Cum a fost la cea mai importantă expoziție de avioane private din lume – EBACE 2017

În fiecare an, mii de oameni care dețin, vând, operează sau lucrează cu avioane private vin la Geneva, în Elveția, la EBACE, pentru European Business Aviation Convention & Exhibition = cea mai mare expoziție de avioane private din lume, unde expozanți din toată lumea vin să își arate cele mai noi produse din aviația privată.

Evenimentul este produs de EBAA (European Business Aviation Association), cea mai mare asociație de aviație privată din Europa și NBAA (National Business Aviation Association), cea mai mare asociație de aviație privată din Statele Unite ale Americii. Chiar dacă EBACE este cel mai mare eveniment european focusat numai pe aviația privată, la această expoziție participă firme și din Africa, Asia, Orientul Mijlociu, Statele Unite ale Americii și America de Sud.

Expoziția are loc timp de 3 zile în pavilionul Palexpo, care este așezat strategic la 10 minute depărtare de centrul orașului Geneva și în imediata apropiere a Aeroportului Internațional Geneva, unde un număr foarte mare de avioane sunt expuse și pot fi vizitate.EBACE oferă și sesiuni infornaționale și întâlniri cu specialiști din aviația privată.

Este un eveniment unde sunt expuse cele mai noi modele de avioane private, și unde am avut privilegiul să particip, pentru a doua oară. Anul acesta, EBACE a pus accent mai mult  pe designul interior al avioanelor. Vorbim aici despre cabina de pasageri, locul unde clienții  petrec majoritatea timpului atunci când zboară. Producătorii aleg cele mai noi și mai exclusiviste amenajări interioare, pentru a crea o experiență de neuitat și a asigura un confort maxim și siguranța pasagerilor.

Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și preferințelor viitorilor clienți, companiile dezvoltă noi concepte, care să se adreseze diferitelor culturi, stiluri și gusturi ale acestora. Lufthansa Technik a ales să coopereze cu binecunoscuta casă pariziană Hermes pentru a amenaja un Airbus ACJ319, pentru 19 pasageri, în acord cu noile tendințe ale pieței.

Comlux America a ales sa coopereeze cu patru designeri de top ai aviatiei private, Alberto Pinto Design, DesignQ, Unique Aircraft și Winch Design, pentru a amenaja noile Airbus ACJ neo si BBJ Max 8.

interior private jet 1024x650 Cum a fost la cea mai importantă expoziție de avioane private din lume   EBACE 2017

Bombardier a venit la EBACE cu noul Global 7000, cel mai spațios business jet și singurul avion cu 4 zone bine delimitate și o zonă de odihnă pentru cabin crew, ce poate zbura direct de la New York la Mumbai sau de la Sydney la San Francisco, cu o viteză de 0,995 Mach, la o altitudine de 51000 ft., și poate transporta până la 17 pasageri.

Bombardier a mai avut în static display la Geneva un Lear Jet 75, un Challenger 350 și un Challenger 650.

Am putut admira, de asemenea, noile Gulfstream G500 și G600.

Fokker Services, din Olanda, dezvoltă împreună cu Boeing Business Jet, ferestrele Sky View Panoramic, ce vor intra în serviciul noilor BBJ Max în 2018.

Dacă vorbim despre noutăți, trebuie menționat atunci că noul model de la Dassault, Falcon 5X, vine cu o fereastră în tavan, la intrare, o noutate în materie de interioare ale cabinelor de pasageri. Fereastra ajustează instantaneu transmisia luminii de la întuneric la lumina de zi, sau la orice alt nivel între cele două, fie automat, fie la apăsarea pe un buton. Această fereastră poate bloca razele Uvsi 99,99 % din lumina vizibilă, în timp ce reduce căldura solară din interiorul cabinei. Aceeași tehnologie va fi folosită la ferestrele noului avion Honda Jet și la noile modele de autoturisme Mercedes – Benz.

rucsandra stewardesa aviatie privata 768x1024 Cum a fost la cea mai importantă expoziție de avioane private din lume   EBACE 2017

Unul dintre cele mai frumoase avioane aflate în static display a fost cel al companiei Zetta Jet, un Bombardier Global 6000. Zetta Jet, o companie din Singapore cu baze și în Londra și Los Angeles, este singura companie air charter on demand care operează în zone polare.

Zetta Jet își recrutează însoțitorii de bord din cele mai cunoscute organizații din aviație, industrie hotelieră și servicii, și le pune la dispoziție cursuri suplimentare culinare și de servire la Switzerland ‘s Ecole hoteliere de Lausanne. Interiorul cabinei  de pasageri a avioanelor lor este dotat cu cel mai rapid și avansat sistem de internet, Ku – band  și Ka – band Wi – Fi, pentru a le asigura un confort sporit și o experiență de zbor de neuitat. Lenjeria Hermes, cristalurile de Christofle și șampania Salon completează dotările rafinate din aceste avioane.

private jet 1024x657 Cum a fost la cea mai importantă expoziție de avioane private din lume   EBACE 2017

private jet 7.jpg 1024x568 Cum a fost la cea mai importantă expoziție de avioane private din lume   EBACE 2017

private jet 3.jpg Cum a fost la cea mai importantă expoziție de avioane private din lume   EBACE 2017

În după amiază primei zile, am participat la Women’s Networking Event – Aviation Leadership, eveniment dedicat femeilor din industria aeronautică, încă o minoritate în aviația privată. A fost o ocazie de a asculta lideri ai acestei industrii vorbind despre experiențe, despre noi oportunități și acordând sfaturi pentru începători.

Ziua a două a debutat cu the 8th Annual WCA Networking Breakfast, organizat de Women în Corporate Aviation. Am avut plăcerea să cunosc oameni noi, să schimbăm idei și să împărtășim aceeași pasiune pentru aviație. La acest eveniment a fost acordată și prima bursă sponsorizată de TAG Global Training, pentru Beth Walker. Ea va primi un curs de pregătire de o săptămâna la TAG Global Training în UK și un atestat EASA pentru cabin crew. Acest atestat îi va conferi posibilitatea de a lucra în Europa. Această sponsorizare a fost prima pentru WCA și o organizație europeană de training pentru cabin crew.

Având baza în Statele Unite ale Americii, cu membrii pe tot globul, Women în Corporate Aviation este o organizație non-profit, care acordă școlarizări și posibilități de networking cât și programe de mentorat pentru profesioniștii din aviația privată.

WCA a fost și gazda unui recepții, sponsorizată de Roger Dubuis Boutique, la care am avut plăcerea sa fiu invitată.

aviatie privata business Cum a fost la cea mai importantă expoziție de avioane private din lume   EBACE 2017

 

Am avut plăcerea să revăd la EBACE unul dintre providerii de top din Europa din domenuil culinar, On Air Dining, și o prezentare live, făcută de Daniel Hulme, CEO-ul acestei companii. Acum 2 ani, am participat la Londra, la unul din cursurile organizate de On Air, și de fiecare data învăț câte ceva nou de la acest om.

 

IMG 20170611 153030 770x1024 Cum a fost la cea mai importantă expoziție de avioane private din lume   EBACE 2017

Ultima zi a acestui eveniment am acordat-o avioanelor. Am făcut un tur de forță printre cele mai noi avioane de business, începând de la cele cu un singur motor, până la cele mai mari, cu două motoare. Cirrus Vision Jet SF50, cel mai ieftin avion de business cu un singur motor, costă 1,9 milioane dolari și poate transporta până la 6 pasageri cu încărcătură maximă de combustibil, pe o distanță de 600 de mile nautice, cu o viteză de 260 knots (suficient pentru a zbura din Elveția la Londra).

Cesna Citation Longitude,(ca și Latitude) un avion de 12 pasageri, costa 24 milioane dolari și este cel mai nou produs din categoria super mid-size, poate zbura de la Londra la New York, și poate ajunge în orice stat în USA, făra escală.

rucsandra ebace 983x1024 Cum a fost la cea mai importantă expoziție de avioane private din lume   EBACE 2017

IMG 20170611 154634 880x1024 Cum a fost la cea mai importantă expoziție de avioane private din lume   EBACE 2017

Gulfstream G500, a aparut în premieră la Geneva anul acesta, și îl va înlocui pe G450, având o viteză sporită pe aceeași distanță și cu același consum de combustibil. În display mai era și Gulstream G650, cât și Gulfstream G 280.

Am văzut deasemenea și Challenger 450, BBJ B-737 700, noi nouțe, gata pentru a fi cumpărate.

Au fost trei zile pline, cu experiențe noi, am cunoscut oameni interesanți, și mi-am aprofundat cunoștințele pentru sesiunile viitoare de cursuri pentru aviația privată și nu numai, pe care le organizăm periodic la Vreau să fiu Stewardesă.

*Rucsandra Mihai este trainer în cadrul cursului Corporate Cabin Crew Training – Silver Service & Etiquette și are o experiență de 28 de ani de zbor în aviația comercială și privată. 

[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-plane”]Vrei să lucrezi ca însoțitor de bord în aviația privată? Vino la Corporate Cabin Crew Training – Silver Service & Etiquette și vei învăța tot ce ai nevoie pentru a te angaja în industria exclusivistă a aviației private: de la cum să oferi un serviciu de 5 stele pasagerilor tăi, cunoștințe despre mâncăruri gourmet, vinuri și șampanie, până la eticheta în relația cu persoane foarte importante și managementul aeronavei. Te așteaptă un training complex de 4 zile, susținut de 3 traineri cu experiența. Detalii și înscrieri aici.[/vc_message]

No Comments

Post A Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.