Hainan

Cum decurge un interviu la Hainan Airlines și ce salariu oferă

UPDATE: Interviul Hainan Airlines de la București va avea loc pe 17 septembrie

Săptămâna aceasta vă anunțam că operatorul aerian chinez Hainan Airlines va veni la București să recruteze stewardese. Compania și-a propus să angajeze 200 de însoțitori de bord din București, Budapesta și Praga. Detalii despre recrutare puteți citi aici.

Hainan Airlines a recrutat și la Roma în aceasta vară, iar mai jos regăsiți probele care s-au dat la interviu.

PROBE INTERVIU HAINAN AIRLINES

“Problele au fost asemănătoare cu cele ale companiilor din Orient, spune o cursantă Vreau să fiu Stewardesă care a participat la interviul cu această companie. “De fapt, dupa ce am trimis CV-ul, m-au sunat pentru un interviu telefonic (întrebau despre origine, vârstă, dacă am avut experiență in domeniul aviației), dupa care mi-au comunicat că voi primi invitația pe email pentru a ma prezenta în ziua selecției propriu-zise.

“Cand am ajuns acolo, eram vreo 300 de persoane, aproximativ 200 baieți (de fapt, atunci au angajat mai mulți băieți decât fete). Am depus CV-ul, am arătat documentul de identitate, am primit un număr si m-am semnat pe lista de prezență.

Am intrat în sală și au început cu prezentarea companiei: baza la Beijing, contract pe 3 ani, cazare gratuită pe timpul trainingului, apoi trebuie să plătim noi, dar ni se va face o reducere dacă alegem sa ne cazam în locuințele oferite de companie.

Ce salariu vei primi ca stewardesă Hainan Airlines

 • Salariul de 1700€: salariu de bază + ore de zbor
 • Concediu 30 zile pe an
 • Asigurare medicală
 • Prioritate la zboruri pe rute internaționale

“Analizele medicale se fac la ei, deoarece au cerințe diverse”, spune cursanta Vreau să fiu Stewardesă. “Dupa care se semnează contractul. Ei între timp, trimit invitația cu biletul pentru a cere viza la ambasada chineză. Zborurile vor fi naționale și internaționale, de aceea vom avea un personal trainer care să ne învețe chineza, fiind necesară pentru zborurile naționale.”

Potrivit informațiilor obținute de Vreau să fiu Stewardesă, Hainan Airlines NU face testul de engleză. Ei consideră ca toti candidații vorbesc fluent engleza și nu este nevoie să dovedească acest lucru.

“Apoi, după prezentare companiei, au chemat numere la alegere, cred că în jur de jumătate din câți eram în sală și au mers în altă sală pentru un Exercițiu de grup. Eu și alte persoane (cred 150), am rămas în sală, am completat un test pshihologic pe care l-am depus cand am făcut Reach test-ul. Dupa care, am mers într-un hol enorm, unde unul câte unul eram chemați pentru o fotografie de tip pașaport. Apoi grupul care fusese chemat pentru exercițiul de grup a terminat și am fost chemați noi, al doilea grup. Erau foarte mulți candidați care deja lucrau în domeniu și aveau experiență și, să fiu sinceră, toți cei care lucrau deja în aviație au fost aleși.

Dupa exercițiul de grup, unde eram vreo 9 la masă, am intrat toți 300 din nou în prima sală și am așteptat să fim chemați pentru interviul final. Eu am intrat spre sfârșit la una dintre recrutoarele care cred ca avea o poziție foarte importantă. Deoarece ea era cea care a raspuns la toate întrebările candidaților. Am vorbit aproximativ 30 de minute, nu m-a întrebat nimic din CV. Dar foarte multe lucruri de ordin general. Mi-au dat răspunsul final după o luna de la recrutare.”

Așadar, ca o concluzie la ceea ce cursanta noastră ne-a povestit cu privire la interviul Hainan Airlines, se pare ca toți candidații rămân până la final la recrutare, nimeni nu este eliminat pe parcursul zilei. Au intrat 300 cu CV-ul, toți cei 300 au ajung până la interviul final.

Cam acestea sunt informațiile despre compania chineză și modul în care realizeză recrutări. Dacă aveți întrebări sau alte informații despre acest subiect care pot fi utile pentru cititorii noștri, vă rog să ni le scrieți în secțiune de comentarii. Mulțumesc!

Pe 16 septembrie te pregătim pentru interviul Hainan Airlines de la București. Te așteaptă o zi intensivă de curs, în care vei exersa toate probele de la interviu, vei afla totul despre această companie aeriană și vei învăța cum să răspunzi întrebărilor puse de recrutori. Detalii și înscrieri aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Cum decurge un interviu la Hainan Airlines și ce salariu oferă

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

59 comments

 • Catalin august 6, 2015   Reply →

  1. Daca am fost selectat (conform spuselor lor) pentru acel apel telefonic, ar trebui sa ma astept la un telefon in miezul noptii de exemplu? Tinand cont de diferenta de fus orar dintre Romania si Beijing?
  2. In caz ca o sa fiu selectat si trec sa zic de interviul final, pot cere relocarea la alta baza in urma Prioritatii la zborurile internationale la finalul celor 3 ani ai contractului minim?

  • Anca Dumitrescu august 7, 2015   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Catalin,

   1. Nu te vor suna in miez de noapte stai linistit. Stiu si ei cam care e diferenta de fus orar, asa ca nu iti face probleme.
   2. Poti cere relocarea, chiar inainte de cei 3 ani de finalizare a contractului. Insa, depinde foarte mult ce nevoi de personal vor avea pentru celelalte baze din lume.

   Succes!

   • Catalin august 11, 2015   Reply →

    Am sustinut acel interviu telefonic, apelul a fost in jurul orei 16 😀 cu intrebari generale: cum ar fi prezinta-te succint, detii tatuaje/cicatrici/alta forma de arta corporala, inaltime, si in cadrul carei sesiuni de assessment as dori dintre cele 3 tari unde fac recrutare. Assessment-ul o sa fie in septembrie, iar daca voi reusi sa trec de acest interviu telefonic o sa primesc un mail cu un link sa incarc poza in plan intreg si plan apropriat.

    • Mary august 19, 2015   Reply →

     Buna Catalin! Tu ai primit mail cu acest link? pentru ca mie mi-au trimis un mail in care imi spun sa le trimit poza full body, dar fara niciun link…

 • Maria august 12, 2015   Reply →

  Buna, Anca,
  Eu am primit mailul de confirmare acum o săptămana, însă nu am fost sunată încă. E posibil sa sune după o perioada mai lunga sau as putea sa aplic din nou? Ce ma sfătuiești?

  • Anca Dumitrescu august 12, 2015   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Eu ti-as recomanda sa mai astepti putin pana sa aplici din nou, sa nu cazi nici in extrema cealalta, sa primeasca mai multe aplicatii de la acelasi candidat sa nu li se pare ok. Iar legat de CV – este facut ok, ai inclus in el toate informatiile relevante?

   Keep in touch,
   Anca

 • Maria august 12, 2015   Reply →

  Da, CV ul e făcut foarte bine! Ideea este ca eu am primit 2 apeluri de la un număr de Orange, la 2 zile după ce am primit confirmarea, la care nu am putut raspunde, mi se termina apelul de îndată ce am răspuns, după care am sunat eu pe nr respectiv, de vreo 5 ori, si suna, însă nu răspundea nimeni! Ma gandeam ca e posibil sa fi fost ei si sa creadă ca nu vreau sa răspund sau ca nu e bun numărul. Din cauza asta nu știu cum ar fi indicat sa procedez.

 • flori august 12, 2015   Reply →

  Maria, eu am primit mail-ul de confirmare pe 5 august si m-au sunat ieri, insa am ratat apelul, si au revenit azi cu telefonul(dupa ce in prealabil mi-au trimis un email in care m-au informat ca am fost sunata ) Va fi fie un numar privat (asa m-au sunat ieri) sau numar de China cu prefix 86…Deci cred ca mai poti astepta , cu siguranta te vor suna zilele astea:)

  • Maria august 14, 2015   Reply →

   Da, Flori, aveai dreptate, astăzi m au sunat si pe mine! Succes sa avem!✈️✈️✈️

 • roxana august 13, 2015   Reply →

  Cum adica fac in 3 tari recrutarea?Care ar fi acelea

  • Catalin august 16, 2015   Reply →

   Bucuresti (Romania), Budapesta (Ungaria), Praga (Cehia)

 • Roxana august 18, 2015   Reply →

  Multumesc Catalin, ma gandeam ca locuind in Romania se intelege ca la Bucuresti. Oricum ,am fost sunata azi si vor poze full body ,probabil pt ca atunci cand i am spus ca am 1,80 a scos un sunet ciudat.Probabil sunt cam inalta :)) ,ma asteapta oricum la Bucuresti.

 • flori august 18, 2015   Reply →

  Roxana, tu ai primit invitatia pe mail?

  • Roxana august 19, 2015   Reply →

   Da,pe email.

 • flori august 20, 2015   Reply →

  Roxana, la cat timp dupa interviul telefonic ai primit invitatia?ms:)

 • maria august 20, 2015   Reply →

  Dupa interviul telefonic scurt de acum 2 saptamani nu am primit invitatie pe mail, cu toate ca am confirmat telefonic ca pot veni in 17 septembrie.

 • maria august 20, 2015   Reply →

  A primit cineva invitatia oficiala pe mail dupa interviul telefonic?

 • Dana august 21, 2015   Reply →

  Hello,
  Am si eu cateva intrebari:
  – are cineva mai multe informatii cu privire la cazare, cam cat ar fi chiria in company provided accomodation ?
  – training-ul oferit de ei cat dureaza ?
  – si ultima, in cazul in care esti angajat, costul biletului de avion catre China este suportat integral de catre companie ?
  Multumesc

  • Catalin august 27, 2015   Reply →

   La prima intrebare din ce stiu, iti asigura ei cazarea pentru cei 3 ani de contract initial, dupa aia daca doresti sa continui cu compania iti platesti tu. La restul intrebarilor nu am informatii.

   • Dana august 27, 2015   Reply →

    Multumesc Catalin.
    Am primit mail-ul lor la sfarsitul sapt. trecute, telefonul inca il astept. Iar intre timp caut sa ma informez cat mai bine asupra conditiilor de angajare. Succes ! 🙂

 • George august 26, 2015   Reply →

  Salutare! Si eu astept invitatia. A primit cineva pana acum sau inca e timp? Ciao!

 • Alina august 26, 2015   Reply →

  Buna,

  Am primit astazi comfirmarea ca sunt aleasa pentru interviu, iar invitatie o vor trimite saptamana aceasta.

  • Catalin august 27, 2015   Reply →

   Felicitari, eu inca astept dupa ce le-am trimis poza full body acum 8 zile

  • Dana august 27, 2015   Reply →

   Alina, cam in cat timp de la primul e-mail din partea lor ai fost sunata, iar confirmarea pt. a participa la interview ai primit-o imediat dupa ce te-au sunat sau a mai durat si acolo ?
   Multu !

 • Alina septembrie 1, 2015   Reply →

  M-au sunat a doua zi dupa primul mail.
  Confirmarea am primit-o dupa o saptamana.

  • dana septembrie 1, 2015   Reply →

   Multumesc pt. raspuns Alina 🙂
   Am observat dupa ce am reintrat pe link-ul de aplicare online, ca s-a extins data limita de depunere a CV-urilor de la 27/08 la 10/09.
   Conform informatiilor de aici, interviul pt. Buc e anuntat pentru 17 sept. tie ti-au transmis invitatia tot pt. aceasta data ?
   Multumesc.

 • Alina septembrie 1, 2015   Reply →

  Mai devreme am primit invitatia oficiala, sub forma unui bilet de avion.

 • Beatrice septembrie 2, 2015   Reply →

  Buna,
  M-au sunat ieri si nu am putut raspunde pt ca vorbeam la telefon. Nu am stiut cine suna. Au incercat de doua ori la rand. Or sa mai incerce sa ma sune sau sa le mai dau eu un mail?
  Dati-mi si mie un sfat!!!!
  merci

 • maria septembrie 3, 2015   Reply →

  Parerea mea este sa trimiti un mail in care sa specifici ca doresti sa fi sunata din nou pentru ca nu ai putut raspunde

 • maria septembrie 3, 2015   Reply →

  Eu am fost sunata in data de 07 august, am trimis apoi mail cu poza full body dar nu am primit inca invitatia oficiala……

 • Beatrice septembrie 3, 2015   Reply →

  Multumesc Maria!

 • Alina septembrie 3, 2015   Reply →

  Beatrice, trimite-le un mail in care le explici ce s-a intamplat. Asa am procedat si eu, de doua ori la rand, pentru ca am ratat apelurile lor.
  Asa cum am scris si pe profilul de pe facebook, eu momentan sunt la o companie aeriana europeana care a acceptat faptul ca am make-up permanent la sprancene, si le-am comunicat faptul dupa ce am primit invitatia la interviul cu ei, la acel moment.
  Acum nu stiu cum sa procedez, daca sa ii anunt pe cei de la Hainan tot printr-un mail (invitatia am primit-o acum cateva zile), sau sa astept pana la interviu…

 • Beatrice septembrie 4, 2015   Reply →

  Le-am dat azi mail in care le-am explicat de ce nu am răspuns! La cat timp te-au sunat iar dupa ce le-ai dat mail?

 • Alina septembrie 5, 2015   Reply →

  Au sunat a doua zi la 9 AM.
  Apoi iar la 3 PM.

 • Alina septembrie 6, 2015   Reply →

  Buna. Am aflat de la cineva care e angajat la Hainan ca nu trebuie invatata limba, ci doar cateva expresii necesare, iar cazarea si mancarea sunt asigurate, si salarul e in jur de 2000.

 • flori septembrie 6, 2015   Reply →

  Alina, ne poti spune daca data cand vor veni la Bucuresti a ramas 17 septembrie? tinand cont ca au prelungit perioada in care se poate aplica, m-am gandit ca au schimbat si data in care va avea loc interviul

 • Mihaela septembrie 6, 2015   Reply →

  Buna, la mine s-a intamplat asa: pe 14 august mi-au scris ca ma vor contacta telefonic pentru acel interviu in limba engleza. Pe 21 august m-au sunat si imediat dupa convorbirea telefonica am primit un e-mail in care imi cereau sa le trimit o fotografie full lenght. Astazi pe 6 mi-au trimis si invitatia oficiala la interviul de la Bucuresti care va dura toata ziua (dupa cum stim ca se intampla si cu alte companii aeriene, cu inregistrarea candidatilor,prezentarea companiei,probele de grup si interviul individual). Succes tuturor 🙂

 • Alina septembrie 7, 2015   Reply →

  Interviul ramane pe 17. A doua zi vor fi The Medicall Assessment and Contract Meeting Date pentru cei care trec de interviul final.

 • Alina septembrie 7, 2015   Reply →

  De pe cabincrew.com: “i know that the pay pretty much sucks (350 euro base LOL) plus hours that may never come. 4500E if u resign the 1st year, 3000 2nd. The “european base in the future” is bullshit, EU will never allow them to open a base in Europe. Weekly rosters, so no plans for life. Promotion u have to learn chinese (thanks god not nuclear physics) life in Beijing is expensive, housing is not provided. Salary if u live in their accomodation drops to some 1300E. Plus the costs of just being recruited, asking the working visa by yourself, bla bla bla…. simply isnt worth it. I dont understand how they want foreigneres to come with these “benefits” or lack of them. Oh yeah and no staff travel, only domestic ID75.. Thanks, but no thanks grin emoticon”

 • DIANA septembrie 7, 2015   Reply →

  Buna,

  Salariul este de 1700 EUR cu tot cu orele de zbor sau e doar cel de baza, la care se adauga orele de zbor? Comparativ cu companiile aeriene din Emiratele Arabe Unite, conditiile sunt mai bune?

  Am primit si eu astazi invitatia oficiala pentru 17 septembrie.

  Multumesc!

  • Anca Dumitrescu septembrie 7, 2015   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Buna Diana,

   Din cate am aflat si noi pana acum, salariul total lunar s-ar ridica la 2000 EUR. Legat de conditii, e greu de comparat cu companiile aeriene din Emiratele Arabe, dar trebuie luat in calcul ca Hainan Airlines este o companie aeriana de 5 stele (doar Qatar mai are 5 stele dintre companiile arabe) si atunci si trainingul si beneficiile voastre ca insotitori de bord ai acestei companii sunt pe masura.

   Succes!

 • maria septembrie 8, 2015   Reply →

  Vine cineva din Timisoara la interviu? sa putem sa ne organizam impreuna?

 • Alina septembrie 8, 2015   Reply →

  Buna Anca,

  Ai putea, te rog, sa ne spui in ce sens sunt conditiile greu de comparat cu cele din Orient? Orice informatie e binevenita, despre cum e viata in China. Multumesc mult.

  • Anca Dumitrescu septembrie 8, 2015   Reply →
   Anca Dumitrescu

   Salutare Alina,

   Nu ma refeream la conditiile de viata in China, despre care nu stiu foarte multe lucruri. Ma refeream la conditiile de munca. Angajatorii din Middle East ofera un pachet salarial avantajos pentru insotitorii de bord, care pe langa salariu, le asigura o serie de beneficii (cazare, transport, asigurare de viata si de sanatate, acces la sala si piscina, curatarea uniformei, bilete de avion cu discount etc). Dat fiind ca cei de la Hainan nu au angajat foarte multi europeni pana acum, nici informatiile nu sunt foarte clare in aceasta privinta. Tot ce stim sigur este ca ofera asigurare medicala si 30 de zile de concediu pe an. In acest moment documentez si eu acest subiect ca sa pot veni cu mai multe informatii in zilele urmatoare.

   Mult succes,
   Anca

 • Alina septembrie 8, 2015   Reply →

  Buna Anca,

  Multumesc mult pentru informatii.
  Astept cu interes altele.

 • Alina septembrie 8, 2015   Reply →

  De pe cabincrew.com:

  “This was posted by lliavko user:

  Salary before training is over 850 euro
  Salary after training: base 350 euro plus hours (goes up to 1700e including base)
  Base in Beijing
  No accommodation (if you chose to live in their accommodation, the salary drops to 1300 euro)
  No useful staff travel. Only domestic ID75. plus 1 international ticket a year + 3 domestic a year.
  Leave 15 days
  Weekly rosters
  No swapping
  If you resign 1st year you pay them 4500 euro, 2nd year 3000, 3rd like 1500, I think the 4th u don’t pay

  If you pass the final interview:
  travel to Beijing for medicals. The ticket to a Hainan destination that will have the flight to china, you have to pay it yourself. the flight to china is paid. In case you pass the medicals, you have to arrange a working visa by yourself in a chinese embassy (and pay for it) plus certified translations of documents into chinese (expensive)
  To get promoted, you have to learn chinese.

  This info is from someone who was accepted. plus info that I found in Internet. It all matches.

  Not to mention that their recruitment is a complete mess. They also basically refused to answer the questions that I sent about the job (the info above) They are doing the initial screening through Chinahr.com and those guys probably don’t know much about Hainan.

  Anyways all seems strange, nothing concrete, the conditions are way below average. Their talks about a future possibility to move to an European base are fairy tales. EU wont allow them, to protect European airlines.”

 • TEODORA septembrie 8, 2015   Reply →

  Buna
  Haideti sa facem un grup p facebook cu cei care vor merge pe 17 la interviu,si sa vorbim acolo mai mult.Ce ziceti?

  • alina septembrie 10, 2015   Reply →

   Teodora, s-a facut grupul?

  • alina septembrie 11, 2015   Reply →

   E deschis grupul

 • anca septembrie 9, 2015   Reply →

  Si eu merg pe 17 la interviu ,.Sunt de acord cu tine Teodora ar fi bine sa facem un grup pe facebook.

 • Paul septembrie 11, 2015   Reply →

  Buna tuturor! Am aplicat din Londra, am primit mail-ul pentru confirmarea interviului telefonic…si aici s-a agatat povestea in cui. Astept de 10 zile sa fiu sunat. Mi se pare oarecum tarziu sa ma anunte in cele cateva zile ramase de interviul de la Bucuresti, desi, teoretic as putea face un efort si sa ajung in timp util pentru interviu!
  P.S. Grupul de facebook s-a facut?

 • Beatrice septembrie 11, 2015   Reply →

  Buna Anca,
  Dupa ce le-am ratat apelurile le-am dat un mail in care le-am explicat ce s-a întâmplat si le-am spus ca as vrea sa fiu sunata din nou! Cand au sunat eu vorbeam la tel si de aceea nu am răspuns! Apoi am vazut ca aveam doua apeluri de la ei la distanță de 1min intre ele! Pana acum nu m-au sunat inapoi! Ce ma sfatuiesti sa fac?

 • TEODORA septembrie 11, 2015   Reply →

  Hey guys,am facut grupul !! Se numeste “Hainan interviu Bucuresti,Budapesta si Praga”.Ne vedem acolo!!
  \

  • Paul septembrie 11, 2015   Reply →

   Bună Beatrice!

   Poți să atașezi te rog un link către pagina creată? Am încercat să găsesc pagina însă fără succes. Mulțumesc și sper să ținem legătura acolo!

 • Paul septembrie 11, 2015   Reply →

  I meant Teodora! Îmi cer scuze 🙂

 • TEODORA septembrie 12, 2015   Reply →

  https://www.facebook.com/groups/1641933566076505/
  Am dat copy-paste p link sper sa duca unde trebuie.
  See you there :*

 • Alina septembrie 17, 2015   Reply →

  Interviul a decurs super, iar ofera salariala nu e cea stiuta, e foarte buna, cazarea si restul incluse. Diferenta uriasa fata de ce se speculeaza pe net. Merita in totalitate.

 • DIANA septembrie 17, 2015   Reply →

  A primit cineva confirmare ca a trecut de interviu? Stiti la ce ora e vizita medicala maine? Multumesc!

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.