Cum își petrece o stewardesă timpul liber în Dubai

Pentru mulți dintre noi Dubaiul este o altă lume, un oraș care vibrează zi și noapte de lumini, turiști și aer oriental. Este locul unde multă lume își dorește să ajungă în vacanță, iar din acest motiv pentru cei care locuiesc deja aici viața este o adevărată vacanță. Orașul este format din aproximativ 20% localnici și 80% alte naționalități pe care acest oraș le-a primit cu brațele deschise, acest fapt determinând transformarea limbii engleze în limba oficială.
Turist fiind sau poate chiar nou venit în Dubai, vei descoperi că totul este diferit în comparație cu orașele europene și când spun asta mă refer la faptul că oamenii nu se plimbă liber pe străzi ziua în amiaza mare, străzile sunt majoritatea autostrăzi, iar copacii și natura în general lipsesc. Din cauza căldurii excesive pe timpul zilei (50 de grade Celsius uneori), oamenii preferă să se retragă în locurile cu aer condiționat sau să stea în casă, dar noaptea, orașul prinde viață și ar fi păcat să nu fie descoperit de către toți dintre voi care îi pășesc străzile.

IMG 0206 e1501848804186 1018x1024 Cum își petrece o stewardesă timpul liber în Dubai
IMG 7982 Cum își petrece o stewardesă timpul liber în Dubai

După cum vă așteptați, o să fac o mică recomandare a locurilor pe care eu le îndrăgesc și le vizitez ori de cât ori mă întorc în Dubai, dar aștept sugestiile voastre pentru a realiza o listă cât mai extinsă și diversificată:
1.Primul lucru care trebuie făcut în Dubai este mersul în Safari. Acest lucru este posibil prin contactarea unei agenții de profil, iar prețul este de aproximativ 150 AED (moneda lor este aproximativ egală cu moneda românească). În acest preț sunt incluse: transportul, plimbare gratuită cu cămila, cina. Se organizează un bufet suedez cu specialități locale, iar atmosfera este întreținută de ritmurile orientale ale muzicii și a dansurilor specifice.

IMG 7814 1024x768 Cum își petrece o stewardesă timpul liber în Dubai

2. Mă bazez pe faptul că toată lumea a auzit măcar o dată în viață de Dubai Mall și fântânile spectaculoase din fața acestuia, motiv pentru care recomand o vizită în acest loc. Nu o să dau foarte multe detalii, dar este locul ideal pentru pasionații de cumpărături și nu numai. Iar dacă ajungeți în acest loc, ar fi păcat să nu vizitați Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire construită vreodată de om ce măsoară 828 m. Locul e fascinant și îmbină elementele tradiționale cu cele ultra moderne, iar o vizită la fața locului o să vă dezvăluie mai multe secrete.

3. Pe locul 3 se află Souk Madinat Jumeirah. Face parte din jumătatea veche a orașului și cuprinde o piață cu mirodenii, dar și una în care se vinde aur. Aici se pot observa clădiri tradiționale și oricine poate vedea diferența clară a evoluției într-un timp atât de scurt.
4.Din Deira (zona unde se află piețele mai sus menționate) se poate lua un mic vaporaș până în Dubai Marina. Acest loc este plin cu restaurante, turiști entuziasmați, aer de mare, yachturi și opulență, dar are farmecul lui pentru că reușește să atragă oameni de pretutindeni. Dacă vă aflați în zonă trebuie neaparat să luați pranzul la PF Chang și cina la Cheescake Factory, dar apoi să nu regretați faptul că nu ați avut destul timp să încercați toate preparatele din meniu. Totul este DE-LI-CIOS.

5. Miracle Garden este locul în care vă puteți încărca bateriile, acesta fiind locul cel mai verde al orașului. O machetă a unui avion Emirates alcătuit din flori multicolore vă va încâta și impresiona cu siguranță, dar locul în sine este din categoria “Wow”.

6. Nu o să uit faimosul loc The Palm, insula artificială construită cu scopul de a înfrumuseța orașul, dar și pentru a dovedi faptul că orice e posibil dacă ai viziune. Aici se află Hotelul Atlantis care găzduiește 21 de restaurante celebre, dar și numeroase locuri pentru distracția acvatică.

IMG 6244 1024x768 Cum își petrece o stewardesă timpul liber în Dubai

O altă mică listă cu locuri mai puțin cunoscute este următoarea:
• Restaurantul cu specific mexican Loca din Souk Al Bahar unde se prepară un guacamole absolut fantastic chiar în fața ta.
• Terasa hotelui Palace Downtown unde te poți bucura de liniște și un ceai relaxant.
• The Walk, este un loc în inima Dubaiului plin de cafenele mici și cochete, localnici ieșiți la plimbare și ceva mai puțini turiști.
• Zuma, Indie sunt de asemenea două lounge-uri foarte drăguțe și relaxante, cu muzică în surdină, vin bun și discounturi pe măsură pentru angajații Emirates.

IMG 8088 300x225 Cum își petrece o stewardesă timpul liber în Dubai
IMG 6629 300x225 Cum își petrece o stewardesă timpul liber în Dubai
IMG 6348 300x225 Cum își petrece o stewardesă timpul liber în Dubai

Sper că am adus puțină culoare locurilor pe care le știți deja in Dubai, iar dacă nu ați apucat încă să vizitați acest oraș trebuie neaparat să îl puneți pe lista de vacanță. Dacă nu aveți nimic de făcut în perioada Noiembrie-Aprilie, programați-vă o vizită în Dubai indiferent dacă sunteți însoțitori de bord din alte țări sau simpli turiști în căutare de aventură. Este clar un loc diferit, magic, unic care mie personal îmi lipsește în fiecare zi!
Vă pup cu drag!

Te pregătim să devii însoțitor de bord! Vino la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă și vei învăța totul despre ce trebuie să faci pentru a te angaja la o mare companie aeriană. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. 

Andreea Julei avatar 80x80 Cum își petrece o stewardesă timpul liber în Dubai

About Andreea Julei

Andreea Julei, fostă stewardesă Emirates, iubește aviația și crede că zborul este cel mai frumos lucru care li se poate întâmpla oamenilor. Pasionată de scris, Andreea împărtășește prin intermediul articolelor scrise pe site din experiența ei de însoțitor de bord. Citește-i articolele și vei afla mai multe despre cum este să lucrezi pentru o mare companie aeriană arabă, cum e viața în Orient și ce pași poți urma ca să ajungi să lucrezi printre nori.

You may also like

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.