Cum arată primul an de stewardesă la Emirates

Ca orice început, mutarea într-o altă țară cu obiceiuri și tradiții total diferite de ale tale, poate fi o adevărată provocare. Lași în urmă oameni dragi, locuri cunoscute, papanașii și aerul curat de acasă. Poți considera că pierzi pe o parte, dar pe de altă parte pui bazele unei noi cariere alături de o companie aeriană renumită și începi o nouă viață printre nori.

Primul an arată diferit față de tot ce ai văzut și experimentat anterior pentru că nicio prezentare de pe youtube sau întâmplare povestită de un alt însoțitor de bord nu poate descrie viața la Emirates. Primul pas este trainingul care durează între 6 și 8 săptămâni. O perioadă foarte intensă în care acumulezi multe cunoștințe pe care le vei utiliza zi de zi după terminarea acestuia, iar acest fapt eu îl consider esențial în dezvoltarea ulterioară a unui însoțitor de bord. Această perioadă “burete” este șansa oricărui cabin crew să pună toate întrebările pe care și le-a pus de-a lungul timpului, dar și să experimenteze noul job în postura de operator și nu de asistent așa cum se întâmpla anterior. De la detalii scurte, poziționarea echipamentului, lucrul în echipă, rezolvarea unei urgențe de natură medicală se ajunge cu pași înceți către simularea operarii unui zbor scurt, urmat de unul mediu și încheierea se face prin familiarizarea cu un zbor lung. Ai șansa să practici tot ce urmează să pui în aplicare, interacționezi cu pasageri reali, servești mancare și ești pus în situații limită pentru a-ți fi obervate reacțiile.

IMG 7109 Cum arată primul an de stewardesă la Emirates
IMG 7096 Cum arată primul an de stewardesă la Emirates

Există de asemenea numeroase teste practice dar și computerizate, pe care trebuie să le treci în procent de 80%, dar în cazul unui eșec, poți repeta proba respectivă de încă două ori. Ideal este ca nimeni să nu experimenteze acest gust, dar pentru că suntem oameni cu toții, i se poate întâmpla oricui.

Perioada trainingului se încheie cu o mini ceremonie în care toată lumea este felicitată pentru răbdare și perseverență, după care urmează 3 luni de zbor, timp în care se documentează toată experiența acumulată. Spun asta pentru că după cele 3 luni, toți cursanții se întorc la Training College pentru alte 3 zile de examene și probe practice prin care le sunt verificate cunoștințele acumulate, dar și pentru a împărtăși experiența unui nou început, mereu în schimbare și adaptarea la această nouă viață. Urmează Graduation Day, The Big Day.

Toată lumea este plină de emoții să urce pe scena unde își va vedea numele scris și toată lumea va aplauda. Se aud urale care răsună, familia și prietenii își susțin preferații, iar seara se încheie prin celebrarea acestei zile într-un restaurant sau club, împreună cu cei pe care îi consideri colegi și prieteni. Sunteți o parte a unui întreg care se rupe oarecum în această seară pentru că perioada trainingului nu este la fel ca perioada zborului. Fiecare va avea zboruri diferite, orar diferit, dar dacă există voință și unitate, această prietenie formată în 3 luni de zile, se va transforma într-una pe viață.

Am uitat să precizez faptul că există două zboruri de acomodare după terminarea trainingului (denumite “supy flights”) în care un cabin crew observa activitatea de la bordul unui avion, se obișnuiește cu procedurile desfășurate, sau mai pe scurt “intră în pâine”. E un moment emoționant și colegii te tratează ca pe un copil care vrea să învețe cât mai multe din prima zi dacă se poate.

În concluzie, începutul în cadrul companiei Emirates poate fi privit ca fiind dificil, diferit, provocator, dar parcursul este cea mai importantă perioadă și modul în care îți expui calitățile prin muncă. Modul în care îți dezvălui caracterul într-un mod palpitant și mereu nou care să-ți determine colegii să te placă pentru ceea ce ești cu adevărat. Primul an la Emirates a fost începutul carierei mele de însoțitor de bord, dar în același timp ușa a rămas deschisă pentru alte mii de oameni care își doresc să facă parte din aceeași familie și vor fi veșnic entuziasmați să își amintească de frumoasa perioadă în care s-au format, afirmat, dezvoltat.
Vă doresc să aveți parte doar de începuri memorabile printre oameni de excepție!

[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-plane”]Dacă îți dorești să devii însoțitor de bord, vino să te pregătești alături de echipa Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în care exersezi toate probele de la interviuri, afli totul despre aviație și avem grijă să te prezinți la următoarea recrutare cu un CV perfect și fotografii profesionale. Detalii și înscrieri aici. [/vc_message]

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.