Cum a fost la European Cabin Service Conference, conferința anuală dedicată aviației private

În numele echipei Vreau să fiu Stewardesă, am participat la cea de-a 4-a ediție a Conferinței Europene pentru însoțitorii de bord corporate din aviația privată, care a avut loc săptămâna trecută la Bruxelles. Conferința a fost găzduită la Hilton Grand Place și a fost un eveniment educațional și de networking de 2 zile.

RUCS EBAA 9 Cum a fost la European Cabin Service Conference, conferința anuală dedicată aviației private

Însoțitori de bord corporate, însoțitori de bord din aviația comercială, membrii ai echipajului de cabină, firme de catering, chefi, firme furnizoare de servicii pentru aviația privată, traineri, piloți sau tehnicieni, civili sau militari, toți am fost prezenți la această conferință pentru a împărtăși idei și practici noi, pentru a învăța cum să să îi îndrumăm cât mai bine pe cei ce vor să opteze pentru o carieră în aviația privată și pentru a avea succes în această carieră.

 RUCS EBAA 5 Cum a fost la European Cabin Service Conference, conferința anuală dedicată aviației private

După patru ani, această conferință a crescut semnificativ. Nu numai datorită numărului de participanți, ci și datorită numărului tot mai mare de vorbitori de cea mai bună calitate.

Agenda din acest an a fost destul de plină și ne-am bucurat de diferitele prezentări pe  care ni le-au adus vorbitori din sfere ale aviației și am primit sfaturi utile date de experți.

Prima zi a început cu o primire călduroasă  din partea echipei organizatoare și introducerea în subiectele ce urmau să fie abordate în cadrul conferinței. A  urmat  un workshop de catering, unde am învățat cum să construim un desert rapid atunci cînd nu avem resurse, cum să compunem un coș de fructe elegant, cum să gestionăm produsele într-o aeronavă, cum să facem cele mai bune smoothies pasagerilor. Vorbitorii au fost domnul Pierre Rambroul de la Uppersky Gourmet, domnul Martin Henschel de la firma de catering Carlos Aviation, dna Emma Mair de la London Absolute Taste, dna Paula Kraft de la DaVInci In-Flight Institute Training și Andre Seijbel de la Galley Kitchen VIP InFlight Catering.

RCS EBAA 0 Cum a fost la European Cabin Service Conference, conferința anuală dedicată aviației private

A urmat apoi o prezentare foarte interesantă despre aviația de tip business în China, despre tradiții, pasagerii chinezi și feluri de mâncare specifice. Prezentarea a fost facută de dna Hong Wang de la Air Culinaire Worlwide.

RUCS EBAA 13 Cum a fost la European Cabin Service Conference, conferința anuală dedicată aviației private

Dl. Matthew Delamere de la Eyelevel ne-a făcut o prezentare despre abilitățile necesare unei cariere de succes în aviația privată, iar dl. Manuel Ramos de la Caron ne-a încântat cu o  prezentare live despre tehnicile de machiaj.

Am încheiat ziua cu o recepție și cu o cină delicioasă, timp pentru a socializa cu vechi prieteni sau pentru a  ne face prieteni noi.

A doua zi a conferinței a început cu remarcile de bun venit ale reprezentanților ECFAC (Comitetul European pentru Însoțitorii de bord Corporate) și ale EBAA (Asociația Europeană de Aviație de tip Business ), iar dna Christine Mairesse, ne-a prezentat programul WE-CARE, programul creat special pentru operatorii de aviație privată și pentru însoțitorii de bord corporate, pentru a putea comunica mai ușor atunci când caută angajați de înalt nivel profesional.

RUCS EBAA 11 Cum a fost la European Cabin Service Conference, conferința anuală dedicată aviației private

Brent Palmer de la MedAire a fost următorul vorbitor, cu cursuri medicale despre cum facem față în zbor diverselor situații medicale care apar, cum rezolvăm aceste situații până ajungem cu pasagerii la sol, în condiții de siguranță totală, cât și cum reușim să ne menținem sănătoși în ciuda oboselii acumulate și a diferențelor de fus orar.

Comunicarea într-o manieră sigură și interpersonală  a fost prezentată de Yasmin Milner de la Corportae Flight Training și a fost  urmată de o sesiune de management al resurselor echipajului, prezentată de către Thomas Vrancken de la FlyingGroup.

RUCS EBAA 14 Cum a fost la European Cabin Service Conference, conferința anuală dedicată aviației private

Am învățat lucruri noi și în workshopul următor, Competență vs Conformitate EASA / Air Ops, prezentat de către Isabelle Durand de la AirCare Facts, urmată de Siguranță, Securitate și Sisteme de zbor, prezentat de către Terry Yeomans. Am terminat ziua cu un vorbitor special, Scott A. Moore, fost pilot și acum scriitor, leadership coach și trainer la Institutul de Formare In-Flight DaVinci, care ne-a vorbit despre leadership, autoritate și carieră de succes.

RUCS EBAA 12 Cum a fost la European Cabin Service Conference, conferința anuală dedicată aviației private

Această ediție a avut și trei noi câștigători de burse de aviație. Câștigătorii au fost selectați în urma aplicațiilor făcute și în conformitate cu procedurile de aplicare a acestora.

Fatosj Kalan a primit o bursă de instruire pentru însoțitorii de bord corporate, la FlightSafety International din Paris Le Bourget (FR). A primit premiul de la Christiane Gustave și Peggy Marchand în numele FlightSafety International, precum și de la Sharon Rose Arroyo și Tim Kirkwood în numele WCA (Women in Corporate Aviation).

RUCS EBAA 15 Cum a fost la European Cabin Service Conference, conferința anuală dedicată aviației private

Matt Morawski a primit o bursă constând într-un curs de silver service de cinci zile la Institutul DaVinci din Fort Lauderdale, Florida (SUA), inclusiv bilete de avion și hotel. El a primit acest premiu de la Paula Kraft, care este fondatorul școlii de formare InFlight DaVinci. Andi Scott a primit o bursă Train the Trainer în Luton (Regatul Unit). Acesta a primit acest premiu de la Yasmin Milner în numele companiei de formare a însțțitorilor de bord corporate.

Comitetul european îi încurajează pe toți să aplice pentru aceste burse, care sunt oferite în fiecare an. Toți cei care consideră că vor o carieră în domeniul aviației de tip business ar trebui să  aplice, este o șansă ca diferite companii, asociații și instituții să vă îndrume și să vă sprijine.

A fost un eveniment de succes, foarte util pentru toți cei prezenți, și aștept cu nerăbdare următoarea ediție.

Până atunci, cer albastru și aterizări fericite la  toată lumea!

RUCS EBAA 2 Cum a fost la European Cabin Service Conference, conferința anuală dedicată aviației private

[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-plane”] Vreau să fiu stewardesă organizează Cursul Corporate Flight Attendant Training – Silver Service & Etiquette, un curs de formare profesională și orientare în cariera de  VIP / Corporate Flight Attendant dedicat persoanelor care vor să lucreze ca însoțitori de bord aviația privată și au nevoie să își îmbunătățească nivelul de service on board pentru a se ridica la standardele impuse de companiile aeriene private.

Dacă în prezent ești stewardesă pentru o linie comercială și îți dorești să faci pasul spre aviația privată sau vrei să îți începi cariera direct ca însoțitor de bord corporate, atunci acest curs este cea mai potrivită alegere pentru tine.

Cursul va pregăti pe deplin cursanții pentru cariera de VIP / Corporate Flight Attendant și va spori experiența lor profesională actuală crescând nivelul de servicii oferite la bord. Detalii aici.

[/vc_message]

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.