Cum faci din experiența ta una relevantă pentru un job de stewardesă?

Cred că, sunt puțini cei care, încă de la primul job, s-au gândit că vor urma o carieră ca însoțitori de bord. Să fii stewardesă, deși e un vis din copilărie, poate fi un pas pe care îl faci după o serie de experiențe acumulate, fie ele la job sau în cadrul studiilor pe care le-ai urmat până în prezent.

Așadar, cum faci ca experiență ta anterioară să conteze în fața recrutorilor și să te recomande pentru un job de stewardesă?

Răspunsul e unul simplu: nu contează atât de mult pe cât ai crede ce experiență de muncă ai avut până acum, ci cum o prezinți în față recrutorilor, cum ți-o “expui” în CV.

Secretul este să ai mereu în minte ceea ce-și dorește o companie aeriană de la viitori angajați, după ce calități se ghidează atunci când fac selecția și să ai grijă ca experiență ta să se potrivească. Deci, ce caută o companie aeriană atunci când recrutează?

E adevărat că anumite lucruri variază de la companie la companie, dar, în mare, cam toate caută aceleași calități. Dintre toate, mai mult că sigur, experiența în customer service este cea mai importantă, cât și abilitatea de a lucra foarte bine cu oamenii. Așadar, o companie aeriană va caută mereu calități precum: pasiune, profesionalism, calm, punctualitate, spirit de echipă și abilități de comunicare.

Gandește-te la experiența ta în câmpul muncii cu alți ochi, acum că știi cele de mai sus. Ai cum să vorbești despre ea în termenii enumerați mai devreme? Un job nu trebuie să aibă “customer service’ în titlu că să însemne munca cu clienții sau cu oamenii în general. Orice job în care muncești cu alți oameni implică și o parte de customer service. La fel se aplică și cu celelalte calități.

Va dau câteva exemple că să înțelegeți mai bine:

Job: babysitter/dădacă

Poate la început, un astfel de job nu pare atât de relevant pentru o carieră ca stewardesă. Dar, hai să ne gândim puțin mai mult: a trebuit să fii mereu punctuală în acest job? Să respecți orele de masă ale bebelușului, să ajungi la timp, să știi să prepari mâncarea, să anticipezi nevoile copilului, să ai răbdare cu el, să fii atentă dacă plânge sau se simte rău? Cam același lucru îl faci și în avion ca stewardesă. Așa că, ia acest job și fă din el un atuu în CV. Toate calitățile acumulate prin intermediul lui sunt importante și relevante pentru recrutori.

Job: secretară

Deși nu faci o activitate de vânzări, zi de zi interacționezi cu clienții/partenerii firmei. Organizezi întâlniri și ții o agendă foarte bine structurată. Te asiguri mereu că lucrurile sunt în ordine, că furnizorii își fac treaba și livrează la timp comenzile. Acest job implică multă organizare, multi-tasking, lucru în echipă și o perfectă coordonare între șef și subaltern. Sunt toate aceste calități relevante pentur un job de stewardesă? Mai mult ca sigur, așa că ai grijă să le prezinți întocmai la interviu.

Cam acestea sunt sfaturile mele. Ai grijă să fii mereu relevant în ceea ce spui în fața recrutorilor și să nu îi lași pe ei să ghicească despre ce e vorba în CV-ul tău. Du-te la interviu cu temele făcute și arată-le că experiență ta contează.

De obicei, la cursurile noastre, îi învăț pe cursanți cum să își prezinte cât mai bine experiența de la joburile anterioare, astfel încât să îi avantajeze în fața recrutorilor. Exersăm chiar și de 5-6 ori prezentarea personală a fiecăruia, până când fiecare cursant o stăpânește la perfecție și va fi sigur pe el în fața șirului lung de întrebări din partea recrutorilor.

Mult succes! Ne vedem printre nori!

[vc_message message_box_style=”standard” style=”rounded” message_box_color=”info” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-plane” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici.  [/vc_message]

2 Comments
 • Eliza
  Posted at 23:01h, 28 iunie Răspunde

  Avem șanse sa ne angajăm chiar dacă nu avem deloc experiența?

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 12:31h, 20 iulie Răspunde

   Bună Eliza,

   Bineînțeles, lipsa experienței se poate compensa prin calități/aptitudini și printr-o pregătire cât mai riguroasă pentru interviuri.Noi am avut foarte mulți cursanți fără niciun fel de experiență care au reușit să se angajeze fără probleme la mari companii aeriene. Despre ei poți citi în această secțiune: https://vreausafiustewardesa.ro/category/cursantii-s-au-angajat/

   Succes,
   Anca

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.