach test-ul și verificarea fiecărui candidat de tatuaje sau cicatrici.

După proba cu fotografiile și arm reach test au rămas la interviu 39 de candidați.

La următoarea etapă de interviu, recrutoarea i-a împărțiti pe candidații rămași în 3 echipe și le-a dat o temă de grup în care au avut de ales cine, din 6 tipuri de pasageri diferiți, primește ultima porție de pui existentă la bord și ce măsuri compensatorii pot aloca pentru ceilalți 5 pasageri.

După această probă, au fost aleși 19 finaliști. Aceștia au susținut testele de engleză ieri și azi, urmând ca interviul final să fie programat pentru 25 și 28 aprilie. Suntem o echip fericită pentru că un numpăr foarte mare de finaliști sunt foști cursanți Vreau să fiu Stewardesă!

Felicitări tuturor, ne vedem printre nori!

Anca

Cursurile Vreau să fiu Stewardesă te ajută să obții jobul de însoțitor de bord la orice companie aeriană. Pregătește-te alături de traineri certificați la nivel internațional, cu vastă experiență în aviație, învață totul despre meseria de însoțitor de bord, simulează probă cu probă toate etapele unui interviu și pregătește-ți un dosar de interviu perfect: CV & fotografii conform cerințelor impuse de companiile aeriene. Detalii și înscrieri aici.

6 Comments
 • Lavinia
  Posted at 18:00h, 24 aprilie Răspunde

  Buna, ce inseamna mai exact verificare de tatuaje/ cicatrici? Trebuiesc doar declarate sau recrutoatea chiar te analizeaza?

  • Anca Dumitrescu
   Posted at 08:54h, 25 aprilie Răspunde

   Buna Lavinia,

   Recrutorul te scaneaza din cap pana in picioare si se uita cu atentie mai ales la maini, gat și picioare – locurile unde tatuajele sunt vizibile. Daca ai un tatuaj de care planuiesti sa scapi si intre timp mergi la interviu, te sfatuim sa nu declari nimic si sa acoperi totul cu un fond de ten special! Bafta!

 • Dana
  Posted at 16:13h, 26 aprilie Răspunde

  „La următoarea etapă de interviu, recrutoarea i-a împărțiti pe candidații rămași în 3 echipe și le-a dat o temă de grup în care au avut de ales cine, din 6 tipuri de pasageri diferiți, primește ultima porție de pui existentă la bord și ce măsuri compensatorii pot aloca pentru ceilalți 5 pasageri”

  Acest gen de situație nu se invata la cursul acela de pregătire după ce un candidat a obținut postul?

  De unde poate sa stie cineva venit la interviu, cum să gestioneze o situație sau alta, fără nici un fel de training sau specializare in domeniu ?
  Multumesc

  • Anca Dumitrescu
   Posted at 10:30h, 07 mai Răspunde

   Buna Dana,

   Nu ai nevoie de niciun training sau specializare ca sa le arati recrutorilor ca stii sa lucrezi in echipa. La tipul acesta de probe de echipa care se dau foarte des la interviurile cu companii aeriene, nu exista o varianta corecta de raspuns sau solutie perfecta, ci doar un mod corect de a lucra impreuna cu colegii tai pentru a obtine un rezultat de comun acord. La asta sunt atenti recrutorii in acest context. Iar daca vorbim de pregatire, poti afla toate aceste lucruri, poti exersa astfel de probe si invata mecanismul din spatele lor la cursurile Vreau sa fiu Stewardesa, care exact asta isi propun. Sa te familiarizeze cu probele de interviu, sa te puna in situatii similare cu ceea ce se intampla la recrutare si cu modul de interactiune cu recrutorii. Te asteptam cu mult drag la pregatire, ai aici toate detaliile despre cursuri: https://vreausafiustewardesa.ro/curs-de-stewardese/

   Zi frumoasa, iar daca ai nevoie de alte informatii de la noi, nu ezita sa ne scrii!
   Anca

 • Elena
  Posted at 14:53h, 09 mai Răspunde

  Ce se intampla daca ai fost respins dupa FI si nu astepti sa treaca cele 6 luni si aplici din nou?

  • Echipa Vreau să fiu stewardesă
   Posted at 13:16h, 10 mai Răspunde

   Bună Elena,

   Dacă ai ajuns până la Final Interview, atunci datele tale personale sunt deja înregistrate în baza lor de date, astfel că este imposibil să fentezi programul și să aplici din nou în mai puțin timp. Dacă totuși aplici riști să fii respinsă din nou și să trebuiască să aștepti alte 6 luni.

   Zi frumoasă!
   Joseph

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.