Cum poţi deveni stewardesă?

Deşi pe site-ul Vreau să fiu stewardesă sunt peste 1000 de articole despre meseria de însoţitor de bord, ne lovim frecvent de întrebarea “Cum pot deveni stewardesă” din partea cititorilor noștri.

Astăzi este mai simplu ca oricând să obții un job de însoțitor de bord la o mare companie aeriană. Fără să investești sume mari de bani, fără să mergi la o școală de aviație, fără să îndeplinești condiții compllicate de angajare!

Marile companii aeriene care fac cel mai des angajări de însoțitor de bord îți vor asigura în mod gratuit trainingul de obținere a licenței de zbor/atestat de însoțitor de bord, astfel că oricine îndeplinește condițiile de angajare impuse de companiile aeriene, poate obține un job în domeniu fără să fie nevoit să investească mii de euro în cursurile unei școli de aviație.

Acest lucru presupune că, întâi ești angajat (fără să ți se ceară o experiență prealabilă în aviație), iar apoi vei urma cursurile necesare obținerii licenței de însoțitor de bord. Costul pregatirii este suportat de către compania aeriană. 

Companii aeriene precum Qatar Airways, Etihad, Emirates, British Airways, Ryanair, Easyjet, Gulf Air, Oman Air, Saudia, Kuwait Airways, Flynas, Fly Dubai sau Wizz Air, Smartwings, Smartlynx, Aer Lingus etc procedează în acest mod cu angajații lor. Motivul? Preferă să își instruiască singuri viitorii însoțitori de bord, astfel încat să fie siguri că pregătirea lor este în acord cu politica companiei, cu imaginea pe care doresc să o afișeze în fata pasagerilor și cu tipul de aeronave pe care le dețin.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un însoţitor de bord

Vârsta unei stewardese

Companiile aeriene europene angajează însoţitori de bord care au minim 18 ani, în timp ce companiile din Orient angajează însoţitori de bord care au minim 21 de ani. Cât despre vârsta maximă, aceasta nu este specificată în anunțurile de angajare, însă, în practică, pentru companiile arabe ar fi de aproximativ 35 de ani, iar companiile aeriene europene merg și până peste 40 de ani.

Înălţimea unei stewardese

În general, ca să devii stewardesă este necesar să ai minim 157 cm, însă înălţimea diferă de la companie la companie.
Iată câteva repere de înălţime cerute de companiile care recrutează frecvent în România:

 • Ryanair- 157 cm (max 188 cm)
 • Wizz Air – 165 cm-fete, 175-baieti
 • Etihad Airways – se aplica “regula celor 212 cm” (trebuie să atingi această înălțime fără încălțăminte, pe vârfuri, cu mâna dreaptă ridicată)
 • Qatar Airways – se aplică “regula celor 212 cm” (să atingi cu brațul această înălțime, desculț(ă), te poți ridica pe vârfuri)
 • Emirates – minim 160 cm, iar pe lângă asta se aplica “regula celor 212 cm” (trebuie să atingi această înălțime fără încălțăminte, pe vârfuri, cu mâna dreaptă ridicată)
 • Flydubai – 1.58 m

Abilităţile de înot ale unei viitoare stewardese

Una dintre condiţiile menţionate în fiecare anunţ de angajare faptul că viitorul însoţitor de bord trebuie să ştie să înoate. Această condiţie este descurajantă pentru mulţi, însă trebuie avut în vedere faptul că la recrutarea propriu-zisă nu există probă de înot. Compania îţi va verifica această abilitate în momentul în care ai fost angajat şi ai inceput trainingul, la modulul de Ditching(simularea unei aterizări pe apă), unde trebuie să înoţi. Această testare se face la companiile arabe cu vestă de salvare, așa că e mult mai ușor în acest caz. În Europa însă, trebuie să înoțit fără vestă și să reușești să te menții la suprafața apei fără probleme.

Aşadar, dacă nu ştii să înoţi încă, poţi lua lecţii de înot imediat după ce ai primit răspunsul pozitiv de la companie. Până vei primi DOJ-ul (Date of Join) vei ştii deja să înoţi.

Tatuajele

În general, companiile acceptă tatuaje atât timp cât acestea nu sunt vizibile când porţi în uniformă. Însă trebuie avut în vedere că există companii precum Qatar Airways care nu acceptă niciun fel de tatuaje, chiar dacă acestea nu se văd în momentul în care eşti îmbrăcată în uniformă. Această cerinţă pare a fi destul de controversată şi a dat naştere la foarte multe întrebări din partea cititorilor. Acest subiect este descris pe larg în articolulele Companiile aeriene şi politica lor despre tatuaje  şi Poţi să fii însoţitor de bord cu tatuaje?

Cunoştinţe de limba engleză

În aviaţie comunicarea se face în limba engleză, aşadar fie că vrei să te angajezi la Emirates, la Wizz Air sau la Etihad Airways trebuie să ştii să vorbeşti în engleză. Necunoașterea limbii engleze poate fi principalul dușman de la interviu. Fără un vocabular bogat şi noțiuni (măcar) de bază de gramatică, te poți pierde foarte ușor în fața șirului lung de întrebări pe care un recrutor le poate avea. Apoi mai există și testul scris de limba engleză. Foarte mulți candidați sunt eliminați în urma acestei probe, ceea ce mă duce din nou la concluzia că limba engleză îți poate fi cel mai bun prieten, dar și cel mai mare dușman. Avem un curs special de limba engleză conceput pentru viitori însoțitori de bord care au nevoie să își îmbunătățească nivelul. Ai detalii despre el aici.

Stare bună de sănătate

Fiecare companie aeriană supune viitorul însoţitor de bord la o serie de teste şi analize medicale. Scopul acestora este să depisteze vreo eventuală boala ce ar putea să reţină însoţitorul de bord la sol mai mult decât ar trebui sau o boală ce s-ar putea agrava pe parcursul zborurilor.

Minim liceul

Nu este necesar să ai studii superioare, însă ar fi ideal să ai diploma de bacalaureat, căci majoritatea marilor companii aeriene o cer la angajare. Desigur că există și excepții, despre el am scris aici.

Facultatea

Deşi nu reprezintă un criteriu de selecţie pentru meseria de însoţitor de bord, aceasta poate fi un plus în CV-ul tău şi te poate ghida către domeniul în care vei acumula experienţa până devii stewardesa sau steward. Domeniile precum Comunicare, Limbi străine, Jurnalism, Geografie, Turism ar putea reprezenta şi ele un plus la angajare pot fi un plus, însă nu pot garanta obţinerea unui loc de muncă în aviaţie.

Experiența anterioară

Voluntariatul şi programele adresate studenţilor (precum Work and Travel sau Erasmus) cântăresc foarte mult în CV-ul unui viitor însoţitor de bord. Companiile aeriene îşi doresc însoţitori de bord care au experienţă în domeniul ospitalier (hoteluri, restaurante), customer care, customer service, vânzări, relaţii cu publicul. Locurile de muncă ce au ca obiect de activitatea interacţiunea directă cu tipologii diferite de persoane reprezintă o experienţă ce este căutată de către recrutori în CV-ul unui însoţitor de bord.

La polul opus am întâlnit şi cazuri în care experienţa vastă (sau supracalificarea) au reprezentat un motiv de respingere a candidaturii, iar licenţa de însoţitor de bord dobândită înainte nu a reprezentat niciun avantaj la recrutare.

Cum obții jobul de însoțitor de bord?

Să îndeplinești condițiile de mai sus nu e suficient. Pregătirea pentru interviu face diferența în cele mai multe cazuri: să mergi la recrutare știind cum să abordezi fiecare probă în parte, sigur pe tine, cu răspunsuri potrivite și atenție la detalii – doar așa poți reuși să cucerești inima recrutorilor! De cele mai multe ori, procesul de angajare este unul foarte riguros și din sute de candidați, sunt selectați maxim 15-20, uneori chiar și mai puțini. Cei mai buni rămân în finală! Modul în care te îmbraci, CV-ul cu care te prezinți și creativitatea răspunsurilor pe care le dai sunt factori care decid sau nu angajarea ta.

La cursurile Vreau să fiu Stewardesă avem grijă să te pregătim să fii cel mai bun la interviu și să ai cele mai mari șanse de angajare. O echipă de traineri cu experiență semnificativă în aviație și recrutare te vor pregăti și îți vor îndruma pașii spre nori. La curs, treci prin fiecare probă de interviu, simulezi practic tot ceea ce se întâmplă la recrutare și primești feedback din partea trainerilor, înveți cum să abordezi fiecare situație în care ve fi pus de către recrutori și cum să oferi răspunsuri cât mai creative.

Ulterior cursului, îți oferim asistență și îndrumare până în momentul angajării. Noi ne ocupăm să te punem în contact cu companiile aeriene care fac recrutări și ghidăm până când vei prinde aripi!

Poți consulta aici toate cursurile noastre.

Să zburaţi!Mult succes tuturor!

[vc_message message_box_style=”standard” style=”rounded” message_box_color=”info” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-plane” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]

Urmează un curs pregătitor Vreau să fiu Stewardesă și împlinește-ți visul. Vei beneficia de 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

[/vc_message]

44 Comments
 • Adrian
  Posted at 13:07h, 29 septembrie Răspunde

  Am 15 ani si ma gandesc ca pe viitor sa imi fac si eu o cariera in acest domeniu de insotitori de bord.Am o intrebare:baietii sunt dezavantajati la un astfel de interviu sau mai putin cautati de firmele respectiva?
  Multumesc de raspuns !

  • Adrian
   Posted at 13:09h, 29 septembrie Răspunde

   insotitor de zbor*
   firmele respective*
   Scuzati-mi greselile facute din neatentie 🙂

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 08:01h, 30 septembrie Răspunde

   Buna Bogdan,

   Companiile aeriene angajeaza si baieti si nu se fac diferentieri in procesul de selectie. E adevarat ca fetele sunt cautate intr-o proportie mai mare, dar asta nu trebuie sa fie un dezavantaj pentru tine.

   Succes!

 • Daniela
  Posted at 16:09h, 19 aprilie Răspunde

  Buna ,ma numesc Daniela si am 18 ani si doresc sa devin stewardesa si am cateva nelamuriri pentru a fi stewardesa trebuie s ama neaprat diplpma de bac?Unde se tin aceste cursuri? Multumesc!

 • Gabriela
  Posted at 21:56h, 26 aprilie Răspunde

  Buna,

  Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca la Etihad am selectat din gresala la Invitation to Assessment – Dubai am cum sa ajung la interviul din Bucuresti de pe data de 11 Mai ?

  Multumesc

 • Alexandra
  Posted at 15:46h, 16 mai Răspunde

  “…trebuie avut în vedere că există companii precum Qatar Airways care nu acceptă niciun fel de tatuaje, chiar dacă acestea nu se văd în momentul în care eşti îmbrăcată în uniformă.”

  Si ei cum se vor convinge ca aplicantul nu are niciun tatuaj? Se vor baza pe propria declaratie a candidatului sau vor face ei un control amanuntit?

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 19:20h, 16 mai Răspunde

   Buna Alexandra,

   La interviu, vei completa aceasta declaratie privind tatuajele. Apoi, cand vei ajunge la Doha, vei face testele medicale. In cadrul acestor teste, vei fi dezbracata in lenjerie intima (chiloti) si ti se va face un control amanuntit. Daca tatuajul tau e localizat undeva pe corp, medicul il va depista rapid.

   Succes!

 • Ella
  Posted at 16:19h, 18 iunie Răspunde

  Buna! Care e media de varsta pana la care poti profesa, odata ajunsa stewardesa si daca se poate beneficia de pensie, sau difera de la companie la companie? Multumesc.

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 18:32h, 18 iunie Răspunde

   Buna draga Ella,

   Depinde foarte mult de compania aeriana pentru care zbori si bineinteles, de corpul tau. El este cel mai bun barometru, singurul care iti va putea spune cu adevarat cand sa te opresti din zburat: unele persoane o fac la 38-40 de ani, altele zboara chiar si la 45. Daca lucrezi pentru o companie aeriana din Europa, poti avea si contributie la pensie, insa, daca zbori pentru o companie din Orient, nu ai astfel de beneficiu. Va trebui sa iti inchei tu singura o asigurare individuala de pensie, aici in tara, la care sa platesti contributii lunare.

   Succes,
   Anca

 • Sofia
  Posted at 13:30h, 23 septembrie Răspunde

  Eu sunt ultimul an la liceu, sunt la un profil uman, pentru a porni spre aceasta cariera este necesar sa studiez in mod obligatoriu școala de Aviație in valoare de 5000 euro, va intreb pentru ca nu imi pot permite acest lucru si vreau sa stiu daca ar exista si alta metoda, adica daca se pot face doar unele cursuri la o valoare mai scăzută.

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 12:06h, 24 septembrie Răspunde

   Buna Sofia,

   Dupa cum poti citi in prima parte a articolului ca sa devii stewardesa fie urmezi o Scoala de aviatie si platesti 5000 euro (ceea ce nu te sfatuiesc!), fie te angajezi la o companie aeriana care se va ocupa de trainingul tau de specialitate (varianta 2 din text). Pentru varianta 2, poti urma un curs pregatitor Vreau sa fiu Stewardesa, dupa care poti incepe sa aplici la diverse companii aeriene care fac angajari. Detalii despre curs ai aici: https://vreausafiustewardesa.ro/curs-de-stewardese/

   Daca mai ai intrebari, scrie-mi pe anca@vreausafiustewardesa.ro
   Zi buna!

 • Cristina
  Posted at 12:58h, 05 ianuarie Răspunde

  Buna ziua!
  O sa va mirati foarte tare cand o sa aflati ca mi-as dori sa fiu stewardesa la varsta de 52 de ani. Am tinuta si aspect comerciale nu-mi arat varsta, sanatatea este buna, dar am vreo sansa?
  Va rog sa-mi raspundeti.
  Multumesc,
  Cristina

 • Monica Tatu
  Posted at 14:54h, 14 ianuarie Răspunde

  Buna ziua!

  Am si eu o intrebare legata de aceasta meserie. Cand in cele din urma ajungi sa lucrezi ca si insotitor de zbor (dupa toate cursurile si studiile necesare) care este programul tau? Pe baza caror criterii se aleg destinatiile unde vei zbura? De exemplu in cazul meu, care locuiesc in strainatate si vreau sa urmez cursurile unei companii aeriene pentru a deveni stewardesa aici, faptul ca sunt romanca ar putea mari sansele de a calatori mai des in Romania?

  Va multumesc mult,
  Monica.

 • mihaela
  Posted at 23:58h, 14 ianuarie Răspunde

  Bună ziua! vreau să știu un lucru .. am 16 ani si ma gandesc ca pe viitor vreau sa devin stwardesa dar in prezent am 1,81 m am șanse sa devin?

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 17:03h, 18 ianuarie Răspunde

   Buna Mihaela,

   Atat timp cat nu depasesti 1.85 cand vei fi peste 18 ani, nu ar trebui sa ai probleme. Succes!

 • Alexandra
  Posted at 20:18h, 20 ianuarie Răspunde

  Buna! Ma numesc Alexandra si am 15 ani! Visul meu este sa devin stewardesa! Voiam sa stiu exact cu limba engleza, adica trebuie sa fii perfectionsta in limba asta, sau sa stii baza?! Si as mai avea o nelamurire, iti trebuie exact o greutate sau asta nu conteaza? Multumesc 🙂

 • Andreea
  Posted at 12:12h, 13 martie Răspunde

  Cat dureaza cursul Scolii de Aviatie ?
  Pretul poate fii platit in rate ?

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 16:02h, 14 martie Răspunde

   Bună Andreea,

   Nu ai nevoie de Scoala de Aviatie daca vrei sa te angajezi pentru marile companii aeriene. Trainingul de specialitate iti va fi asigurat de compania angajatoare dupa momentul recrutarii, asa ca nu se justifica sa platesti pana la 5000 euro pentru o scoala de aviatie de care nu ai ulterior nevoie. Tot ce trebuie sa faci este sa mergi cat mai bine pregatita la interviurile cu mari companii aeriene ca sa iti cresti subanstial sansele de angajare, intr-un timp cat mai scurt. Poti urma un curs de pregatire pentru interviu care sa te ajute in acest sens. Detalii despre ai aici: https://vreausafiustewardesa.ro/curs-de-stewardese/

   Succes! Daca ai nevoie de informatii suplimentare, scrie-ne!
   Anca

 • Andreea
  Posted at 16:39h, 14 martie Răspunde

  Dar in acest articol este mentionata si “scoala de aviatie” , sau cel putin un curs din respectiva scoala . Eu m-am referit ,daca pretul poate fi platit in rate si durata cursului .
  Si link-ul care l-ati atasat , referitor la pret , trebuie facut doar bancar ?

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 09:40h, 15 martie Răspunde

   Pentru a te înscrie la curs trebuie să accesezi acel link pe care ți l-am trimis, să completezi formularuld e înscriere și să urmezi pașii indicați acolo. Cursul costa 270 de euro. Pentru rezervarea lui se plătește un avans de 500 lei, iar în prima zi de curs restul sumei de bani. Te așteptăm cu drag. Dacă ai întrebări suplimentare, te rog scrie-mi pe anca@vreausafiustewardesa.ro

 • Maria
  Posted at 21:32h, 27 aprilie Răspunde

  Buna, daca vorbesti 3 limbi straine, acest lucru te poate avantaja? Multumesc!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 09:23h, 13 mai Răspunde

   Bună Maria,

   Cel mai important este să vorbești fluent limba engleză. Orice altă limbă străină cunoscută în plus constitutie un avantaj. Succes!

 • Marcela
  Posted at 16:00h, 25 mai Răspunde

  Buna, la moment am 19 ani si o engleza la nivel intermediar, astept sa sustin examenele de bacalaureat in luna iunie,si apoi sa urmez cursul dvs pe 18-19 iunie la Chisinau. Am o inaltime 165 cm. Care imi sunt sansele sa fiu acceptata la vre-o companie aeriana cu un CV cam sarac dupa liceu? Si cum pot urmari convorbirile din Moldova la companiile aeriene?

 • Cristina
  Posted at 09:21h, 26 mai Răspunde

  Bună,am 17 ani îmi doresc de mică să devin însoţitor de bord bord! În engleză ,nu am capacităţi, dar am capacităţi în franceză de livel înalt! Eu engleza o înțeleg ,dar nu-o pot vorbi vorbi

 • RAISA
  Posted at 14:37h, 29 august Răspunde

  Buna. Am 16 ani si ma gandesc serios in a deveni stewardesa pe viitor. Am doua mici probleme. Imi este rau cand merg cu avionul, raul acela ca de masina. Nu stiu sa inot decat cu vesta e salvare/colac. Am incercat sa invat, dar am o frica foarte mare cand vine vorba de asta. Intrebarea este daca trebuie neaparat sa stiu sa inot fara vesta de salvare.

 • Roxana
  Posted at 12:27h, 29 octombrie Răspunde

  Buna ! Am 16 ani si ma gandesc sa lucrez in acest domeniu pe viitor . Am citit absolut tot despre aceasta cariera, ma pasioneaza foarte mult. Dar am o intrebare care ma tot macina, am intrebat multe persoane, dar nimeni nu a fost in stare sa-mi raspunda concret. Cate limbi straine trebuie sa cunosti ? Stiu ca engleza e in prim plan.. Dar pe langa engleza, conteaza daca stii si alte limbi straine ?

 • Gheorghita Andreea
  Posted at 23:13h, 16 iulie Răspunde

  Buna! Ma numesc Andreea si doresc sa va adresez o intrebare cu privire la Companiile aeriene ce prefera sa isi antreneze singuri cursantii. Odata ce ai urmat cursurile si ai reusit sa treci de interviul final cu o companie aeriana , trebuie sa te “muti” in tara in care aceea companie isi are sediul pentru pregatirea pe care trebuie sa o faci? Sunt nedumerita in aceasta privinta , daca locuiesc in Romania iar compania aeriana isi are sediul in alta tara, costurile cu privire la cazare/zbor/pregatiri sunt suportate de ei?

 • elena luchian
  Posted at 22:08h, 19 iulie Răspunde

  Buna ,am 17 ani si locuiesc in Cipru . Vorbesc si scriu limba Engleza la perfectiune la fel si limba Greaca (eu in total vorbesc 4 limbi ) eu la liceu sunt pe profil Engleza-Economie ma poate ajuta cu ceva acest lucru? ce altceva mai trebuie sa stiu?

 • Natalia Vintuleac
  Posted at 14:00h, 17 septembrie Răspunde

  Bună, am 18 ani și locuiesc în Grecia. Dacă îmi iau bac-ul din liceu Grecesc e o problema?

  • Andreea Julei
   Andreea Julei
   Posted at 21:57h, 19 septembrie Răspunde

   Buna Natalia,
   Nu este nici o problema atat timp cat diploma este valabila, iar studiile pot fi recunoscute oriunde in lume. Când te vei prezenta la un interviu ti se va cere o copie a diplomei tradusa in engleza (daca aplici pentru o companie din afara Romaniei), deci stai linistita. Multa bafta iti uram!

 • Beatrice
  Posted at 01:11h, 05 ianuarie Răspunde

  Buna, am 15 ani și m-am gândit că pe viitor sa încerc un astfel de interviu.
  Anul trecut, am dat la un liceu militar.Dar,din cauza vederii scăzute am fost declarată inapta la proba medicală.Acum studiez la un liceu civil,profil:mate-info. Acum, întrebarile mea este, as putea încerca? Sau as putea fii respinsă din acelasi motiv?Si profilul m-ar avantaja sau dezavantaja?
  Multumesc pentru timpul acordat. 🙂

  • Andreea Julei
   Andreea Julei
   Posted at 13:20h, 07 ianuarie Răspunde

   Buna Beatrice,
   Inca esti micuta si exista destul timp sa corectezi anumite aspecte, dar ca sa fiu cat mai concisa cu raspunsul, spune-mi te rog ce dioprii, iar in privinta profilului, nu au absolut nicio legatura tipul studiilor cu aceasta meserie. Ideea este ca trebuie sa ai o diploma dea bacalaureat, indiferent de domeniu. Te pupam cu mare drag si sa nu te descurajezi niciodata!

 • Oana Navalici
  Posted at 02:53h, 10 ianuarie Răspunde

  Buna! Am 19 ani si sunt studenta ,sunt curioasa daca merita sa fac un curs de stewardesa daca am avut probleme cardiace in copilărie( Menționez ca am operație pe cord.)

  • Andreea Julei
   Andreea Julei
   Posted at 14:41h, 10 ianuarie Răspunde

   Buna Oana,
   Daca in momentul de fata esti perfect sanatoasa si apta pentru efort fizic, nu este absolut nicio problema. Un curs de stewardesa poti urma in oricând fara probleme, dar important este ca meseria pe care o vei practica sa nu iti puna viata in pericol sau sa te afecteze in vreun fel. Te pupam cu drag!

  • Patri
   Posted at 18:32h, 08 iulie Răspunde

   Buna, ma numesc Patricia si as avea o curiozitate: poti sa profesezi aceasta meserie de stewardesa in cazul in care o persoana poarta ochelari de vedere (de la distanta?. va multumesc!

   • Anca Dumitrescu
    Anca Dumitrescu
    Posted at 17:05h, 09 iulie Răspunde

    Buna Patricia,

    Poti lucra fara probleme ca stewardesa, chiar daca ai ochelari. Majoritatea companiilor aeriene ii acepta. La Wizz Air este precizata insa o limita maxima a dioptriilor pe care le poti avea: +/-4 este. Succes!

 • ana
  Posted at 20:44h, 21 mai Răspunde

  buna teas ruga mult sa raspunzi ce salariu are o insotitoare de bord incepatoare

  • Rucsandra Mihai
   Rucsandra Mihai
   Posted at 11:02h, 22 mai Răspunde

   Bună Ana,

   Te rog să ne specifici ce companie aeriană te interesează ? Vrei sa afli salariul pe care îl are un însoțitor de bord începător in România sau în străinătate ?

   Rucsandra

 • Bianca
  Posted at 14:20h, 14 aprilie Răspunde

  Bună ziua, mă numesc Bianca și sunt în ultimul an de liceu, bacalaureatul îl dau după cursul acesta de pregătire și dacă reușesc să iau probele de la curs ,dar diploma de bacalaureat nu,există șanse să mă angajez și fără aceasta ca stewardesa și dacă da, ce salariu de începător este în România?

  • Rucsandra Mihai
   Rucsandra Mihai
   Posted at 12:19h, 15 aprilie Răspunde

   Bună Bianca,

   Pentru a putea participa la cursurile marca Vreau să fiu Stewardesă nu trebuie să ai nici diplomă de bacalaureat și nici liceul terminat.Trebuie să ai 18 ani și un nivel mediu de limbă engleză. Am avut nenumărați cursanți care erau încă la liceu, în ultimul an, atunci cînd au participat la cursul noastru. Cursul te pregătește pentru interviul la orice companie aeriană. După ce termini cursul vei putea să aplici pentru un job la o companie aeriană aleasă de tine și să susții un interviu. Pentru a aplica pentru un post de însoțitor de bord la orice companie aeriană, trebuie să ai minim liceul terminat și 18 ani împliniți, de aceea te sfătuiesc să îți termini studiile și apoi să te gândești să mergi la interviu.
   În România salariul unui însoțitor de bord poate incepe de la 4000 lei, iar in functie de sporuri, ore de zbor si procent din vânzările de la bord poate ajunge si la 6000 lei. Depinde de compania aeriană pentru care vrei să lucrezi.
   Te așteptăm cu drag la cursurile noastre și îți doresc spor la invățat!

   Rucsandra

 • Grajdeanu Izabela Alexandra
  Posted at 12:07h, 10 decembrie Răspunde

  Hello my name is isabella, i,’m 19 and I would like to do this course. I have a good appearance, I am likeable, pretty and tall and I like socialize with people
  I still finish the school but after school I wish to do this job
  My english isn’t perfect but i would intensify it…

 • iana
  Posted at 19:49h, 19 ianuarie Răspunde

  bună, am și eu o întrebare , ca să devii stewardesă e neapărat să ai niște parametri a corpului cum ar fi 90-60-90 ))) ?

  • Birdan Georgiana
   Birdan Georgiana
   Posted at 08:25h, 20 ianuarie Răspunde

   Bună draga noastră!
   Pentru a deveni stewardesă nu trebuie să arăți perfect, ci să ai un aspect plăcut și o personalitate la fel de frumoasă! Contează foarte mult felul în care te comporți și nu uita că trebuie să fii tu însăți în fața recrutorilor.
   Mult succes!

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.