Interviul Emirates. Cum se desfăsoară?

Prima oară l-am cunoscut pe Mihai, un optimist incurabil și un om care muncește cât 10. A venit în vară tocmai de la Londra pentru câteva sesiuni de private coaching cu echipa noastră, ca să se pregătească pentru interviul Emirates. Am apreciat extrem de mult determinarea și ambiția lui în a ajunge însoțitor de bord și faptul ca nu vedea altă cale decât cea a unui interviu de succes. Pentru Mihai, nu există termenul de eșec. Apoi am cunoscut-o pe Lărcrămioara, în septembrie, la cursul pregătitor pentru interviul la o companie aeriană. Venise cu aceleași gânduri precum Mihai, să prinda aripi. Cât mai curând posibil!

Mihai a făcut tot ce i-a stat în putință și, în septembrie, a luat din nou un zbor Londra-București ca să ne fie alături măcar la 2 din cele 4 zile de curs, atât cât îi permitea jobul să fie liber. Voia să fie cât mai bine pregătit la interviuri și să nu rateze vreo șansă de a fi angajat. Așa a cunoscut-o pe Lăcrămioara și pe ceilalți cursanți Vreau să fiu Stewardesă și au început să se organizeze să mearga prin toată Europa la interviuri, până vor reuși. Au fost la Sofia prima dată, însă nu a fost cu noroc. Nu s-au lăasat. Au mers la Frankfurt, unde Emirates organiza un Open Day. După o zi lungă de interviu, într-o duminică, Mihai mă sună și îmi spune cu vocea lui caldă și plină de optimism: “Anca, ghicește unde sunt?! La Frankfurt, tocmai am ieșit de la interviul final cu Emirate! Și-o am lângă mine pe Lăcrămiora, am ajuns amândoi în finală.”

Mai jos puteți citi și emailul primit la câteva zile de la interviu de la Lărcrămioara, care mi-a povestit cum a fost, pas cu pas, pentru ea și Mihai interviul Emirates. Sper să vă fie cu folos povestea lor și să aveți succes la urmatoarele recrutări Emirates de la București.

Dragă Anca,

Mihai, care este un optimist fără leac, te-a sunat acum ceva timp și ți-a spus vestea. Știind că toate informațiile următoare vor fi bine folosite pentru grupele viitoare de aspiranți la aripi, m-am hotărât să îți scriu un email.

Interviul Emirates de la Frankfurt, a început la ora 9 a.m. Am fost în număr de 37 de persoane. Cu părere de rău, îți spun că unii dintre ei, mai ales fetele, parcă au uitat că veniseră pentru EMIRATES, ci nu pentru o plimbare la plajă. Așadar, recrutoarea, pe numele ei Eva, ne-a invitat într-o sală de conferință și așa a început ziua. Pe rând, unul câte unul, am fost sa îi dam CV-ul cu o singură poză. Ne-a dat în schimb o mică etichetă pe care era scris numărul nostru și numele. Aceea am purtat-o pe tot parcursul zilei.

Lacramioara la curs, exersand un role-play alaturi de trainer

CLOS6762 1024x683 Interviul Emirates. Cum se desfăsoară?
[vc_message message_box_style=”standard” style=”rounded” message_box_color=”info” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-plane” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]

Te pregătim să treci cu succes de interviul Emirates. Ți-am pregătit o zi întreagă de curs în care vei simula toate probele de la interviu sub atenta observație a unui trainer cu experiență și vei învăța secretele unui interviu de succes. 80% din cursanții noștri sunt astăzi însoțitori de bord. Înscrieri aici.

[/vc_message]

A început prezentarea companiei alături de cea a căldurosului Dubai. Timp de 45 de minute recrutoarea vorbea, iar noi, ei bine, mai că îi aspiram cuvintele din gură și eram cu ochii ațintiți spre ceea ce speram, din tot sufletul, să fie următoarea noastră casă pentru mult timp. Ne-a invitat apoi să luăm pauză 5 minute cât timp ea aranja sala pentru primul excercițiu. Reintrați în sală, am fost puși în semicerc în grupe de câte 4 persoane și așa am început primul exercițiu de echipă. La finalul lui, am ieșit afară și recrutoarea a afișat în următoarele minute lista cu numerele rămase în competiție.

Următorul exercițiu a fost de tipul round table, cu mult mai puțini participanți. Înainte de începerea exercițiului a fost Reach Testul, în urma căruia 2 fete au fost nevoite sa plece. Recrutoare era acum așezată pe un scaun în fata noastră și nota cu o atitudine care nu lăsa semne de distracție, ci clar de multă seriozitate. Am avut 10 minute la dispoziție să finalizam această probă. După terminarea acestui exercițiu am rămas 7 persoane.

Următoarea probă a fost testul de engleză, cu o ora la dispoziție și cu multe exerciții de vocabular în care trebuia să găsești sinonime, să faci legătura dintre cuvinte și diverse definiții. Două exerciții cu texte destul de mari de citit, iar în spatiile libere trebuia sa îi atribuim o frază sau cuvântul ce lipsea.
Încă o persoană a plecat după acest test.

La finalul primei zile ni s-au dat o serie de foi pe care trebuia să le completăm. Am stabilit ora interviului final pentru ziua următoare, iar tot în acea seară am făcut Testul Psihometric, care a avut 30 de întrebări. Mă uitam în ochii lui Mihai, iar Mihai în ai mei și nu ne venea să credem că avem foile în față,  iar mâine interviul final.

Interviul final a venit la pachet cu o serie de emoții. În timp ce noi vorbeam, recrutoarea nota fiecare cuvânt pe laptop. Destul de frustrant să auzi tastele încontinuu însa o sa ajungi sa uiți de ele. Nu am fost întrebată dacă știu ceva de companie, sau ce știu. Nici să mă prezint nu a fost nevoie, și din câte am înțeles așa a fost și la restul colegilor mei de la interviul final. Fiecare întrebare s-a axat pe locurile de muncă avute, pe scoală și pe voluntariat, în cazul meu. A vrut răspunsuri exacte și pe subiect. Și da, m-a întrebat de ce vreau sa fiu stewardesă. Chiar printre primele întrebări a fost. Oh, ce mă bucur acum ca am ales să particip la cursul de pregătire din septembrie. Începând de la grooming până la răspunsurile de la interviul final am folosit atât eu, cât și Mihai, informațiile primite la curs.

Acum aștept! Dacă am emoții? Cred că o sa îmi lipesc telefonul de mână până când o sa primesc the golden call. Îmi vine în minte răspunsul lui Mihai la întrebarea mea:

“Mihai, crezi ca o sa reușim?” Iar el îmi spunea pe un ton hotărât: “Lăcri, știi să faci castele de nisip?”

Mulțumim echipei “Vreau să fiu Stewardesă” 

Lăcrămioara

Selfie post interviu Emirates

12187772 977679842270363 494855438843891906 n e1447074890680 600x450 Interviul Emirates. Cum se desfăsoară?
[vc_message message_box_style=”standard” style=”rounded” message_box_color=”info” icon_type=”fontawesome” icon_fontawesome=”fa fa-plane” icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert”]

Dacă vrei să devii însoțitor de bord, atunci vino la cursul pregătitor Vreau să fiu Stewardesă. Te așteaptă 4 zile de curs intensiv în care vei exersa probele de la interviuri, vei afla tot ce trebuie să știi despre aviație, cum să răspunzi la întrebările recrutorilor și vei învăța cum să îți contruiești un CV perfect. Ai parte de 2 traineri cu peste 12 ani experiență în aviație și recrutare. Detalii și înscrieri aici.

[/vc_message]

4 Comments
 • Beatrice
  Posted at 21:28h, 24 martie Răspunde

  Știți cumva vârsta minima la Emirates?Multumesc!

  • Anca Dumitrescu
   Anca Dumitrescu
   Posted at 10:15h, 30 martie Răspunde

   Bună Beatrice,

   Vârsta minimă la Emirates este 21 de ani. Baftă!

 • Lorena Hirtescu
  Posted at 13:32h, 28 noiembrie Răspunde

  My name is LORENA HIRTESCU and I would like to apply for the position of crew cabin member at the Emirates airlines. I would like to know how and who to contact the human resource department. I am from Romania , Constanta city, and i intend to attend the language courses . I have already written my CV , but i have a problem with sending my application. Could you help me , please?

  • Andreea Julei
   Andreea Julei
   Posted at 18:22h, 28 noiembrie Răspunde

   Buna Lorena,
   O sa iti raspund in limba romana pentru ca toti cei interesati de subiect sa foloseasca informatia. Pentru moment, compania Emirates nu face recrutari in niciun colt al lumii, dar anumite surse spun ca ar trebui sa reinceapa procesul angajarilor si probabil Romania va fi cu siguranta pe lista tarilor unde se cauta forta de munca. Intre timp, poti intra pe site-ul lor oficial la sectiunea “Careers” si acolo poti incarca cv-ul tau, impreuna cu toate datele personale. Nu iti garantam faptul ca cineva te va contacta in acest sens, dar important este ca tu sa faci acest pas pentru ca niciodata nu se stie de unde poate veni sansa ta. Cat despre cursul de engleza, te asteptam cu mare drag in perioada 26-28 ianuarie 2018, sau oricand consideri ca esti pregatita.
   Te pupam cu drag si asteptam sa te cunoastem!

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.