Cum a decurs interviul Emirates de la București – iunie 2018

Sâmbata care tocmai a trecut, pe 16 iunie, Emirates a recrutat din nou însoțitori de bord la București după o pauză de mai bine de un an și jumătate. Interviul a fost de tip Open Day, ceea ce a oferit posibilitatea oricărui candidat de a se prezenta direct la recrutare, fără a avea nevoie de o invitație din partea companiei. Iată cum au decurs cele 2 zile de interviu:

Prima zi de interviu – OPEN DAY

Sâmbătă dimineața, începând cu ora 7, candidații au început să se strângă la Hotelul Sheraton din București, unde de la ora 8 urma să înceapă recrutarea. În total, au fost 284 de candidați care au așteptat să își depună CV-ul și să aibă o scurtă interacțiunea cu recrutoarea. De data aceasta a fost o singură recrutoare care s-a ocupat de întreg interviul – Milena din Serbia.

Candidații au intrat în sala de interviu, și-au trecut numele pe o foaie și după au avut fiecare o mică discuție cu recrutoarea, răspunzând la întrebări precum: “Why do you want to become cabin crew?”, “What is your current job?” “Why do you choose Emirates?”.

Câteva ore mai târziu, în holul hotelului au fost afișate listele cu numele candidaților care au trecut de această primă probă – 106 candidați în total rămași în joc.

Ziua de interviu a continuat cu prezentarea companiei, din cadrul căreia candidații au putut afla informații utile despre Emirates, beneficiile oferite de companie și viața în Dubai.

După această prezentare, candidații au fost împărțiți în echipe de câte 2 și au avut ca task să discute timp de 5 minute cu colegul și să îl prezinte ulterior în fața tuturor candidaților – un exercițiu de comunicare și public speaking în același timp. După această probă au rămas doar 60 de candidați să participe la următoarele etape.

A doua zi de interviu – proba de grup

Cei 60 de candidați rămași au fost programați în 3 serii pentru a participa la a doua zi de interviu. Unii au fost chemați de la 10 dimineața, alții de la 11 și de la 12. Ziua a doua a început cu Reach test-ul, verificarea tatuajelor și cicatricilor. Apoi, s-a trecut la proba de grup, unde candidații au avut de rezolvat un task împreună: Ești managerul unui hotel, ai 2 camere libere, 8 clienți cu rezervări, însă din cauza erorii de sistem, s-au primit mai multe rezervări decât camerele disponibile. Grupul trebuia să decidă cui oferă cele 2 camere din lista de 8 persoane care au făcut rezervări.

În urma exercițiului de grup, 29 de persoane au mers mai departe.

Testul de engleza și cel final – online

Recrutoarea a decis ca următoarele 2 probe – test de engleză și inteviul final – să fie susținute online de către candidați, așa că probele de interviu s-au terminat aici, duminică în jur de ora 14. Candidații au avut doar de completat niște formulare cu datele lor personale în vederea înscrierii online pe siteul companiei.

Cam așa s-a derulat întreg interviul Emirates de la București, cei care ai reușit să treacă de testul de engleză online, urmau să se programeze și pentru un interviu online, cu recrutorii Emirates, în zilele următoare.

Succes tuturor, ținem pumnii strânși tuturor celor 29 de candiați ajunși în finală!

[vc_message]Vrei să lucrezi ca însoțitor de bord pentru o mare companie aeriană, dar ai nevoie să îți îmbunătățești limba engleză? Înscrie-te la cursul English for Cabin Crew și pregăteș-ți engleza pentru interviurile cu mari companii aeriene. Înveți vocabular de specialitate, tehnici de public speaking, depășirea emoțiilor și gândire creativă, exersezi probele de la interviu și dobândești încredere în tine! Detalii și înscrieri aici.[/vc_message]

No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.