Cum a fost la ultima recrutare Qatar Airways de la București

Qatar Airways a recrutat ultima dată la București pe 25 iulie 2015. De atunci, reprezentanții companiei au mai fost de două ori  în țară, la Timișoara și la Iași. Una din cursantele noastre a participat la sesiunea de la București ne-a scris imediat dupa interviu și ne-a relatat, pas cu pas, ce s-a întâmplat în cele două zile de recrutare.

Mai jos, vă redau emailul primit de la cursanta noastră Cristina, la câteva zile de la interviu. Titlul lui era “Aproape am reușit”:

Dragă echipă Vreau să fiu stewardesă,

Vă scriu pentru că aproape plâng de fericire! Am participat în acest weekend la interviul Qatar Airways, primul meu interviu pentru poziția de cabin crew și am trecut cu brio toate testele. Am ajuns în marea finală!

Toată experiență asta a început cam dezamăgitor pentru mine. În prima zi (OPEN DAY) unele fete au primit o etichetă cu un număr și numele lor. La mine a fost diferit, recrutoarea mi-a zis să îmi verific emailul în acea zi în timp ce îmi scana CV-ul și îmi sublinia numărul de telefon și emailul. Am crezut că asta e o metodă elegantă de a spune: “Nu ești ceea ce căutăm”. Înainte de culcare am verificat emailul și nu primisem nimic.

A două zi m-am trezit și mă pregăteam să mă duc la sală. La 9 am deschis emailul pentru o verificare de rutină și am sărit ca arsă când am văzut email de la Qatar Airways. Eram așteptată la Assesment Day la ora 10. În 30 de minute mi-am călcat cămașa și am reușit să fiu gata. La 10 fără 5 minute eram la hotel.

Am intrat în sală foarte emoționată și una din recrutoare m-a recunoscut. Am primit numărul 93.
În prima fază ne-au pus câteva filmulețe despre Qatar Airways și despre viață în Doha, apoi a urmat prima probă. Trebuia să ne ridicăm în picioare și să conversăm cu persoana de lângă noi, apoi să o prezentăm tuturor. După această probă a urmat testul scris la engleză. Mie mi s-a părut extrem de simplu. Am avut 25 de întrebări (pe bază unui text, câteva de matematică, de vocabular ) și un eseu. 
După acest test numărul candidaților s-a redus la jumătate.

A urmat reach testul, am fost întrebați dacă avem semne, tatuaje, etc apoi am extras un bilet pe care era scris un cuvânt despre care trebuia să vorbim. Am ales cuvântul “group” și am vorbit despre echipa mea de la actualul loc de muncă și despre faptul că ne sprijinim, ajutăm și susținem reciproc întotdeauna.

După această probă am mai rămas 7 fete și recrutoarele ne-au spus că nu vor mai fi eliminări. Am luat o pauză, după care ne-am întors în sală. între timp au venit și concurentele care trecuseră în prima zi de toate probele.  Am completat o serie de documente apoi am avut interviul final care a fost cel mai ușor.

Pe mine m-au întrebat cum a fost ziua mea. Le-am spus că a fost minunată și că mă simt foarte norocoasă pentru că mă aflu în fața lor. Le-am mărturisit că înainte cu o zi am fost dezamăgită că nu primisem acea etichetă la care sperau toți canditații și că am văzut invitația pentru Assesment Day cu o oră înainte de oră stabilită. În acel moment recrutoarele mi-au zis că asta e un semn, că așa a fost să fie. Din atâția canditati eu am ajuns acolo în ciuda tuturor piedicilor.

Vreau să va mulțumesc pentru toate informațiile utile pe care mi le-ați oferit la cursul pregătitor. Și pentru încurajare. Și pentru că mi-ați spus să zâmbesc în continuu. A funcționat !

Acum trebuie să trimit pozele și analizele și să aștept răspunsul final. Sper să fie un mare DA. Deja mă văd în Doha! Visez la asta!

Vă îmbrațisez cu drag,
Cristina”

Cam așa s-a derulat interviul pentru Cristina. Au fost două zile pline de emoții, însă la final cursanta noastră a reușit să treaca cu brio peste tot și să fie învingătoare dintre sute de candidați. Eu vă urez succes, să aveți încredere în voi și un strop de noroc care să facă diferența.

Echipa Vreau să fiu Stewardesă te pregătește să treci cu succes de interviul Qatar Airways. Organizăm o zi de curs pregătitor în care vei exersa toate probele de la interviu, vei învăța cum să treci peste emoții și ce ai de făcut ca să îi cucerești pe recrutori. Detalii și înscrieri aici. 

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Cum a fost la ultima recrutare Qatar Airways de la București

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

3 comments

 • Elena septembrie 28, 2015   Reply →

  Bună ziua! Aveți noutăți de la Cristina? Cred că am participat împreună cu ea la interviul final, fiind una dintre “concurentele care au trecut probele cu o zi înainte”. Din păcate nu am păstrat legătura cu fetele. Eu am primit e-mail de la echipa de recrutare, în care îmi cereau 2 fotografii: cu şi fară machiaj. Mulțumesc şi succes tuturor!

  • Dana septembrie 28, 2015   Reply →

   Buna Elena, momentan o singura fata a primit mailul pentru analize, in rest inca asteptam!
   Mai multe informatii gasesti pe un grup pe care l-am creat noi, Qatar- FI- Iulie 2015!
   Multa bafta!:*

 • Elena septembrie 29, 2015   Reply →

  Bună, Dana! Şi mulțumesc pentru răspuns. Am căutat grupul pe facebook, dar nu îl găsesc. Poți posta link-ul?
  Sper ca aşteptarea noastră să aducă numai veşti bune!

Leave a comment