Probe interviu Emirates

Cum a decurs interviul la Emirates de la Copenhaga

Marian a venit la cursul pregătitor în aprilie 2018. Cu mult entuziasm, un zâmbet larg și dorința de a învăța. Și-a dorit foarte tare să zboare cât mai repede și nu a stat pe gânduri, motivându-i și pe ceilalți colegi de la curs să îi urmeze exemplul. Și a reușit într-un timp foarte scurt, doar pentru faptul că a crezut în el și în visul lui.

Ieri am primit un e-mail de la el, care ne-a umplut inimile de bucurie. Și am dorit să vă facem părtași la bucuria lui și a noastră.

Dragă echipă Vreau să fiu Stewardesă, vreau să încep prin a vă mulțumi pentru oportunitatea de a fi unul dintre cursanții voștri și pentru acest articol.

Urmăresc pagina voastră de mult timp, dar în ultimele 3 luni de zile am început să citesc articol cu articol, să mă inspir și să mă motivez. Și în 3 luni de zile, am ajuns și eu să am ocazia, plăcerea și onoarea de a inspira pe alții.
Cursul m-a ajutat foarte mult pentru că, pe lângă cunoștințele învățate, am căpătat și încrederea necesară în mine, și asta  cred eu ,este marea “cheie” a reușitei. Să ai încredere în tine.

Imediat după cursul vostru am participat la un Open Day la Qatar, în București, la care nu am reușit să trec de faza de CV drop. Dar nu m-am demoralizat, și am hotărât să  plec la Budapesta, la un Open Day Emirates, împreună cu un grup de prieteni, și ei foști cursanți Vreau să fiu Stewardesă.

Din aproximativ 400 de persoane prezente în prima fază, cea de CV drop,am reușit să ajung printre cei 29 rămași pentru proba de echipă. Din păcate nu am reușit să trec de această fază a interviului.

Am hotărât să încerc din nou, și din lista de  recrutări Emirates din Europa am ales Copenhaga. Nu știu de ce, ceva m-a atras acolo și mi-am urmat instinctul. Am ajuns la hotel, la cum scria pe pagina lor, la Open Day, unde am fost 74 de persoane. Recrutoarea nu a întârziat de loc, ne-a poftit pe toți în sală, unde am urmărit un video și descrierea companiei, viața în Dubai, ce responsabilități și beneficii ne oferă compania.

După ce s-a terminat prezentarea, am fost rugați să completăm o fișă cu numele noastre și să ne lăsăm toți CV-urile la ea. Am fost rugați să așteptăm afară, timp în care intram în sală unul câte unul. Am fost chemat în sală și recrutoarea mi-a adresat două întrebări: ce fac la locul actual de muncă și dacă am treabă astăzi.

După ce a terminat toată lumea de lăsat CV-ul, recrutoarea ne-a împărțit în 2 serii, a câte 2 grupe fiecare: numerele 1-40 și 41-74. Seria mea era divizată în 2 grupe, numerele 1-20 și 21-40, numărul meu fiind 14. Ne-a așezat în 2 cercuri mari, și ne-a grupat 3 câte 3, dându-ne un cartonaș cu un obiect la fiecare mini echipă, urmând ca noi să spunem 3 utilizări mai ciudate ale obiectului.

Echipa mea a avut “candy”, iar ideea mea a fost că putem pune mai multe bomboane într-un bol și îl folosim pe post de “odorizant de cameră”. După aceea, fără a ne schimba poziția, am primit și câte o meserie, și la fel, 3 idei la ce poate folosi “meseria” obiectul anterior. Meseria mea a fost “singer”, o fată din grup a spus că poți sa pui bomboanele într-o cutie pentru sunet, iar eu am spus că poți  folosi o bomboană pe post de pană de chitară, dacă  acel cântăreț și-a pierdut pana de la chitară, și să folosească o bomboană pentru a continua să cânte..
După ce s-a terminat această probă, recrutoarea ne-a poftit afară, a intrat a 2-a serie și am așteptat să termine și ei proba pentru a primi rezultatul.

A venit recrutoarea afară, a scos fișa cu numerele alese pentru următoarea probă și mi-am văzut numărul acolo😍. A fost un moment plin de fericire, îmbrățișări cu cei ce au trecut mai departe, dar și tristețe pentru cei ce nu se aflau pe listă.

După aceea ne-am întors  în sală, unde am avut proba mare de grup, iarăși fiind împărțiți în 2 grupe. Fiecare grupă a susținut această probă pe rând. Am intrat, am fost măsurați și puși să susținem testul de arm reach, întrebați de tatuaje și cicatrici. După ce s-a terminat această probă a început proba de grup.

Exercițiul nostru a constat în următoarele: ni s-a spus că avem un vas de croazieră, unde mai erau  doar 2 locuri libere, și alte 9-10 persoane aveau deja biletul cumpărat. Am fost puși să alegem persoanele pe care le luăm la bord, cum recompensăm restul persoanelor care au rămas pe jos și de ce. Fiind singurul băiat din grupă, am ales să fiu eu cel care vorbește. Așa cum învățasem la curs, am ținut cont de timpul dat pentru a rezolva problema și alegerea mea a fost de la început “old lady”, argumentând că în primul rând trebuie să respectăm bătrânii.

Nu există un răspuns corect sau incorect la acest exercițiu, recrutorii vor să vadă cum comunici cu echipa, cât de politicos ești și cât de atent ești la detalii și la ceilalți colegi. Sfatul meu este să nu întrerupi pe nimeni când vorbește, ridică puțin mâna mereu când vrei să spui ceva, nu te împotrivi părerilor celorlalți, dar argumentează exact de ce și cum alegi. A trecut timpul și trebuia să dăm un răspuns, am ales răspunsul eu fiind  și cel care urma să vorbească în numele grupului, dar recrutoarea a întrebat pe altcineva de ce am hotărât să alegem persoana respectivă, și pe altcineva din grup de ce cealaltă alegere, după care ne-a întrebat pe fiecare în parte de ce am făcut alegerea respectivă.

După ce au terminat ambele echipe această probă, când s-au afișat rezultatele, am rămas doar 12 persoane. Momentul când mi-am văzut numărul pe acea listă nu pot să îl descriu. Sincer, a fost un vis devenit realitate, și asta pentru că am  reușit să ajung până la acea etapă. Am primit câte o foaie de la recrutoare, și pe foaie scria să ne pregătim de “English test”. Eu venisem “pregătit”  în aceea zi doar pentru CV drop, așa cum fusese la Budapesta și nu pentru “totul într-o zi”, cum s-a și întâmplat. Eram de la 7 dimineață acolo, era deja ora 13:45,  toți eram foarte obosiți și emoționați, dar foarte foarte fericiți. Se citea fericirea și entuziasmul pe chipurile noastre.

Am intrat din nou, în aceeași sală, unde recrutoarea ne-a spus că nu vom da english test-ul pe loc, ci îl vom da online. A trebuit apoi să completam anumite declarații, și să trecem pe la ea să ne lăsăm toate datele de contact, urmând ca English test-ul să îl dăm online, până la ora 21:00, în aceeași zi.

Țin să precizez că toate testele online se dau pe dispozitive precum tabletă, laptop sau calculator. Pe telefoanele mobile nu se pot da, având ecranul prea mic, lucru de care ne-am lovit pentru că nu avea nimeni laptop sau tabletă la el și am căutat în oraș un net cafe să putem da testul în ziua respectivă, așa cum ni se ceruse. Era deja trecut de ora 18:00 când am terminat toate probele, și a trebuit să ne mișcăm destul de repede, dar am reușit .

A doua zi am dat testul de personalitate, tot online, și acum așteptăm interview-urile finale, online, pe platforma lor. Câteva persoane din grup și-au programat interview-ul pe data de 12, 13 sau 14. Eu fiind numărul 14, am ales tot data de 14 😂 pentru că mi-a purtat noroc. Am stat și în camera 14 :)).

Cam așa s-a desfășurat interviul și aștept cu nerăbdare să trec și de hopul final, să pot să îmi văd visul împlinit.
Sfatul meu pentru toți candidații este că nu trebuie să vă lăsați demoralizați nici măcar dacă nu reușiți din prima încercare, cu fiecare CV drop, assessment day sau open day învățați câte ceva: fie să aveți încredere în voi, fie să aveți tonalitatea vocii adecvată, fie micile “secrete” ale succesului.

Mulțumesc încă o dată, cu deosebită plăcere, pentru șansa de a-mi spune povestea, împărtăși experiența, și de a inspira și pe altii. Urmați-vă visul, nu vă gândiți nici măcar o secundă că “nu sunt făcut pentru asta” sau că celălalt “a dat un raspuns mai bun”. Fiți voi înșivă, naturali, plini de emoții și zâmbitori. Vă îmbrățișez cu drag și aștept să citesc despre voi, și să ne vedem printre nori!!!! Mult succes tuturor!!!

[vc_message icon_fontawesome=”fa fa-plane”]Vrei să lucrezi ca însoțitor de bord Emirates? Vino la cursul de pregătire pentru interviu organizat de echipa Vreau să fiu Stewardesă – te așteaptă o zi intensă de training în care să exersezi toate probele de la interviu și să înveți tot ce trebuie să știi pentru a trece cu succes de toate probele. Detalii și înscrieri aici.[/vc_message]
No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.