Cum a decurs interviul Etihad – opinia unui participant

Ioana T. a participat la Assessment Day-ul organizat de Etihad Airways la București. Ioana a reușit sa treacă de toate probele zilei si sa ajungă până la interviul final.

Ioana a acceptat să povestească pentru Vreau să fiu Stewardesă cum a decurs ziua ei de interviu și care au fost probele prin care a trecut.

cursanta Cum a decurs interviul Etihad    opinia unui participant“Prezenți la AD am fost în jur de 150 de persoane si patru recrutoare. Am fost rugați să luam primele 2 pagini ale Reference Form-ului (la care am atașat o poza tip pașaport) și CV-ul si am mers la una dintre recrutoare. Am conversat 2-3 minute, pe baza CV-ului, am fost întrebați dacă am mai participat la AD, dupa care a urmat testul de înălțime ( a trebuit să ne descălțăm și să atingem 2.10 cu mana întinsă și pe vârfuri).

După ce am facut cu totii acest lucru, a urmat un test de engleză de 15 minute. Au fost 4 exerciții: unul în care trebuia să alegem varianta corectă a verbului înt-o propoziție dată, având variante A,B,C,D, al doilea a constat într-un text și trebuia să alegem răspunsul corect la fel cu variante, la un altul am avut un text și se baza pe comprehension, apoi un text în care trebuia să alegem cuvântul corect care lipsea din propoziție și la ultimul un mic text de citit urmat de câteva întrebări la care trebuia să formulăm un raspuns.

A urmat proba “Get to know you”. Am avut la dispoziție 5 minute să ne cunoaștem colegul/colega de lângă noi și să ne ridicăm apoi în picioare vorbind despre ce am aflat despre el/ea (formularea era de genul : Hello everyone, my name is …. my registration number is… I would like to present my colleague …. She is working as a tourism agent at the moment, she is from Baia Mare. She finisthed tourism university in Cluj, she is passionate about sports especialy swimming and she is a positive person. Exemplul îl oferă la început recrutoarele pentru a ști cum să formulăm.)

A urmat o eliminare dupa aceste probe, am ramas 27 de persoane pentru exercițiul de grup. Noi am avut de planificat o vacanță pentru Mr. Smith si familia sa: trebuia să stabilim țara, orașele și activitățile pe care ei le vor avea în acea vacanță, la sfârșitul probei fiecare a trebuit să vorbim despre câte o zi din vacanța planificată. A mai urmat o triere dupa această probă, dupa care s-au oferit informații legat de salariu, training, roster etc.

O altă recrutoare ne-a fost alături și ne-a explicat cum să completăm documentele pe care ei le-au trimis pe mail, mai apoi verificând cu fiecare dintre noi daca documentele sunt în regulă și daca ne lipsește ceva. Am fost împărțiți apoi în cei care urmau să susțină FI (Final Interview) astăzi și cealaltă parte mâine. Eu am participat astăzi, erau 2 recrutoare: una punea întrebări iar alta lua notițe. Întrebările au fost generale ( de genul : Ai tatuaje? Ești dispus să porți uniforma companiei? Ești dispus să împarți apartamentul cu alte persoane?). A fost și o întrebare legata de customer service: a trebuit să mă gândesc la o situație în care am avut de-a face cu un client nemulțumit, să explic situația, cum am rezolvat-o, care a fost rezultatul final. M-au întrebat despre limbile vorbite și la final m-au întrebat dacă aș dori să le întreb și eu ceva. Am întrebat ce sfat ar putea să îmi dea ca un cabin crew la început și au fost foarte deschise. Cred că întrebarile oricum diferă puțin și în funcție de expriența fiecăruia. Unele întrebări sunt standard altele în funcție de experiența trecută pe CV. A fost o zi minunată, s-au prezentat impecabil și au prezentat și firma la fel.

Te invităm să ne povestești cum a fost la interviul tău la Etihad 🙂

1 Comment
  • Cristina
    Posted at 07:57h, 11 iulie Răspunde

    Buna. As avea o intrebare in legatura cu cele prezentate: toate documentele trimise pe mail se completeaza in ziua interviului cu ajutorul recrutoarelor sau sunt si documente care trebuie completate acasa si aduse la AD?Multumesc si felicitari Ioanei ptr ca a reusit sa treaca de toate probele

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.