Cum a decurs recrutarea Qatar Airways de la Cluj, din 12 august 2017

Ana Maria, recent absolventă a unui curs de pregătire marca Vreau să fiu Stewardesă, ne povestește cum a decurs pentru ea recrutarea Qatar Airways desfășurată la Cluj Napoca pe 12 august 2017. Ana Maria a reușit să treacă de toate probele interviului, iar acum așteaptă un răspund din partea companiei.


Sâmbătă – 12.08.2017

“Am ajuns împreună cu colegii mei de la curs: Augustin, Marius, Lucy și Georgiana la hotelul unde trebuia să aibă loc interviul. Ne-am așezat la o masă pe niște fotolii și priveam în jur cum se adună lumea, am fost surprinși de numărul de persoane, era foarte mic. La 8:45 am fost invitați într-o sală unde ne-am așezat și așteptam să înceapă recrutarea. Pe numărate, eram cam 100 de persoane în sală. Au venit recrutoarele, 2 tipe interesante din Srilanka, una mai tânără și zâmbitoare și una mai în vârstă și serioasă.

Ne-au prezentat cum va decurge prima probă, cea de CV drop, s-au prezentat și ne-au invitat câte 2 în sala de lângă. Toată lumea avea emoții, se simțea în aer :)) eu și colegele mele eram ușor agitate, ne concentram să nu facem vreun gest greșit, Lucy ne repeta lucruri de la curs, ne reîmprospăta memoria. Am intrat prima dintre ele împreună cu o fată din Asia, am făcut cunoștință repede cu ea și ne-am mai domolit puțin emoțiile, după care, cu mult curaj, am intrat înăuntru.

Efectiv în acel moment mi-au dispărut toate emoțiile, am fost foarte calmă și relaxată când am ajuns în fața recrutoarelor, culmea că am avut norocul să nimeresc la tipa serioasă. Am salutat, i-am zâmbit și i-am înmânat CV-ul și pozele (atât ne-au cerut). M-a întrebat ce fac acum, adică unde lucrez, i-am explicat pe scurt cu ce mă ocup și ce se întâmplă la locul de muncă, după care s-a întoars puțin în spate și a luat o foaie, în acel moment aveam ochii ca cepele, nu știam ce e, dar bănuiam că e invitația și nu-mi venea să cred. Mi-a fost cel mai frică de această probă CV (prima impresie). Mi-a scris pe foaie numărul 16 și a semnat. Mi-a zis să mă duc să mănânc ceva, să mă hidratez și să revin la 11.00 pentru interviu. I-am zâmbit larg, mă abțineam cu greu să nu sar în brațele ei!

După CV drop nu am plecat din hotel, am ieșit doar afară să mâncăm ce aveam la noi, să ne hidratam și înapoi la interviu. La 10:45 ne-au invitat din nou în sală, rămăsesem doar 35 de persoane, ne-au explicat ce va urma si că va fi o zi grea și lungă. Se pare că nu a fost chiar așa.

Ne-au dat prima dată un test de engleză. Nivelul acelui test era mediu, mi s-a părut destul de simplu, cu niște întrebări dintr-un text, 2 exerciții cu a, b, c, d și un exercițiu cu niște calcule matematice. Am ieșit iar, toată lumea era destul de agitată, eu eram atât de calmă și relaxată, dar nu înțelegeam de ce?! (De obicei sunt o persoană foarte agitată și plină de emoții în astfel de situații).

După 20 de minute am intrat iar și ne-au anunțat că va striga câteva numere care se vor duce în cameră alăturată. Zis și făcut, a strigat 10 persoane, noi încă rămăsesem acolo, eu și Georgiana ne țineam de mână și deja ne făceam semne, “asta e, mergem acasă”, când recrutoarea ne-a spus “felicitări, ați trecut mai departe” și atunci ne-a venit inima la loc și nu ne venea să credem.

Am rămas 25. Ne-au invitat la reach test, din nou în cameră alăturată, dar câte o persoană. Intrăm în ordinea biletului. Am intrat, mi-au arătat să mă duc la perete, le-am întrebat frumos dacă îmi pot pune sacoul pe scaun, m-am descălțat tot acolo, am ajuns la perete, am atins limita și m-au chemat la ele. Eu inițial voiam să mă duc să mă încalț și să-mi iau sacoul, dar ele deja mi-au zis vino aici, așa că m-am dus așa desculță. Îmi venea să râd. M-au întrebat de cicatrici și am spus că am un mic semn pe mână stânga aproape neobservabil, pe care am preferat să îl arăt fiind pe mână, a fost ok, doar m-au întrebat de unde am semnul. M-am încălțat, îmbrăcat și am ieșit. După ce toată lumea a intrat ne-au anunțat că persoanele ce se aud strigăte merg mai departe, în capul meu era doar “sixteen”. Eu și Geo ne țineam strâns de mână și speram să trecem împreună mai departe. Din păcate doar “sixteen” s-a auzit de 2 ori așa că am rămas fără ea. Nu mi-a venit să cred nici măcar o secundă că voi trece mai departe. Recrutoarele ne-au felicitat din nou, ne-au oferit un formular mai mare de completat și după ne-au pus o prezentare despre Qatar, job, ce ne așteaptă. Imediat după, ne-au anunțat că vom intra la final test și că va trebui să așteptăm mail-ul de confirmare că am fost acceptați și după să le trimitem niște poze despre care ne vorbise înainte.

În jur de ora 16:30 începe final test. Toată lumea era obosită, nemâncată și abia aștepta să terminăm, știam că final test durează 30 de minute și deja ne pregăteam sufletește să așteptăm încă 4 ore. Spre surpinderea noastră a durat cam 2-3 minute pentru fiecare persoană. Când mi-a venit rândul am tras aer în piept și am intrat, m-au invitat să mă așez, și au început să se uite din nou în CV și să mă întrebe ce fac în prezent și dacă am întâmpinat o situație mai dificilă și cum am rezolvat-o. După care din nou m-au pus să le arăt cicatricea minusculă de pe mână. Când am ieșit de acolo ne uitam entuziaști unul la altul și nu știam dacă am trecut sau nu. Ne-am liniștit după ce am primit mail-ul unde aveam atașat link-ul de înscriere pe site-ul lor. Totul s-a terminat în jur de ora 17.00, nu ne-am așteptat să fie totul atât de rapid și de ușor, noi eram pregătiți și pentru ziua următoare să venim la interviu. Încă nu îmi revin din șoc, nu pot să cred că am fost printre acei 8 candidați rămași și nu pot să cred că am reușit să fiu atât de calmă și de relaxată, deși eu credeam că voi tremura ca o vargă și voi claca din prima la CV drop. Încerc să mă trezesc din șoc, să realizez că s-a întâmplat și să mă pregătesc pentru ce va urma.

Am încercat pe parcursul probelor să fiu eu, am făcut mici glumițe cu recrutoarele, le-am făcut să zâmbească și acest lucru cred că a contat. Nu am făcut nimic special, am foat doar eu însămi. Asta le recomand tuturor: să zâmbească, să fie calme și relaxate, nu te tăie nimeni acolo, cred că asta aveam în cap în acel moment.

Vă mulțumesc vouă fetelor pentru tot sprijinul acordat, am învățat multe lucruri la cursul Vreau să fiu Stewardesă, lucruri care m-au ajutat să îndrăznesc să ajung la un interviu și lucruri care mă vor ajuta toată viață. Voi mi-ați dat încrederea să pot participa la interviu, am venit foarte nepregătită fără să știu prea multe, iar după cele 4 zile mă simțeam pregătită și așteptam interviul și urmatorea zi.

Să o țineți tot așa, mult spor în ceea ce faceți pentru că faceți bine. Am apreciat implicația în ceea ce faceți și stilul vostru de a lucra cu oamenii.

Vă îmbrățișez cu drag!

Ana Maria

Pregătește-te să devii însoțitor de bord în cadrul cursului Vreau să fiu Stewardesă. Organizăm 4 zile de curs intensiv în cadrul cărora vei învăța tot ce ai nevoie să știi despre aviație, vei exersa probele de la interviuri, îți vei îmbunătăți limba engleza și tehnicile de vorbire în public, vei învăța cum să oferi cele mai creative răspunsuri în fața recrutorilor și cum să treci peste emoții. La finalul celor 4 zile de curs vei pleca acasă cu un CV perfect și cu fotografii profesionale. Înscrieri și detalii aici.

Anca Dumitrescu avatar 80x80 Cum a decurs recrutarea Qatar Airways de la Cluj, din 12 august 2017

About Anca Dumitrescu

Anca este co-fondator Vreau să fiu Stewardesă, editor și trainer certificat la nivel internațional. Are o experiență de peste 8 ani în jurnalism, marketing și comunicare, iubește să lucreze cu oamenii și să le ofere cea mai bună experiență de învățare. O poți cunoaște la cursul English for Future Cabin Crew, unde se ocupă de îmbunătațirea nivelului de limba engleză al celor care își doresc o carieră printre nori.

You may also like

5 comments

 • Andreea august 17, 2017   Reply →

  Buna ziua,
  Apreciez site-ul vostru si chiar mi se pare util, insa am participat intr-adevar la interviu si alte persoane, nu am fost inscrise inca la cursul Vreau sa fiu stewardesa nici nu am terminat vreo scoala de specialitate cum au mai venit la interviu sambata persoane cu esarfe sau un accesoriu distinctiv. Nu mi s-a parut corect faptul ca nu se anunta ca aceste persoane au prioritate fiind si cele care au primit invitatie fie cele din grupul inscris la curs fie cele cu diploma de la Universifly si am aflat doar pentru ca ne-a spus apoi una dintre cursante. Altii au facut acelasi efort s-au pregatit, s-au trezit si si-au rezervat sambata cu aceleasi emotii doar ca nu au platit un curs sau altul ceea ce ne face sa credem ca nu e tocmai corect intreg procesul de recurtare pentru ca probabil pe noi, ceilalti, nici nu ne-au luat in calcul. Oricum, multumim pentru sfaturi. Speram ca alte recrutari sa fie totusi mai corecte si transparente pe viitor ca toti sa avem sanse egale. O zi frumoasa!

  • Andreea Julei august 17, 2017   Reply →
   Andreea Julei

   Buna Andreea,
   Noi personal nu încurajăm oamenii să vină la cursul nostru pentru că asta le va garanta succesul la interviul, ci pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine mecanismul unei astfel de provocări. Facem exerciții, simulări și lucrăm foarte mult în echipă pentru ca participanții să prindă încredere în forțele lor. Modul în care fiecare se prezintă la interviu îl privește în exclusivitate, iar dacă tu consideri faptul că detaliile distinctive te vor ajuta să reușești, nimeni nu te va contazice. Nu știu dacă tu ești în acest moment supărată pe noi pentru faptul că nu ai putut demonstra mai mult la interviu față de cei care au urmat cursul nostru, dar în orice situație, exercițiul și informația vor fi un plus pentru toată lumea. Te pupăm și să nu fii dezamăgită dacă lucrurile nu au ieșit așa cum ți-ai fi dorit. Întotdeauna există o a doua dată pentru orice!

 • Andreea august 17, 2017   Reply →

  Tin sa impartasesc si eu din experienta mea la interviurile Qatar. Mentionez ca nu am urmat niciun curs. M-am pregatit temeinic singura, citind toate materialele gasite pe internet si exersandu-mi engleza cat de mult. Am participat de 3 ori la interviu. De doua ori am fost respinsa in urma probei “reach test”, proba la care au observat ca am multe alunite. Mi-au cerut sa ma apropii, sa le observe pe cele de pe fata, gat si brate. La unul din interviuri am trecut de final interview dar si atunci mi-au cerut poze cu si fara make-up cu alunitele de pe fiecare zona mentionata mai sus. Dupa toate aceste interviuri sunt sigura ca asta este problema mea si in consecinta nu voi mai participa. In rest, probele nu sunt complicate, nici catchy. Sper ca va sunt de folos informatiile. Mult succes tuturor.

  • Andreea Julei august 17, 2017   Reply →
   Andreea Julei

   Dragă Andreea,
   Îți mulțumim foarte mult pentru răbdarea de a ne relata această experiență și sunt convinsă că perseverența ta va da rezultate la un moment dat. Important este să ai mereu încredere în tine și să nu lași pe nimeni să te descurajeze. Dacă cei de la Qatar Airways nu ți-au specificat clar faptul că aceste alunițe sunt problema, înseamnă că mai există o șansă alături de ei, iar dacă nu, există alte companii ale căror porți se deschid încet dar sigur. Noi te susținem în tot ceea ce îți propui. Te pupăm.

 • Maria august 18, 2017   Reply →

  Am participat si eu la recrutare si am ramas surprinsa sa aflu ca probele s-au tinut in aceeasi zi ! Eu nu am trecut de cv drop si am verificat toata ziua mailul in speranta unui anunt pentru a doua zi. Recrutoarele au repetat de mai multe ori, inclusiv cand am ajuns fata in fata cu ele sa verificam mailul pana la ora 6 si sa tinem telefoanele langa noi pt ca vom fi anuntati prin diverse metode daca trecem in etapa urmatoare de a doua zi ! De fapt cu aata au si inceput de dimineata, cu specificatia ca sambata se tine doar cv drop iar probele sunt duminica ! Nu mi s a parut corect sa se joace cu emotiile si asteptările unor oameni care au venit si de la 800 de km si au platit bilete de avion si cazari degeaba cand puteau pleca acasa din prima zi stiind ca au esuat … asa procedeaza mereu ? Eu cu siguranta nu voi mai participa la ei, nu au fost deloc fair din punctul meu de vedere.

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.